Şimdi Ara

<<<< RENAULT 19 KULÜBÜ >>>> (85. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.052
Cevap
42
Favori
602.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: *Blue*

Ben tek nokta enjeksiyonlu motorun 1.6 da da olduğunu sanıyordum, değilmiş. (:
    Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. 1-2 aya r19 almak istiyorum kısmetse. Param yeterse 1.6 enjeksiyonlu düşünüyorum bakalım kısmet. Almaya yakın sorularım olabilir. (: Tekrar teşekkürler.

1,6 motor tavsiye ederim çok yakın arkadaşımda var yakıt ve çekiş yönünden çok memnun bende kullandım aracı

1,4 lerden uzak durmanızı tavsiye ederim 1,4 motor araca yeterli gelmiyor
  • 1.4 lerin zayıf olduğunu okudum hep forumlardan,o yüzden 1.6 düşünüyorum,enjeksiyonlu olmasada karburatörlü,bakıcaz artık. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arac sogukken stop ediyor diyorsunuz sizin arac sonucta sirali yani benzinle calisiyor sikinti lpg de degil ozaman..benzin deponun dibini gorduyse pompa saglikli calismaz deponun dibi tortulu olabilir..bence iyi bir motorcuya gidin arac orjinde benzinli sonucta oncelikle benzinde saglikli calismali.

• dün itibariyle aracımı satmış bulunuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: eses79

Arac sogukken stop ediyor diyorsunuz sizin arac sonucta sirali yani benzinle calisiyor sikinti lpg de degil ozaman..benzin deponun dibini gorduyse pompa saglikli calismaz deponun dibi tortulu olabilir..bence iyi bir motorcuya gidin arac orjinde benzinli sonucta oncelikle benzinde saglikli calismali.

yok hocam benzinde sıkıntı yok benzinli kullandım araba kanatlı gibi uçuyor ya lpg ye pişman oldum taktığıma ama lpg de yakıt dolayısı ile iyi ve ayarda sorun var adamlar sıkıntılı yanı onda da iyiydi şimdiye kadar ama ne yapılabilir başka bir ustaya mı gitsem acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: zazaca

quote:

Arac sogukken stop ediyor diyorsunuz sizin arac sonucta sirali yani benzinle calisiyor sikinti lpg de degil ozaman..benzin deponun dibini gorduyse pompa saglikli calismaz deponun dibi tortulu olabilir..bence iyi bir motorcuya gidin arac orjinde benzinli sonucta oncelikle benzinde saglikli calismali.

yok hocam benzinde sıkıntı yok benzinli kullandım araba kanatlı gibi uçuyor ya lpg ye pişman oldum taktığıma ama lpg de yakıt dolayısı ile iyi ve ayarda sorun var adamlar sıkıntılı yanı onda da iyiydi şimdiye kadar ama ne yapılabilir başka bir ustaya mı gitsem acaba

hocam geçmişi konuşmak fayda vermez ama lpg konusunda dikaktli olmanızı tavsiye etmiştim sizin araçlarınız lpg konusunda biraz detaylı çalışma yapılması gerekeken araçlar

ustanızla konusun eğer bu işi çözemeyecekse başka bir ustaya gidin ama gideceğiniz yer gerçekten bu işten anlayan birisi olsun yoksa başınız dertten kurtulmaz

aracınızdan keyif almak şöyle dursun nefret edersiniz

• Son derece memnun olduğum aracımı model yükseltme nedeni ile satıyorum düşünen olursahttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-orjinal-boyasiz-degisensiz-116-binde-europa-169953218/detay/ dan ulaşabilir
  • Herkese merhaba an itibariyle bende bir r19 sabiyim. 98 model 100.000 de full orjinal bir araç. Tüp bile takılmamış. Bende düşünmüyorum bir süre tüp ama kaldırabilirmiyim benzin de bilmiyorum. Siz üstadlardan yardım ve öneri bekliyorum :) özellikle lpg konusunda

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: elalembialem_

quote:

quote:

hocam geçmişi konuşmak fayda vermez ama lpg konusunda dikaktli olmanızı tavsiye etmiştim sizin araçlarınız lpg konusunda biraz detaylı çalışma yapılması gerekeken araçlar

ustanızla konusun eğer bu işi çözemeyecekse başka bir ustaya gidin ama gideceğiniz yer gerçekten bu işten anlayan birisi olsun yoksa başınız dertten kurtulmaz

aracınızdan keyif almak şöyle dursun nefret edersiniz

bugün aracımın soğukken benzinden gaza geçerken stop ediyor diye lpg ciye tekrar ****rdüm araca ayar falan fistan baktılar senin aracın gaz kelebeğinin temizlenmesi lazım dediler benzinde sıkıntı yok dedim ama ondan oluyor kurum bağlıyor dediler lpg de haziranda takılmasına rağmen tamam temizleyelim dedim 60 tl ye temizlediler 25 tl de ayarlamaya aldılar 85 tl tuttu lpgnin garantisi olmasına rağmen ayar garantiye girmez dedi yaptırdım kıydım paraya benzinden lpg ye geçerken ki tekleme kesildi anında çekişte arttı bu kadar mı değişir araç sanki uçmaya başladı araçı gaz kelebeğini temizletmenizi tavsiye ediyorum şiddetle bu kadar değişti çok memnun kaldım yakıtı da tam ayarladılarsa değme keyfime bitsinde fulleyip tekrar ne kadar yakıyor ölçeceğim tekrar geçişde gayet düzeldi belli bile olmuyor inşaallah uzun zaman gider :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Cfrcfkr

Herkese merhaba an itibariyle bende bir r19 sabiyim. 98 model 100.000 de full orjinal bir araç. Tüp bile takılmamış. Bende düşünmüyorum bir süre tüp ama kaldırabilirmiyim benzin de bilmiyorum. Siz üstadlardan yardım ve öneri bekliyorum :) özellikle lpg konusunda

Saygılar

bendeaynı senin araçtan aldım yeni yorumlarıma bakarsan haziranda alınca taktırdım lpg ama hiç tavsiye etmem biraz az bineceksen ve birazda benzine kıyabilirsen hiç takma zaten takılırken güzel taktıktan sonra kaç defa lpg ciye gittim verdiğim parayla benzinle binsen anca bu kadar harcardım bendedn söylemesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Cfrcfkr

Herkese merhaba an itibariyle bende bir r19 sabiyim. 98 model 100.000 de full orjinal bir araç. Tüp bile takılmamış. Bende düşünmüyorum bir süre tüp ama kaldırabilirmiyim benzin de bilmiyorum. Siz üstadlardan yardım ve öneri bekliyorum :) özellikle lpg konusunda

Saygılar

hocam zamanında zazaca hocama da söylemiştim

bu araçlarda lpg sıkıntılı ya dam akıllı bir ustaya taktırın yada hiç bulaşmayın

işinin ehli olmayan kimseler lpg takarsa aracınıza sonunuz hüsran olur

lpg taktırın aracınıza ama ciddi bir araştırma yapın işinin gerçekten ehli olan kimseye taktırın

varsın 100 tl fazla olsun ama kaliteli iş yapan biri olsun

• Sağolasınız :) bakalım muayane marta kadar devam ediyor o zamana kadar bir deneyeceğim hala hazır yakıt ölçümü yapmadım ama çok zorlamazsa taktırmam

• Bugun 19 alize aldim ful orjnal. 70000 de lpg atiker sirali taktircam 950 tl ye brc 1800 tl imis. Ankara da tavsiye edeceginiz yer varmi

• quote:

Orijinalden alıntı: derinyar

Bugun 19 alize aldim ful orjnal. 70000 de lpg atiker sirali taktircam 950 tl ye brc 1800 tl imis. Ankara da tavsiye edeceginiz yer varmi

hocam sorması ayıp nekadar aldınız
  • 15.600 aldim

• Bu aracin on camlari normal hizda aciliyor ama tik tik yaparak 3-5 dk da zor kapaniyor. Cam acamz oldum. Bilen var mi ne yapacaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: derinyar

Bu aracin on camlari normal hizda aciliyor ama tik tik yaparak 3-5 dk da zor kapaniyor. Cam acamz oldum. Bilen var mi ne yapacaz.

fazla kurcalamadan bir oto elektirkçiye götürün hocam

cam motoru cam krikosu veya başka bir aksamda sıkıntı olabiir
  • arabayı bugün gene lpg ciye götürdüm
    ilk çalıştırmadan sonra lpg de giderken pat pat bir ses çıkmaya başladı ve silkeleme gibi teklemeye başladı bende lpg ciye gittim motor ısındıkça bu sorun olmuyor usta arabaya bindi test ettik araç sıcaktı oraya gidene kadar motor ısınmıştı çünkü hiç bir sorun yok maşallah gayet güzel dedi lpg de hiç sorun yok dedi peki bu neden oluyor dedim o ateşlemeden kaynaklı olabilir buji ve kablolarının değişmesi lazım dedi yada bobinlerden olabilir dedi elinde iş vardı sonra gelirim diye döndüm araç sıcak olunca maşallahı var mercedesle kafa tutuyor iyi çok güzel sebeb bujilerden olabilirmi
  • quote:

arabayı bugün gene lpg ciye götürdüm
    ilk çalıştırmadan sonra lpg de giderken pat pat bir ses çıkmaya başladı ve silkeleme gibi teklemeye başladı bende lpg ciye gittim motor ısındıkça bu sorun olmuyor usta arabaya bindi test ettik araç sıcaktı oraya gidene kadar motor ısınmıştı çünkü hiç bir sorun yok maşallah gayet güzel dedi lpg de hiç sorun yok dedi peki bu neden oluyor dedim o ateşlemeden kaynaklı olabilir buji ve kablolarının değişmesi lazım dedi yada bobinlerden olabilir dedi elinde iş vardı sonra gelirim diye döndüm araç sıcak olunca maşallahı var mercedesle kafa tutuyor iyi çok güzel sebeb bujilerden olabilirmi

ustanın haklılık payı var

sorun bujiden buji kablosundan veya ateşleme bobininden olabilir

lpg de her araçta özellikle volvoda çok görülen bir durum

benim başıma geldi ama sabahları çalışmama sorunu vardı sadece patırtı kütürtü yoktu buji değişti sorun çözüldü derken 1 hafta sonra yine tekrarladı kablo ve bobinde değiştik sorun halloldu

belki sizin sorunda aynısı olabilir

şimdi diyeceksiniz ki benzin de çalışınca sorun yok

siz sormadan ben söyleyeyim

lpg nin çalışma karakteristiği ile benzin çalışma karakteristiği farklı o yüzden benzin de bir sorun olmazken lpg ye geçtiğin de bu sorunun olması muhtemeldir.

• arkadaşlar birde bir konuya değinmeden edemeyeceğim

bir kaç gün önce bu forumdan R19 kulübü forumunda bir kullanıcı ismi lazım değil ya sen herkesin sorduğuna bir yorum yapıyosun her dertten anlıyormuşsun gibi hemen bi fikir söylüyorsun sen ne çok biliyosun bu işleri gibisinden bir özel mesaj attı

buna istinaden bir kaç sey söylemek istiyorum

ben yaklaşık 2 sene civarı R19 kullandım ve bir çok sorunla karşılaştım ve görevim sanayi camisin de olduğu için bir çok motorcu kaportacı oto elektirkçi usta ile haşir neşir bir konumdayım ve sorunlarımı çözerken özellikle aracımın başında durdum ve ustaların ne yaptığına neyi nasıl çözdüğüne baktım

vakit aralarında sürekli sanayideki dükkanları gezip ustalara hal hatır sorduğum için de bir çok farklı araçla ile ilgili tamiratları bizzat görüp takip edebiliyorum

bir arkadaşın sorduğu herhangi bir soru ile ilgili cevap verirken eğer bu sorun yada benzeri benim başımdan geçmiş ise nasıl çözdüysem örnek vererek cevaplıyorum

eğer ilk defa duyduğum bir sorun ise cevap vermeden önce samimi olduğum ustalara problemi anlatıp nedeni ne olabilir diye soruyorum ve onlardan aldığım cevaba göre burada arkadaşlara cavap veriyorum yardımcı olmaya çalışıyorum

burası bir forum sitesi ve amaç paylaşım yapmak bildiklerimiz ile ilgili başkalarına yardım etmek bilmediklerimiz de başka bilen arkadaşlardan öğrenmek bunun farkına varamayan bazı kıt akıllı dar görüşlü ama aklınca ileri derecede zekalı olan arkadşlara bu cevabı yazmayı da bir borç bilirim

saygılar...

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.