Şimdi Ara

Peugeot 206+ 1.4 Comfort 2010-LPG Yakıt Tüketimi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2010 model Peugeot 206+ 1.4 Comfort Benzin+LPG bir araca sahibim .

Yakıt tüketimi hakkında bazı sorularım olacak.

Yakıtımı her zaman Kadoil Ankara Yenimahalle'den alırım,bilindiği üzere Aygaz otogaz satan bir istasyondur ve kalitesi iyidir.

Aracıma en son 130 TL 'lik LPG satın aldım ve km sayacımı daha pompadayken sıfırladım ve LPG bitiş sinyalim ile km sayacına baktım 320 km yol gitmişim.

130 TL/320 KM : 0,40 krş. yakıt harcaması yaptı,sizce bu durum normal mi yakıt fiyat artışları doğrudan etken midir ,araçla ilgili sorun olabilir mi ?

Aracımın 1 ay kadar önce LPG gaz ayarını iyi bir serviste yaptırdım ,enjektör kabloları ve LPG gaz filtresini yenilettim.

Bu durumda ne yapmam gerekir , izlemem yol nedir ..

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim,herkese iyi günler ...

• Ortalama hızınız nedir?

Soğuk hava, yoğun trafik ve sert kullanım çok farkettiriyor.

Bende 1.4 77 hp Punto var, en soğuk havada çok sıkıştırsam da 31 litre gaz ile 300 kilometrenin altına inmiyor. Kışın ortalama 320 km, yazın 340-350 arası yapıyorum. Yol bilgisayarının ölçtüğü ortalama hız 29-30 km/h civarında oluyor.
  • B.Avcı B kullanıcısına yanıt
    gayet 80-90 km/h ile seyrediyorum. çevreyolu ile ev-iş arası 20 km 'dir. fakat bu şekilde bi durum söz konusu .
    LPG ayarlarını+enjektör kablolarını ve LPG filtresini 1 ay önce değiştirdim.
    Sert kullanmıyorum çok uzun zamandır araç kullanıyorum ,tecrübem de var fakat bu durumla karşılaşıyorum ,zor bir durum farklı ne yol izleyebilirim, teşekkürler ..
  • Yolun çoğunu söylediğiniz gibi 80-90 km hızla gidiyorsanız bu yakıt çok fazla. Başka bir yere tekrar lpg ayarı yaptırmayı deneyin.
  • Konu sahibi arkdaşım , aldığın litreyi söylesen bide kullanım koşullarını söylesen daha iyi yardımcı olunabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NazımHikmetRan

Konu sahibi arkdaşım , aldığın litreyi söylesen bide kullanım koşullarını söylesen daha iyi yardımcı olunabilir.
    tam 40 Litre arkadaşım..

40 litre Aygaz Otogaz LPG ile 320 Km yol kat ediyorum .

km 'de yakıt sarfiyatı Türk Lirası bazında 0,40 krş.'a tekabül ediyor,diğer gerekli bilgileri yazdım ,yardımcı olabiliyor musunuz ?
  • 12.5 lt /100 km gibi bir yakıt sarfiyatı çıkar buda normal değil dediğiniz gibi.
    Ben sizin yerinizde olsam ilk bir hava filtreme bakarım.
    Aracınızda çekişte düşüklük de varsa , subap ayarı yaptırırdım.
    Bu arada elinizden geliyorsa bujileride söküp bir ampermetreyle ölçebilirsiniz , ölçtürebilirsiniz.
    Aracın yakıt sarfiyatının artması birçok sebebi olabilir. Ama ilk etapta bunlardan kaynaklanır.
    Eklemek isterim lpg kaçak kontrolü yaptırdınız mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NazımHikmetRan -- 6 Mart 2019; 18:41:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer bu durum son 1 ayda başınıza geldiyse cevabı soruda belli aslında. Zengin çalışan bir ayar yapılmış olabilir
  • çok fazla tüketimin var hocam.aracım clio 3 80 tl lil gaz ile yaklaşık 24 litre ediyor ortalam hızım 25 km ile istanbulda 300 km yol yapıyorum.kalibrasyon ve afr ayarı yaptırın mümkünse ankarada akif tezel iyiymiş bu konuda,tüketiminiz düşecektir.
  • aygaz kalıtesı bellıdır zaten . Sızın aracı yapan yer bozmus tuketıcı haklarına kadar yolu var. Aracınızın lpg beynı falanda calıp yerıne arızalı olanı takmıs olabılırler ankarada en sık yapılan dolandırıcılıkk teknıklerı arasındadır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.