Şimdi Ara

Ren'Py Görsel Roman/Oyunlarını Otomatik Çeviri Programı! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
13
Favori
39.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yapımcının sayfasında yazdıklarına göre Google Translate üzerinden çeviri yaparken belli bir kelime kısıtlaman var bu aşıldığı zaman program yada google translate seni engelliyormuş, böyle olabilir.

Apk ile uğraşıyorsunuz sanırım apk deneyimim hiç olmadı o yüzden apk hatalarını bilmiyorum.

Son olarak bilgisayarınızdan gizli dosya ve klasörler açıp şu yolda ki klasörü silip tekrar deneyin: C:\Kullanıcılar\Kullanıcı Adın - vladya's projects database

Buda olmazsa programın yapımcısı arkadaşa mesaj ile durumu bildirin eminim sorunu çözer.

• yok apk değil birini halletdim windows nednese kullanıcılar klasörüne erişimi izni vermiyor onu çözemedim mecvuren yönetici olarka çalıitırıyom

diğerine zaten general.rpyc dosyası yüklenemedi diyor kullanıcılar içindeki database bir defa sildim sanırım oda geri yüklenmedi ğibi

Yapımcının sayfasında yazdıklarına göre Google Translate üzerinden çeviri yaparken belli bir kelime kısıtlaman var bu aşıldığı zaman program yada google translate seni engelliyormuş

bunu olma ihtimali yok denecek kadar zayıf yazılımı biraz kurcalayınca çalışma mantığını iyi kötü çözdüm(kodlarına bakmadım kodlarına baksam tam çözerimde uğraşmak istemedim)şimdi eğer ki yanılmıorsam program oyuna giriş yaptıgın anda 4 ila 5 diyalog hemen gönderiyor ve böyle böyle çeviri yapıyor ama bu işlemden önce oyunun bütün diyalogunu tarıyorsa belki dediğniz olabilir

not: şuan database klasörü yok ama ama çöp kutusundan geri yükleyebilirim

• layk5t kullanıcısına yanıt

Valla sizin bilginiz benden daha fazla. O yüzden şu diyemem. Oyunda ki tüm metinleri çevirmek için prescan'ı açman gerek konuda ki koddan şu ayarı true olarak değiştirip '  "prescan":  ̶f̶a̶l̶s̶e̶, - true ' oyun içi menüden prescan tarayıp çevirteceksiniz. 1 kere denemiştim, metinler ya oyunun dosyasında ki _3000Data klasöründe ya da bahsettiğim kullanıcılar/kullanıcı adın klasöründe oluyor. Kullanıcıları yönetici olmasının sebebi tahminen Yönetici siz değilsiniz, izinleri değiştirmeniz gerek, yada yeni bir kullanıcı hesabı açıp yönetici olmanız gerek. Google de araştırma ile yapabilirsiniz, gerçi yazılım işinden anlıyorsanız bunu da bilirsiniz. Kolay gelsin.  

• yok ya okadar da yok sadece biraz python programlama biliyorum

şimdi şöyle bir sorun var sizin dediğiniz komut _traslatör setting içindeymiş

gelelim en büyük soruna oyun açılmadığı gibide dosyalarda oluşmuyor :D

artık script.rpa dosyasını unpacked yaptım oyunun genel diyalog dosyaları ulaştım ulaşmasına da bütün dosyalar rpyc rpy dosyası yok tam bilmiyorum ama bu çeviri rpy dosyalarını okuyabiliyor sanırım şöyle bir arşatırma yapınca bu dosyalar ters algoritma denen(ilkez duydugum bişey :D) bir yöntemle dosyarı çevrilmiş taminimce bu rpyc dosyları olduğu için olmuyor herhalde işin bir diğer kötü taraf ı rpy de çeviremiyorum 2 tane yazılım edindim 2 si de error verdi :D

artık çareyi yapımcıya email attım artık ne derse

admin işine baktımda yönetici olarak görünüyorum ama pekde değişen bişey yok gibi

Hiç başıma gelmedi kullanılan renpy motorunun sürümü eski ise okuyamıyor olabilir. Hangi oyunda deniyorsunuz? Unren.bat dosyası var internette araştır bulursun, onunla tüm rpa dosyalarını çıkarıp öyle çevirmeyi dene. Bu da olmazsa malesef bilgim kısıtlı çözümün yapımcıda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azor ahaii -- 23 Eylül 2021; 17:26:33 >
  • güzel bir güncelleme geldim(ondan önce oyun renpy motoru 7.3.5 ile yapılmış)

son yazdığım yazım güzelce çürüdü şimdiki denediğim oyunun eski bir sürümü deneme yaptım ne oldu dersiniz küt açıldı üstüne bütün ayarları otodan yaptı sadece yazı fontundan oluşan bir sorun var o da kolayca halledilecek bir şey

yani buradan çıkacak sonuç çeviri programın güncellenmesi gerek ben şey zannetmiştim sadece rpy dosyalarını okuyor öyle bir şey yokmuş eski sürümde aynı şekilde paketlenmiş onda direk çalıştı sanırım çeviriden kaynaklanan bir sorun artık geliştiriciye email attım spama düşmezse düzeltecektir

onunla tüm rpa dosyalarını çıkarıp öyle çevirmeyi dene

denedim sonuç aynı direk script.rpa dosyasını çıkarıp game klasörün içine açtım oyun çalışıyor çalışmasına da hata aynı hata değişen yok general.rpyc yüklenemedi diyor sanırım küçük bir bug var

Enteresan cidden hiç başıma gelmedi, sorunu çözersen şayet buradan yazarsın çözümünü, aynı sorunu yaşayanlar da senin kadar uğraşmasın.  

• sorun tamamen çeviri yazılımı ile alakalı eski sürümde açıp yenisinde açmıyorsa demek ki ufak çaplı bir sorun var demek birkaç şeyler dendim ama yok sonuç aynı bir çözüm bulabilirsem buraya yazarıdma muhtemelen bulamaycam mecvuran çeviri programın güncellenemesini bekleyecez

Bu bir çok programda böyle. Unity Auto Translator , Translator ++ uygulamalarında da aynısı söz konusu. Unity'de eğer unity motorunun eski sürümü ile yapıldıysa çeviriler çalışmıyor. Translator ++ uygulamasıyla da RPGMaker motoru ile yapılan eski sürüm oyunlar çalışmıyor. Pek bilgim dahilinde değil ama bir şey önerebilirim. Renpy Motorunu indirip, elindeki mevcut oyunu yeni sürüm motor ile açıp (Continue Project gibi bişey olması gerek) hiçbir değişiklik yapmadan tekrar kaydet. Muhtemelen oyunun simgesi ve bazı dosyaları değişecek, sonra çevirmeyi dene. Bu da olmazsa oyunun dil dosyalarını Renpy motorunu kullanarak(sağ alt menülerde translator gibi bişeyler olması gerek, az kurcala), game - tl klasöründe ayrı bir turkish dil klasörü oluşturarak oyunun sadece ana dil dosyalarını çıkarmasını sağlayıp dene. Bunun hakkında internette videolar mevcut, şayet yapamazsan TW ile bağlanıp bir deneyim. Kesin olur demiyorum ama olabilir. Başka da yöntem bilmiyorum gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azor ahaii -- 24 Eylül 2021; 2:24:48 >

• Hocam teşekkürler bilginiz için peki seçimleri etkilemedi ben de onlar kendi dilin de kaldı bunu nasıl ayarlarım acaba .

• harris66 H kullanıcısına yanıt
    şecimleri etkilemek için Seçim kısmının üst tarafı ingilizce kalmalı aşağısında türkçe ceviri olmalı sadece seçimler için geçerli Eger renpy den dil dosyası yarattıysan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • harris66 H kullanıcısına yanıt

Muhtemelen oyundan kaynaklıdır, bazı oyunların dil dosyaları ayrı ayrı yerlerde olabiliyor. Örnek vereyim, diyalogların çoğunluğu 'game - tl' klasöründeki english klasöründe olurken seçimler ise direk oyunun script.rpa - rpy dosyasında bulunabilir. Program bunları açamadığı yada göremediği için çevirmiyor olabilir. Yapılacak bir şey yok malesef. Seçimler genelde kısa olur, google translateye yazarak öğrenebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azor ahaii -- 25 Eylül 2021; 21:18:57 >
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim dosyayı çevirmeyi tabi başaramdım şansıma oyunun rpyc den rpy ayrılmış game klasörünü buldum şimdi trasnlator ++ verdim çeviriyor

Herşey için teşekkürler

• Türkçe karakter sorununu nasıl çözebilirim ?

• Mchunchu kullanıcısına yanıt

Türkçe karakter oyunun fontu ile alakalı. Eğer font dosyaları açıkta ise oynadığınız oyunda onları silip yerine Türkçe karakter destekleyen 'Arial' atıp deneyebilirsiniz. Olursa devam edersiniz olmazsa eski fontları geri yükleyin. Malesef bu sorunun basit bir çözümü yok. Çözümü var ama karmaşık ve zor. Renpy motorundan biraz anlamanız ve Python kodlama bilmeniz gerek bir nebze. Onun harici çözülmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azor ahaii -- 21 Aralık 2021; 19:53:58 >
  • azor ahaii kullanıcısına yanıt

oyunun font dosyaları açık birkaç tane yabancı font ve türkçe font vardı yabancı font olanları sildim silince traceback verdi bu şekilde Exception: Could not find font u'fonts/ComicNeue-Regular.otf'.

Demekki işe yaramamış o fontları oyuna işlemen gerek oda biraz karmaşık. Malesef bahsettiğin oyuna Türkçe karakter eklenmez.

"A" ya basıp sol üstten font değiştirebilirsin her hangi bir oyunda oradaki 2. ve 3. font türkçe karakteri destekliyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.