Şimdi Ara

<<<< RENAULT 19 KULÜBÜ >>>> (83. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.052
Cevap
42
Favori
603.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu soru daha önce soruldumu bilmiyorum ama çok fazla sayfa olduğu için araştıramadım kusuruma bakmayın. benim bir r19 arabam var merak ettiğim bu arabanın lastiklerinin hava basıncı standart kaç bar olmalıdır? en azından renoultun önerdiği bir değer varmı?
  • Merhaba sofor kapisinin yan tarafinda yaziyor lastik hava basinclarinin nekadar olmasi gerektigi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eses79 E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadalar benim araç 77 tl lik gaz almıştım 280 km oldu tabi benzinde var ama yakıt olayı şehir içinde bu km nasıl sizce daha bitmedi ama bitmek üzeredir bitince tekrar yazarım yakıtımı nasıl olduğunu merak ediyorum siz dede böylemi nasıl daha iyimi yoksa araba 1.6 enjeksiyonlu sıralı atiker taktım bakımlı araç hereyine yeni bakıldı ben mayısta aldım ön takımından tutunda trigeri yağı suyu aklınıza gelebilecek herşeye baktırdım yani yakıt nasıl iyimi
  • 286 km oldu daha bitmedi nasıl yakıt sizce
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    merhaba
    ben plakanın üstüne taktırdım bu akşam 30 tl elektrikçi 10 tlde kaportacıya verdim kaportacı 60 tlye söküyom falan dedi cızıktadı ikisi aynı dükkanda çalışıyor ustaların 40 tlye takılmış oldu 30tlde park sensörü 70 tl oldu biraz sensörler büyük sanki sırıtıyor çok belli oluyor gibi değil mi bende de :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zazaca

merhaba
    ben plakanın üstüne taktırdım bu akşam 30 tl elektrikçi 10 tlde kaportacıya verdim kaportacı 60 tlye söküyom falan dedi cızıktadı ikisi aynı dükkanda çalışıyor ustaların 40 tlye takılmış oldu 30tlde park sensörü 70 tl oldu biraz sensörler büyük sanki sırıtıyor çok belli oluyor gibi değil mi bende de :)

Resim atarsanız fikir sahibi olabiliriz

Hayırlı olsun bu arada
  • zazaca Z kullanıcısına yanıt
    benim araba 330 kmde bitiriyor aynı koşullarda 1.6 alize atiker sıralı sistemle ama geçen 2.21den gaz aldım şehirlerarası yolda 17kuruş yaktı çok mükemmel yakıt yönünden.
  • araçların lastik basıncı kaç jant olduğuna bağlı

13 jant bir lastikle 14 jant bir lastiğe aynı hava vurulmaz

kapısına bakın yoksa benzinliklerde aracın üstündeki lastik ebatına göre kaç hava vurulması gerektiğini gösteren tablolar var ona bakın

@zazaca hocam aracınızın yakıtı konusunda sizinle daha önce konusmustuk

araçlarda km de kaç kuruş yaktığına bakılmaz 100km de kaç litre yaktığına bakılır

arkadaş gazı 2,21 den almış ş dışı 17 yakmış

peki gazı 2,73 ten alsaydı ne yaakcaktı

100km de 17 lira gaz yakmış yani 7,6 litre gaz yakmış

eğer gazı 2,73 ten alsaydı km de 21 kuruş yakacaktı

ozaman araç çok mu yakmış olacaktı ?

uzun yol için 7,6 bu arac için normal bir değer öle çok da az değil

ben imzamdaki 2004 focus aracımla 4 kişi klima açık 110 km sabit hızla yol bilgisayarı 7,1/100 km gösterdi 1 litre lpg fazla yaksa

100km de 8 litre lpg yaksa bu aracın 8 yaktığı yerde sizin aracınız 7,6 yaımış bu bana fazla geldi

bu yakıt konusu göreceli arkadaşlar alınan gazın kalitesi aracın çekiş gücü kasa ağırlığı motor hacmi v.s..

ama esas hesap km de ki kuruş değil 100km de kaç litre yakıt yaktığıdır..

• elalembialem_ kullanıcısına yanıt
    peki kemaleetin kardeşim şöyleki 77 tlye 30,42 lt gazalmışım 2.53 tl den ve 290 km gitmişim tl açısından 0.26 kuruş yakmış oldu lt bazında nasıl hesap yapalım kaç litre yakmış hesaplama yapabilirmisin benim yakıt nasıl sence ne dersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

quote:

merhaba

Resim atarsanız fikir sahibi olabiliriz

Hayırlı olsun bu arada

eyvallah sağol resimleri çekeyim atarım çekmiştim ama bulanık olmuş yüklemedim tekrar çekeyim de yüklerim

ayrıca çinden şunları sipariş ettim bizim araca uygun olurmu sizce ne dersiniz tweeter lar yokmuş benim birde gündüz farı sipariş ettim bakim nasıl olacak

http://www.aliexpress.com/snapshot/6247280567.html

http://www.aliexpress.com/snapshot/6239272252.html

• quote:

peki kemaleetin kardeşim şöyleki 77 tlye 30,42 lt gazalmışım 2.53 tl den ve 290 km gitmişim tl açısından 0.26 kuruş yakmış oldu lt bazında nasıl hesap yapalım kaç litre yakmış hesaplama yapabilirmisin benim yakıt nasıl sence ne dersin

30,42 lt gaz ile 290 km gitmişsiniz

1lt gaz ile 9,5 litre gitmişsiniz demektir

1 litre gaz ile ortalama 10 km gider 1,6 bir araç genel ortalama bu tamamen uzun yol gitseniz en iyi şartlarda 13 gider hadi 14 diyelim ş içi de en kötü şartta 7-8 gider

çok sıkışık trafikte ise bu 9,5 km değeri çok iyi

normal trafikte ise yine de kötü sayılmaz tabi ilk çalıştırmalardaki benzini de hesaba katmak lazım

aracın yakıtı gayet makul sonuçta yaşadığınız yer istanbul

ben 1,6 karbüratörlü aracım ile 34 litre gaz ile 350 km yol yaptım ş içi ve uzun yol karışık çokda ekonomik kullanmadım açıkcası klima da yer yer açıktı bana göre aracımın yakıtı çok iyi neden derseniz aracım 22 yaşında karbüratörlü ve klimanında açık olması gibi eksileri hesaba katarsak yakıt çok iyi

ama enjeksiyonşu bir aracım olsa benim kullandığım şartlarda çok derdim 34 litre gaza benim kullanımıma göre aracın 380 gitmesi lazım imzamdaki araç c-max 370 gidiyor aynı şartlarda

• quote:

Orijinalden alıntı: elalembialem_

quote:

1 litre gaz ile ortalama 10 km gider 1,6 bir araç genel ortalama bu tamamen uzun yol gitseniz en iyi şartlarda 13 gider hadi 14 diyelim ş içi de en kötü şartta 7-8 gider

normal trafikte ise yine de kötü sayılmaz tabi ilk çalıştırmalardaki benzini de hesaba katmak lazım

ben 1,6 karbüratörlü aracım ile 34 litre gaz ile 350 km yol yaptım ş içi ve uzun yol karışık çokda ekonomik kullanmadım açıkcası klima da yer yer açıktı bana göre aracımın yakıtı çok iyi neden derseniz aracım 22 yaşında karbüratörlü ve klimanında açık olması gibi eksileri hesaba katarsak yakıt çok iyi

ama enjeksiyonşu bir aracım olsa benim kullandığım şartlarda çok derdim 34 litre gaza benim kullanımıma göre aracın 380 gitmesi lazım imzamdaki araç c-max 370 gidiyor aynı şartlarda

bunu anlamadım bu 1km 9.5 lt gazla mı gitmiş yoksa 1lt gazla 9.5km mi çözemedim 290/30.42=9.5 km değilmi 1lt gazla gitmiş oluyor 100 km de kaç lt gaz harcamış oluyor 95 lt mi oluyor hesap 100km de ne yakmış diye yapılıyorya 100kmde 95lt gazlamı gidiyor hesap karıştı galibaa anlamadım ya

• quote:

quote:

quote:

bunu anlamadım bu 1km 9.5 lt gazla mı gitmiş yoksa 1lt gazla 9.5km mi çözemedim 290/30.42=9.5 km değilmi 1lt gazla gitmiş oluyor 100 km de kaç lt gaz harcamış oluyor 95 lt mi oluyor hesap 100km de ne yakmış diye yapılıyorya 100kmde 95lt gazlamı gidiyor hesap karıştı galibaa anlamadım ya

1 lt gaz ile 9,5 km

• quote:

quote:

quote:

kemalettin kardeşim bu araç kullanma tüyoları nedir söyleyebilirmisin ben 290 zor gitmişim yavaşlarken nasıl hızlanınca ne kadar hız yapıyorsun devir nasıl kullanıyorsun vitesleri ve deviri ne zamanda değişiyorsun düşürürken de yükseltirken de neyı kıstas alıyorsun benim araç enjeksşyonlu yakıtta problem mı var yoksa kullanımda mı arabanın yakıt tasarrufu yapması için neyine baktırmam gerekir yardımlar için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zazaca -- 24 Eylül 2014; 20:17:18 >

• quote:

araçların lastik basıncı kaç jant olduğuna bağlı

13 jant bir lastikle 14 jant bir lastiğe aynı hava vurulmaz

kapısına bakın yoksa benzinliklerde aracın üstündeki lastik ebatına göre kaç hava vurulması gerektiğini gösteren tablolar var ona bakın

@zazaca hocam aracınızın yakıtı konusunda sizinle daha önce konusmustuk

araçlarda km de kaç kuruş yaktığına bakılmaz 100km de kaç litre yaktığına bakılır

arkadaş gazı 2,21 den almış ş dışı 17 yakmış

peki gazı 2,73 ten alsaydı ne yaakcaktı

100km de 17 lira gaz yakmış yani 7,6 litre gaz yakmış

eğer gazı 2,73 ten alsaydı km de 21 kuruş yakacaktı

ozaman araç çok mu yakmış olacaktı ?

uzun yol için 7,6 bu arac için normal bir değer öle çok da az değil

ben imzamdaki 2004 focus aracımla 4 kişi klima açık 110 km sabit hızla yol bilgisayarı 7,1/100 km gösterdi 1 litre lpg fazla yaksa

100km de 8 litre lpg yaksa bu aracın 8 yaktığı yerde sizin aracınız 7,6 yaımış bu bana fazla geldi

bu yakıt konusu göreceli arkadaşlar alınan gazın kalitesi aracın çekiş gücü kasa ağırlığı motor hacmi v.s..

ama esas hesap km de ki kuruş değil 100km de kaç litre yakıt yaktığıdır..

arkadaşım tabi ben rekor falan kırdığımı iddia etmedim ama fullden fule ölçüm değerimi yazdım sizin yol bilgisayarında gördüğünüz değerler aracın benzin tüketimine göre hesaplanan değerler siz de net ölçüm yapın ona göre kıyaslama yapalım. Tabi ki araca yol şartlarına kullanım alışkanlıklarına ağırlığa ve yüke göre yakıt tüketimi değişir. Ben yakın zamanda bu kadar düşük tüketim yakalamamıştım onun için paylaştım.Bu hafta tekrar ölçtüm aynı benzinlikten alarak bu kez 16.3 kuruş yani litre olarak 7.37 lt / 100km yaktı. Herkese kazasız yolculuklar dilerim.

• @zazaca hocam

benim kullandığım gibi kullanırsan 1 lt gaz ile 7 km zor gidersin hocam

ben devirli kullanırım aracı herzaman. öle fazla yakacak falan diye de düşünmem açıkcası

ama dersen ki yakıt ekonomisi için ne lazım

öncelikle gaz pedalına şefkatle davranmalısınız gaz pedalınıza göstereceğiniz tüm şefkat ve iyi niyetiniz size ekonomi olarak geri dönecek

öncelikle aracı ilk çalıştırma da ısınana kadar kesinlikle fazla gaz vermeden sakince gitmek gerekir. aracı rolantide ısıtmak için beklemeyin çalıştırıp yavaş yavaş ilerleyin

3000 deviri geçirmeden vites yükseltilmeli vites düşürmek gerekrtiğin de de uygun devirde düşürülmeli

rampa aşağı iniş var ise kesinlikle vites boşa alınmamalı uygun bir viteste araca gaz vermeden inilmeli ( yol bilgisayarı ile bile denedim araçlar eski olsun yeni olsun rampa aşağı inişte viteste inerse 0,2-0,3 litre aralığında yakıt harcarken vites boşa alındığında bu değer 1,5-1,7 litre civarına çıkmıştır. )

ani hızlanmalardan ve ani frenlemeden kaçınılmalı. hızlanmak gerektğinde gaza dibine kadar basmanıza gerek yok yarım gazla da çok şeyler halledilebilir.

yolda rampa var ise rampa çıkışta uygun vites seçilmeli ne düşük viteste araç gereksiz yere bağırtılmalı nede yüksek viteste araç boğulmalı.

ışıklı dur kalk trafiğin olduğu güzergahlardan kaçınılmalı 2km de 5 ışıkta dursanız 1 er dakikadan 5 dk aracınız durduğu yerde boşa çalışmış olur bunun yerine yolunuzu 3 km olan ama durmadan sabit bir hızda gidebileceğiniz başka bir yoldan giderseniz 1 km fazla gitseniz bile diğer yola göre daha az yakıt harcarsınız.

her ne kadar çok cüzi önemsenmeyecek miktarda da olsa ihtiyacınız yoksa araçta far sis farı arka cam ısıtma ve lazım olmayan elektirksel aksamları kullanmayın ( ben bir yararını görmedim açıkcası çok kereler denedim )

lastiklerinizin havasını kontrol edin düşük veya fazla hava ile kullanmayın hem aracınıza zarar hem de lastiğinize

aracınızın yakıtını mümkün olduğunca aynı istasyondan ve aynı pompadan alın araca uygun yakıt kullanın ( ucuz et tencere dibi yakar ne idüğü belirsiz istasyonlardan yakıt almayın )

çok kısa mesafelerde aracı kullanmayın yürümeyi deneyin spor yapın sağlıklı yaşamın bir parçası

aracınızda gereksiz ağırlık bulundurmayın piknik sepetinizi ve mangalınızı sadece pikniğe giderken aracınıza alın

aracınız tüm bakımlarını ve özellikle yağ bakımlarını zamanında yaptırın ve araca uygun yağ kullanın her yağ değişiminde mutlaka yağ filitresini ve hava filitresini değiştirin hatta hava filitresinizi 2 yağ değişimi arasında mutlaka temizlettirin veya kendiniz temizleyin 10000km de yağ değiştiriyorsanız 4000-5000km de bir temizleyin.

siz bunların hangisini yapıyorsunuz derseniz açıkcası ben hiç birini yapmıyorum ben aracımın giderinden memnunun o yüzden yakıtını pek önemsemem

ama her yakıt alışımda ölçerim eğer ciddi ciddi bir artış varsa sebebini araştırırım

bunun dışında başka deneyimi olan arkadaşlardan deneyimlerini yazmalarını bekliyorum

eksik veya yanlış yazdığım yerler var ise kusurum affola

@Fiestateam
    hocam ben sizin aracınız ile ilgili bir eleştride bulunmadım kendi aracım ile kıyaslama yaptım sadece amacım sizin aracınıza laf söylemek değil bir yanlış anlaşılma oldu ise kusura bakmayın

bu arada mesajınıza da cevap vermiş bulunayım 110km sabit hızla klima full açık 3 kişi boş bagaj araç focus c-max 2004 benzin-lpg

tam 104 km de 7,6 litre yaktım bu 7,6 litre yol bilgisayarı değil birebir harcanan gaz miktarıdır. yol bilgisayarındaki değer 6,8 dir

gazı 2,60 tl den aldım 19,76 tl yapıyor ( depo tık diye attığında 19,30 tl idi ben 20 tl ye tamamalattım. )

• Yok estağfurullah yanlış anlamadım. Demek sizin aracınız benimkinden az yakacak o kasaya göre süper ki benim araba onun yanında çok hafif ve küçük.
  • benim aracın motoru zamanında açılmamış sollamalarda sıkıntı yaşıyorum
    yapabileceğim bir şey varmı acaba
  • elalembialem_ kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeşim teşekkür ederim ben zaten iyi kullanıyormuşum arabayı :)

Şimdi bir sorum daha var bu sabah şöyle bişi başıma geldi yağmur yağdı istanbula geceden beri
    bugünkü yağmurdan sonra arabaya bindim çalıştırdım debriyaj pedalının yanından lap diye içeriye su doldu bir miktar nereye ne oldu acaba daha öncede yağdı yağmur ama böyle bişi olmamıştı bir yeri falanmı çıktı acaba ne yapmalıyım acaba
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.