|
Relex Smile Lazer Göz Ameliyatı olanlar yaptıranlar yorumları (19. sayfa)
-
-
Hocam Şu an Türkiye'de yok. Sadece Schwind Amarais 1050rs var. Smart Surface modüllü. ATOS'un çok pahalı olacağına dair söylem var. Bir söylem de Veni Vidi Göz Hastanesinin Atos'u almak için anlaştığı fakat pandemi nedeniyle işlemin tamamlanmadığını duydum. -
Veni Vidi bu makinayı alıp Smile yapmaya başlarsa yer yerinden oynar. Veni Vidi fiyat olarak Dünya Göz'den uygun yapar ve ortalığı kızıştırır. İnşallah alırlar.
-
Yıllardır araştırmaların sonunda Eylül başında oldum an itibariyle küçükte olsa numaralar kalmış gözüküyor net görüntü 6 ay sonra gelir diyor herkes bekleyecegiz bizde. ama şuanki durumu soracak olursanız sol iyi sağda astigmat var şuan ve beni asıl rahatsız eden durum bu normalde astigmatsız lens kullanıyordum ve o görüşü yakalarım diye düşündüm operasyon olunca ama şuan sağda astigmat var ışık dağılması mevcut geceleri yürürken sıkıntı değil ama araç kullanırken o farlar çok dağılıyor inşallah doktor yanlış değerleri girmemiştir diye ümit ediyorum ve en kısa zamanda o da düzelir.tekrar gözlük takmak zorunda kalmak istemem açıkcası.bu durumdan muzdarip arkadaşlar varsa beni de aydınlatırlarsa sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
Neredeyse 2 yaşından beri gözlük kullanıyorum, numaralarım 1.75 civarında ve 0.75 bir astigmatım mevcut. Asıl büyük sıkıntım ise göz kayması. Göz kayması sorunumu düzeltmek için cerrahi bir operasyon geçirmeyi düşünüyorum, hazır buna girmişken gözlükten tamamen kurtulmak istedim. Aslında çok büyük bir göz bozukluğu problemim yok. Sizce ameliyata girmeli miyim?
7000 tl civarı bir fiyat aldım Lazer operasyonu için, ne dersiniz bu fiyatlara?
-
Net görüntü 6 ay sonra gelir olayı net yalan. Netlikten kastın okumak vs ise yalan. Işık dağılması olayına gelirsek 7 ay oldu azalma yok. Gece araba farları dediğin gibi yürürken bile rahatsız edebiliyor.
Bence olunmaması gereken bir yöntem astigmat varsa itina ile uzak durulmalı genelde kalıyor.
Sol gözümde ki miyop geçti ama 1,25 olan astigmat nisanda 0,75 haziranda 1,25 çıktı.
Sağ gözümde 4 astigmat vardı. 0,50 kaldı ancak keşke olmasaydım.
Sağ gözümde doğuştan katarakt vardı. Küçük bir nokta şeklinde doktorlar kontrolde ışıkla baktığında bile zor fark edebiliyordu. Gözü tam ortası görme alanı dedikleri çemberin dışında kalıyordu. Görüşümü çok az düşürüyordu %10 etkiliyordu. En azından lazerden önce böyle idi.
Lazerden sonra ilerlemeyen katarakt dağılma yaptı. Göz numarasını cihazda ölçemiyor pinpon topu gibi sekiyor. 3, 1,75, 0,75 0,25 gibi değerler çıkıyor.
Artık gözlükle gördüğüm kadar bile göremiyorum ve merceklerde düzeltmiyor.
Doktora gelince enteresan bir olaymış. Eğer ilk geldiğinde bu durumda olsa idi lazer yapmazdım dedi. Damlalar yapabilir mi diye sorduğumda uzun kullanımda evet ama yapsa bile dışsal katarakt yaparmış. Enteresan olan kısmı ise ufak nokta olan kataraktın 1 ay gibi kısa sürede okadar dağılması dedi. Sonuç: Sağ satıyor, sol taşıyor. Millet şahin gözü istiyor biz normali bulamadık.
Lütfen olacak varsa akıllı olsun biraz 1 altı numara gözler için ameliyat olanlar var 1 numara altı göz ameliyat ediliyorsa prim için edilir. 1 altı normal sayılır. 1,50 vs katlanılabilir değerler. Gereksiz aksiyonlardan kaçının. Millet astigmatı geceleri ışıklar dağılıyor diye sevmez rahatsız eder. 7 ay geçti eskisinden çok ışıklar dağılıyor.
Bazıları eskiden gözlük takıyordun ondan dağılmayı engelliyordur vs diyecek. Gözlüksüz de çok gezdim. Genelde kör olsam bile cebimde taşırdım.
Gözlük numara düşürmez arttırır bu arada bunuda kime sordu isem hep ne zaman gözlük takmaya başladım ozaman numara artmaya başladı dedi.
Albert inşallah işin rast gider. Gözünde ki beyaz renk solması kalktı ise görüşün tamamdır o andan itibaren pek fazla düzelme olmuyor. 1 ayla 6 ayın farkı yoktu bende sol için yoktu.
Sağ ilk ay daha iyiydi. 7 ay daha bozuk :D (malum katarakt)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luvian -- 24 Ekim 2020; 0:53:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Fiyat konusunda iyi 9000tl'ye olmuştum. Covid varya işler kesat olunca fiyatta inmiştir. :D
Gözlükle bir derdim yok beni engellemiyor mutluyum diyorsan. Hem riske girme hemde 7bin lirayı at cebine dursun en kötü ileride yeni yöntemle olursun. Aksnin elle belirlendiği yöntem Smile, aks sen oturur pozisyonda belirlenirken operasyon ise sen yatarken yapılıyor. Aksnin kayma olasılığı var. Smile daha gelişecektir. Prk ve lasik gibi kişiye özel yada aksyi cihazın belirlediği fonksiyonlar gelecektir.
Özel hastanelerin hastaneden çok bir şirket olduğunu unutmamak lazım.
Olmalısın veya olma diyenleri dinleme kendin karar ver.
Pc başında takılıyorum ben öğrenciyim vs dersen olmaman daha iyi gözlük görmenin yanında doğru filtreler varsa gözlüksüz halinden daha yararlı olacaktır.
Ben öğrenciyim ama futbol basketbol vs oynayıp duruyoruz. Gözlüksüz olmuyor gözlükle de olmuyor. Olmayı düşünebilirsin.
Kısaca senin işine yaşayış biçimine vs bağlı. Durduk yere canım sıkıldı lazer olayım demeyin ne olacak 30snlik iş ameliyat mı bu demekte bir hata. Sayfalarca okumadığı bir belgeyi ameliyat öncesi Okudum anladım diye her sayfaya yazı yazıyorsun ve imza atıyorsun. Kısaca pire pire diyorlar. Pire için yorgan yakmaya gidecek kadar imza attırıyorlar.
-
Beyaz kısım olayını anlamadım görüşte mi yoksa göze baktığında mı görülüyor?benim görüşüm eskiye nazaran iyi çünkü numalarım yüksekti o yüzden iyi diyorum ama yinede lensle olan görüşümden daha iyi değil.ha memnun muyum dersen memnunum tabi çünkü iş denizde keyif yapmaya,halı sahada maç yapmaya geldiğinde üstüne bir de gözündeyken uyuyup kuruluk yaptığında ve sabah saate bakıp göremediğinde olayım da kurtulayım diyor insan.tabi beklenti yüksek olunca ve karşılanmayınca insan biraz da olsa üzülüyor.sonuçta tamamen kurtulmak istiyorsun gözüne taktığın herşeyden.hal böyle olunca da acaba düzelmiyecek mi diye düşünmeden edemiyorsun.işin %70 ini cihaz yapıyor zaten geri kalanı da doktorun bilgi ve tecrübesiyle alakalı bence geri kalan %30 luk kısımdan memnun kalmadım açıkçası o yüzden burada doktorun analizi ve ölçümleri çok önemli.yanınızda kullandığınız ve memnun kaldığınız gözlük ve lensleri mutlaka götürün onları da baz alarak ona göre analiz yapsınlar çünkü cihazlar bile her seferinde ölçümleri farklı çıkarabiliyor kendimden biliyorum nedeni ise gözün o an yorgun olması göz tansiyonu başınızdaki ağrının gözünüze vurması v.s bunlar küçük detaylar ama eminim bir çok kişi o ölçüm cihazlarında ki nesnelere bakarken anlık nasıl değiştiğini görmüşlerdir o yüzden iyi bir doktor bu durumun farkında olacak ve ona göre aksiyon alacaktır.kısacası size güven veren doktora olmaya özen gösterin arkadaşlar.
-
Smile için 7000 tl şuan için çok iyi fiyat bence pandeminin başlangıcında bile fiyatlar 9000 -10000 civarındaydı araştırdığımda cihazlarda kullanılan kartlar yurt dışından geliyor ve dolar ya da euro ile ödeniyor bildiğim kadarıyla fiyatlar yükselmeye devam edecek muhtemelen ama tabi hasta sayısıda buna göre düşecektir çünkü çoğu kişi için bu tür operayonlar ikinci planda kalır milletin alım gücü düşüyor işsizlik hat safhada
Femto Lasik olucakmis hocam operasyon
Dediğin fiyat bence normal. dünyagöz kampanya yapmıştı pandemi döneminin başlarında. o zamanlar da 5000TL civarındaydı fiyatlar.döviz artışıyla dediğin fiyatlara gelmiştir zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albertz -- 8 Kasım 2020; 0:9:16 >
Merhaba 26 Kasım da smile lazer oldum ilk 3 gün çok iyi gördüm 3. Günden sonra numaralarım yükselmeye başladı. 1 ayda ciddi bir yükselme var. Böyle birşey yaşayan var mı? Bunun için ne yapabilirim herhangi bir hakkım var mı bilenler yardımcı olursa çok sevinirim
Geçmiş olsun , düzelme var mı?
-
Ben de size yakın zamanlarda smile yöntemi ile aynı yerde oldum 6 aya yaklaştı henüz düzelme olmadı. Sizin şuan görüş nasıl acaba? Net Görememek çok büyük stres oluşturuyor. Smile yi ameliyat olduktan sonra yabancı forumlarda da çok araştırdım. Kesinlikle önerilmiyor hatta smile sonrası intihar eden kadın bile varmış. Beni o aşamaya getirmedi ama Görememek ve gözlüğe dönülse bile bunu duzeltmemesi büyük depresyona sebep oluyor. Bunu kaldırabilecek ve göze alabilecek birileri ameliyat olsun yoksa gozlukten iyisi yok.
-
Smile mi oldunuz acaba? Benim de smile 5 ay geçti merakla 6. Ayı bekliyorum çünkü şuan hiç idare edecek gibi değil. 7metre nin ötesi yok gibi. Evde rahatım ama sokağa çıkınca moralim bozuluyor. Dışarı çıktığıma pişman oluyorum karşıdan gelen adamın yüzünü secemiyorum. İşin kötü tarafı hiç bir gözlüğün bunu duzeltemeyecek olmasi. Gözlük takmak isterdim ama fayda etmiyor.
Lazer işi tamamen şans işi. Eğer elektronik aletlerle şansınız yoksa hiç bulaşmayın. 11 bin lira verdik cam gibi gözümüzden olduk 110 bin versek geri dönüşü yok. Düzeltmek için gözlük ya da lens te çare değil geri dönüşü de yok. Gözlüksüz dolaşmanin bedeli net Görememek oldu. Göze alan yaptırsın. Lazer den sonra hayatınız kesinlik değişiyor ya iyi yönde. Ya da dönüşü olmaz şekilde kötü yönde. Karar sizin.
11 bin lira verdim şuan gözlük kadar net görebilmek için 7 değil 70 bin daha verirdim emin olun ama geri dönüşü yok. Paraya bakmayın para nedir ki sağlığın yanında kesin garantisi olsa da 100 bin versek keşke işe yarasa
Arkadaşlar göz numaralarım
Sağ göz 0.50 miyop 2.25 astigmat
Sol göz 2.00 miyop 0.75 astigmat
Bu numaralar ile ameliyat olmak sizce mantıklı mı ? Ve yapılırsa hangi yöntem daha mantıklı (No touch, ilasik, smile vs)
Bilgisayar başında çalışıyorum gözlük kullanma alışkanlığım yok zor geliyor
Öncelikle göz yapın hangisine daha uygunsa ona göre doktorun karar verir zaten eğer smile ve ilasik uygunsa bu ikisi arasında ki tercihi doktor sana bırakacaktır.göz kuruluğun varsa smile yöntemini daha uygun diye biliyorum bende smile oldum kuruluk çok çekmedim ama hala Sağ gözde görüntü kayması mevcut.ilasik yönteminde de kişiye özel wavefront olduğundan daha iyi sonuçlar verebiliyor.çoğu arkadaşın dediği gibi biraz şans işi. Ama en önemli faktör doktor bunu unutma...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albertz -- 30 Ocak 2021; 14:59:23 > -
korneam çok ince çıktı ilasek önerildi demişsiniz. KORNEASI İNCE OLANLAR İÇİN EN GÜVENLİ YÖNTEM SMİLE DEĞİL MİYDİ?
Sizinki neden smile e uygun bulunmadı merak ettim. BU KONUYU BİLEN BAŞKA ARKADAŞLAR VARSA ONLAR DA CEVAPLARSA ÇOK MEMNUN OLURUM. Şu an ben de ameliyat için araştırma halindeyim. Kafam çok karışık. Ben smile korneası ince olanlara en uygun yöntem sanıyordum. Siz böyle diyince iyice kafam karıştı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X