herkese merkaba geçen hafta bi Renault 12 TX 87 model araç aldım ve lpg tüketimi ile ilgili bi sorunum var gaz yoktu içinde aldığımda depoyu doldurdum 23lt (45 tl)gaz aldı ve şehir içi kullandım 150 km sonra kırmızı ışık yanmaya başladı aşırı gaz tüketimi oldu yaklaşık 30 kuruş /Km. aracı almadan önce 18-20 kuruş /Km diye duymuştum bir çok kişiden doğru mu duymuşum bilmiyorum (((normali nedir ?))) , aracı da devirinde normal kullandım 3000 deviri geçirmedim hiç yardımlarını bekliyorum nasıl çözerim bu sorunu nereden başlamalıyım atiker marka tüp takılı üzerinde çekişi sürüşü gayet iyi yardımlarınızı deneyimlerinizi bekliyorum araca bakım yapıp ayarlarını düzeltince kaça düşer? fikirleriniz benim için önemli
Arkadaşım yaklaşık 12 yıl R12 kullandım benim arabada lpg yoktu ama ş.içi benzinde 100kmde 9litre yakıyordu.Seninde 100kmde 10 litre gaz yakman gerekir.Yani 20 kuruşu geçmemeli.Eğer lpg sistemi yeniyse ayardan yani karburatöre fazla hava geliyo.Eski ise lpg beyni(regülatörü) değişmeli