BENİM KENDİ FİKRİM KİMSEYİ BAĞLAMAZ : BEN ALMAM , GİDER MOTORUNA EL DEĞMEMİŞ ARABA ALIRIM ,HAAA GÜCÜM YETERSE SIFIRINI ALIRIM
Aynen bende
Ogün®
kullanıcısına yanıt
şimdi ben aracı rektifiye soktum 2000 cdx var bende ne değişiklik olur hocam var mı bi bilgin ? ?
Rektefiye hic bir zaman arabanin degerini düsürmez. Bakin ben Almanyada Rektefiye yani (überholt ) motorlu bir araci alacagim zaman rektefiye edilmemis ayni kilometrede araci almam. Birinci Rektefiye demek aracin ilk günkü sifir calismasi demek. Rektefiye bir Ameliyat degildir, Rektefiye , orjinal parcalar kullanilirsa aracin sifirla ayni veya aracin sifira yakin bir sekile getirilmesi demektir. Tabiki her aracin fabrika ayarlarina göre yani orjinal ayarlarina göre rektefiye edilmesi sarttir. Herhalukarda Rektefiye edilmis olan arac, kesinlikle deger kazanir ama kaybetmez. Bunu herkes aklina soksun.
Biraz eski bir başlık sanırım ama benim başıma da benzer bir sorun geldi. 2015 model Volvo S60 D2 Advance aracımın sogutma suyu eksiltmesi sebebiyle garanti kapsamında motoru açılarak contası değiştiriliyor şu anda. Ben kesinlikle motorun herhangi bir parçasının işlem görmesini istemediğimi net bir şekilde servise belirttim fakat eğer soğutma suyunun motorun yanma odasına karışmasından dolayı motora bir zarar gelmişse servisteki usta rektefiye ettirmeyi öneriyor. Ben rektefiye ettirmeyi öneriyorsanız sandık motor ile komple değiştirin diyorum. Hala inceleme devam ediyor ama motorun rektefiye olduğu veya komple değiştiği durumlarda aracın değer düşümü ile alakalı net bir fikre sahip değilim. Bir kaç oto ekspertiz firması ile konuştum, değer düşümü olmaz dediler. Peki aynı problemi garanti kapsamı dışında kaldığım zaman yaşarsam ne olacak?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme