Xp nin Remote Desktop (uzak masaüstü) uygulamasını local ağda kullanabiliyorum fakat mesela internet üzerinden de kendi bilgisayarıma bağlanmak ve yönetmek istiyorum bunu yapmam için ne gerekiyor bir püf noktası var mı? uygulayan varsa paylaşırsa sevinirim, saygılar...
Arkadaşım bende ağ içindeki bilgisayarlarda msn den bağlanabildim fakat ağ dışındaki bilgisayarlarda yapamadım.Karşı bilgisayarla nasıl masaüstü ve uygulama paylaşım yapacağımızı ayrıntılı anlatan olursa bende sevinirim.
bildiğim kadarıyla bağlanacağın makinenin internetteki IP adresini yazıyorsun ama olmuyor, bizim modeme bağlı her makine bizim modemin ipsini alıyor, anlamadım birşey yardımcı olan varsa sevinirim
ewet bende beceremiştim
internetten "remote control" yapacağımız bir program yok mu??
Arkadaşlar Tabiiki remote Contol prog.'Ları oluor ve Var..Fakat sizin ilk olarak Adsl İle bağlanıyorsanız eğer Telekom'dan dilekçe ile ip numara'nızı statik ip'ye çevirmediz gerekiyor..Ancak o şekilde Uzak masaüstü Bağlantısı sağlanabilir..;)
RemoteAdministrator2.1 Programı İşineze Yarayacaktır.. Veya Xp'Prof.sp2 RemoteDesktop..
XP remote desktop da bilgisayar kısmına modemin IP sini, Etki alanı kısmınada bağlanacağım makinenin IP sini yada ağdaki adını yazsam olmaz mı peki ?
rdc için -karşı bilgisayarın global ip'si - ör : 85.95.x.x -bağlanılacak olan pc'nin local ip'si - ör : 10.0.0.5, 192.168.1.5,... -adsl modemde 3389.portun bağlanılacak olan pc'nin local ip'sine yönelendirilmesi -bağlanılacak olan pc'nin remote'unun açık olması (bilgisayarım - özelikler - uzak) -bağlanılacak olan pc'de bir admin yada user ve şifresi gereklidir
cellmaster remote desktopun kullanımını anlatmış ama ben Remote administratoru tavsiye ederim...Remote desktopdan daha kullanışlı bir prgdir... Ayrıntılı bilgi isterseniz msj atın lütfen...
wallahi bence bu konudada microsofta güvenme
en iyisi RADMİN
clientlara kur portları ayarla
ipleri sabit olması lazım
ilgili portlaı ilgili ip lere yönlendir.
daha sonra uzaktan şifre girrek bağlan
çok kolay
ama dinamik ip ise
o bilgisayara bitane dinamic DNS programı kur
mesele no-ip.org dyndns v.b
bunların internete sitelerine girince programın kurulu olduğu bilgisayarn ipsini diretk veriyo
ordan bakar girersin
çok kolay
:D bana öyle geliyor yada
quote:
Orjinalden alıntı: cellmaster
rdc için -karşı bilgisayarın global ip'si - ör : 85.95.x.x -bağlanılacak olan pc'nin local ip'si - ör : 10.0.0.5, 192.168.1.5,... -adsl modemde 3389.portun bağlanılacak olan pc'nin local ip'sine yönelendirilmesi -bağlanılacak olan pc'nin remote'unun açık olması (bilgisayarım - özelikler - uzak) -bağlanılacak olan pc'de bir admin yada user ve şifresi gereklidir
XP remote desktop da "bilgisayar" kısmına modemin IP sini, "Etki alanı" kısmınada bağlanacağım makinenin IP yazacam oyle mi?
Hayır bilgisayar kısmına karşı bilgisayarın ip adrsi, etki alanı boş kalacak en önemlisi karşı makinada 3389 nolu portun yönlendirilmesi gerek.
quote:
Orjinalden alıntı: Blustery
quote:
XP remote desktop da "bilgisayar" kısmına modemin IP sini, "Etki alanı" kısmınada bağlanacağım makinenin IP yazacam oyle mi?
logmein.com
ioz un dediği gibi en kolay radmin kurulumu ve kullanması çok kolay bu olay hakkında hiç bilgisi olmayan biri birinin bile uzak masaüstüne bağlanabilmesine olanarak veriyor.
quote:
Orjinalden alıntı: General
Hayır bilgisayar kısmına karşı bilgisayarın ip adrsi, etki alanı boş kalacak en önemlisi karşı makinada 3389 nolu portun yönlendirilmesi gerek.
quote:
quote:
@General karşı bilgisayar IP si derken adsl modemin internete çıkış IP sinden bahsediyon sanırım
Şu konuya bi açıklık getirebilir miyiz? uzaktan bağlanılacak makine için modemde 3389 portunu açıp bilgisayara verdiğimiz statik IP'ye o portu yönlendirsek ve remote desktop da "bilgisayar" kısmına modemin IP sini yazsak, bilgisayarın admin hesaplarından birinin adı ve şifresini yazsak bağlantı sağlanırmı? (tabi XP uzaktan erişim özelliğinin bilgisayarda aktif olduğunu varsayalım)
Evet aynen dedğin gibi olur ama Xp de aynı anda ekranı göremezsin yani sen ekranı kullanırken bilgisayarın başındaki ekranı kullanamaz . Ben şahsen radmin i tavsiye ediyorum bi dehttp://download.remotelyanywhere.com/files/RemotelyAnywhereNH.zip bu var gayet güzel web üzerinden çalışıyor yani sen bunu kurduktan sonra internet exporer ile istediğin yerden bağlanabiliyorsun.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: General
quote:
quote:
@General karşı bilgisayar IP si derken adsl modemin internete çıkış IP sinden bahsediyon sanırım
Şu konuya bi açıklık getirebilir miyiz? uzaktan bağlanılacak makine için modemde 3389 portunu açıp bilgisayara verdiğimiz statik IP'ye o portu yönlendirsek ve remote desktop da "bilgisayar" kısmına modemin IP sini yazsak, bilgisayarın admin hesaplarından birinin adı ve şifresini yazsak bağlantı sağlanırmı? (tabi XP uzaktan erişim özelliğinin bilgisayarda aktif olduğunu varsayalım)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme