elimde bir tane ubuntu live cd si var. Ektra program yüklenmemiş halde. Direkt sitesinden indirip cd ye yazmıştım.
Şimdi bu cd yi daha kullanışlı hale getirmek istiyorum. Örneğin istediğim bazı programlar yüklü olarak gelmiyor. Her cd yi takıp başlattığımda o programları tekrar tekrar kurmak zorunda kalıyorum. Bir de her açılışta ubuntu sisteme kurulsun mu yoksa denemek mi istiyorsunuz diye bir ekranla karşılaşıyorum. Bu ekranı kaldırıp onun yerine her cd yi başlattığımda direkt kurulum yapmadan, dili seçmeden (kendisi otomatik türkçeyi seçse) bana sormadan ubuntuyu açsa çok iyi olurdu.
Bunları yeni yapacağım live cd ye ekleyebilir miyim? Pc mde kurulu olan bi ubuntu yok, şuanlık kurmayı da düşünmmüyorum. Ubuntuyu sistemime kurmadan bu işleri halletmenin yolu var mı? remastersys diye bir program duydum. Ubuntunun o anki halinin yedeğini alıp live cd yapıyormuş. Acaba sadece bilgisayara kurulu olanlar için mi geçerli yoksa bendeki live cd ye birkaç program yüklesem sonra onun yedeğini alıp yeni bir live cd yapabilirmiyim?