Şimdi Ara

''' RENAULT 9 KULÜBÜ ''' (240. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.047
Cevap
21
Favori
734.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eger gittiyseniz pazara gördüklerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşın faydalı olabilir ;) :)
  • merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce 92 model broadway aldım ilk arabam :) aracım nazar değmesin ilk kontakda gazda calısıyor.Sizlere bir kac sorum olacaktı

aracım düz yolda giderken direksyonu bıraktıgımda sağ dogru direksyon dönüp sağa gidiyor.Sizce bu nedendir;?
    merkezi kilitde bazen kapılar kitlenmiyor ssağ ön kapı hic bir zaman merkeziden kitlenmiyor diğerleri bazen kitlenip bazen kitlenmiyor ?
    aracım 50 tl gaz ile yaklasık 210 km falan yapıyor yakıtı sizce nasıl?
    birde kalirifor 3 de sıcak uflemeye baslıyor birde orta konsoldaki havalandırması sıcaktayken sadece orası soguk ufluyor diğer taraflar sıcak :)
    cevaplarınız icin şimdiden cok tsk ederim.Gercekten almadan önce sahin mi broadway mı diye cok düşünmüştüm ama yakıtı olsun atikliği olsun sağlamlığı olsun iyiki broadway tercih etmişiim

birde arkadaslar arac 92 model 168,000 de 3 parca lokal boya orjinal.2014 e kadar muayaneli 6,750 aldım fiyatı sizce nasıl

• s.a bende çok arada kaldım şahin mi brodwaymi diyede bende 96 model spring aldım gerçektende şahine doğana göre sağlam araba fiyat da normal söylediğin sorunlar bendede var benimde önceden normaldi ama şimdi sol ön kapı merkezden kilitlenmiyor hiç. Bi kaportacıya gitcem yakın zamanda sonucunu sana söylerim klimada benzer sorunlar var ama 20 yıllık araba ufak tefek sorunları olcak mutlaka çok fazla detaya girmemeni tavsiye ederim bu tarz arabalarda fazla masrafa girmeye gerek yok sonuçta 6.750 ye almışsın 10.000 tl masraf yapıp 0 gibi yapsan 8-9 bin tlden fazla satamazsın rahatsızlık veren sorunları yoksa yürüyende motorda falan fazla ayrıntıya girmemeni tavsiye ederim.

SAYGILAR MEHMET ADAĞ
  • Arkadaşımın aracına yeni LPG taktırdı.

Fakat hem benzinde, hem de gaz da fazla yakıyor.

Sebebi ne olabilir?

Bazen de boşta iken trafikte stop ediyor araç.

Benzer sorunu olup çözen var ise, bilgi rica ederiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Arkadaşımın aracına yeni LPG taktırdı.

Fakat hem benzinde, hem de gaz da fazla yakıyor.

Sebebi ne olabilir?

Bazen de boşta iken trafikte stop ediyor araç.

Benzer sorunu olup çözen var ise, bilgi rica ederiz.

merhaba ben fazla yardımcı olamam ama bizdede spring vardı (93)

motor soğukken herzaman stop ederdı ısınıncada stop ederdi ama sıcakken stop etme sorunu bulduk. lpg nin rölanti ayarı var o yükselicek bizimki çok düşükmüş yapıldı o ama soğukta gine istop ediyo

fazla yakmasını bilmiyorum birçok şeyden kaynaklanabilir. AYAR yapılıyo onlara az yaksın diye ama iyi usta olması lazım eniştem yaptırmış birine 550km boyunca 250tl veya daha fazla gaz almış bide basıyo 150km/h falan

• Lpgyi taktırdığın yerde gaz ayarı yapıyolardır taktırdığın yerde yaptırabilirsin ayarını hala çok yakmaya devam ederse bi ustanın görmesinde fayda var
  • merhaba arkadaşlar benimde 1994 model bir brodway'im var araç konusunda gereğinden fazla titizim hiç bir sebep yokken aracın sıfır lpg tesisatı olmasına rağmen sadece markası hoş bişey olmadığı için regülatörü lovato ile değiştirdim ve ankarada bilindik bir renault servisinde subap ayarı yaptırdım. aracımdan fazlasıyla memnunum ama ufak tefek şeyler kafama takılıyor.

ßunlardan birisi rölantide çok hafif bir oynama ( sürekli)

Diğeri ise trafikte yavaşlayıp vites düşürdüğüm esnada vitesi 1 e takmak zorunda olduğum zaman sanki vitesin 1 e girmemek için benimle bir mücadele içine giriyor olması. Örneğin: ışıklara yaklaşıyorum duraklayıp vitesi 1 e takmam gerektiği an ( kalkışlarda da aynı durum söz konusu ) 1. vitese geçmiyor 2-1 , 3-1 yapıyorum tık yok ta ki debriyaj tazeleyene kadar diğer vitesler de hiç bir sıkıntı yok yani debriyajımla alakalı bi durum olacağını sanmıyorum sizce neden olabilir. ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ...SpeciaL...

merhaba arkadaşlar benimde 1994 model bir brodway'im var araç konusunda gereğinden fazla titizim hiç bir sebep yokken aracın sıfır lpg tesisatı olmasına rağmen sadece markası hoş bişey olmadığı için regülatörü lovato ile değiştirdim ve ankarada bilindik bir renault servisinde subap ayarı yaptırdım. aracımdan fazlasıyla memnunum ama ufak tefek şeyler kafama takılıyor.

Diğeri ise trafikte yavaşlayıp vites düşürdüğüm esnada vitesi 1 e takmak zorunda olduğum zaman sanki vitesin 1 e girmemek için benimle bir mücadele içine giriyor olması. Örneğin: ışıklara yaklaşıyorum duraklayıp vitesi 1 e takmam gerektiği an ( kalkışlarda da aynı durum söz konusu ) 1. vitese geçmiyor 2-1 , 3-1 yapıyorum tık yok ta ki debriyaj tazeleyene kadar diğer vitesler de hiç bir sıkıntı yok yani debriyajımla alakalı bi durum olacağını sanmıyorum sizce neden olabilir. ?

broadway olduğu için olabilir
    aynı sıkıntı bende de var hocam. hem de sıfır aldığım günden beri.
    ama dikkat edersen, sıcak havalarda, özellikle yazın daha yumuşak oluyor 1. vitese geçişler.
    şanzıman yağı ile ilgili bir durum sanırım.
    düzenli servise gitmiyorsan, bir kontrol ettirmende fayda olabilir.
    bir de debriyajın yumuşak olması için, ben her servise gittiğimde debriyaj çatalını yağlatıyorum. faydası oluyor bir süreliğine.

selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sseker

quote:

Orijinalden alıntı: ...SpeciaL...

merhaba arkadaşlar benimde 1994 model bir brodway'im var araç konusunda gereğinden fazla titizim hiç bir sebep yokken aracın sıfır lpg tesisatı olmasına rağmen sadece markası hoş bişey olmadığı için regülatörü lovato ile değiştirdim ve ankarada bilindik bir renault servisinde subap ayarı yaptırdım. aracımdan fazlasıyla memnunum ama ufak tefek şeyler kafama takılıyor.

broadway olduğu için olabilir
    aynı sıkıntı bende de var hocam. hem de sıfır aldığım günden beri.
    ama dikkat edersen, sıcak havalarda, özellikle yazın daha yumuşak oluyor 1. vitese geçişler.
    şanzıman yağı ile ilgili bir durum sanırım.
    düzenli servise gitmiyorsan, bir kontrol ettirmende fayda olabilir.
    bir de debriyajın yumuşak olması için, ben her servise gittiğimde debriyaj çatalını yağlatıyorum. faydası oluyor bir süreliğine.

selamlar.

Servis konusunda hiç taviz vermiyorum açıkcası sizinde dediğiniz gibi soğuklardan olsa gerek. yağ katılaşıyor diye duymuştum. sıcak havalarda veya soğuk havada uzun süreli kullanımda yumuşuyor şıkır şıkır oluyor .
    Selamlar..

• merhaba arkadaşlar.99 rl broadway im var.camları otomatik yapmak istiyorum kaça mal olur bana ve randımanlı çalışır mı?ön ve arka tamponlar benim siyah .tamponları da boyatmak istiyorum.bir de bizim arabalarda devir göstergesi yok.hepsini yaptırsam kaça patlar bana .yaptırmaya değer mi?
    iyi forumler
  • SÜPER KAMPANYA..! RENAULT MARKA Otolarınızın,%100 Orijinal yedek parçalarında Kampanya fırsatı..!Kredi kartlarınıza PEŞİN FİYATINA 3-6-9-12 TAKSİT VE ŞİMDİ AL,TEMMUZ.2012'DE ÖDEMEYE BAŞLA..!Kampanya bilgi ve irtibat telefonları:0.532.2421020-0.506.233 36 94 web:renault.ticaretimiz.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgasezgin -- 13 Mart 2012; 3:15:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saruman64

merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce 92 model broadway aldım ilk arabam :) aracım nazar değmesin ilk kontakda gazda calısıyor.Sizlere bir kac sorum olacaktı

aracım düz yolda giderken direksyonu bıraktıgımda sağ dogru direksyon dönüp sağa gidiyor.Sizce bu nedendir;?
    merkezi kilitde bazen kapılar kitlenmiyor ssağ ön kapı hic bir zaman merkeziden kitlenmiyor diğerleri bazen kitlenip bazen kitlenmiyor ?
    birde kalirifor 3 de sıcak uflemeye baslıyor birde orta konsoldaki havalandırması sıcaktayken sadece orası soguk ufluyor diğer taraflar sıcak :)
    cevaplarınız icin şimdiden cok tsk ederim.Gercekten almadan önce sahin mi broadway mı diye cok düşünmüştüm ama yakıtı olsun atikliği olsun sağlamlığı olsun iyiki broadway tercih etmişiim

birde arkadaslar arac 92 model 168,000 de 3 parca lokal boya orjinal.2014 e kadar muayaneli 6,750 aldım fiyatı sizce nasıl

öncelikle aracınız hayırlı olsun, kaza bela vermesin Allah. aracınız düz yolda giderken sağa kayıyor ise, öncelikli yapmanız gereken bir balans ayarı yaptırmanızdır.kapıların kitlenmemesini bir elektirikçiye göstermeniz lazım.kalorifere gelince orta konsoldan sıcak hava gelmez.orası sadece soğuk hava hüfler. bu r9 larda böyledir. aracınızın yakıt durumu gayet iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: exponent

quote:

Orijinalden alıntı: saruman64

merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce 92 model broadway aldım ilk arabam :) aracım nazar değmesin ilk kontakda gazda calısıyor.Sizlere bir kac sorum olacaktı

öncelikle aracınız hayırlı olsun, kaza bela vermesin Allah. aracınız düz yolda giderken sağa kayıyor ise, öncelikli yapmanız gereken bir balans ayarı yaptırmanızdır.kapıların kitlenmemesini bir elektirikçiye göstermeniz lazım.kalorifere gelince orta konsoldan sıcak hava gelmez.orası sadece soğuk hava hüfler. bu r9 larda böyledir. aracınızın yakıt durumu gayet iyi

arkadaşlar sorunu çözdüm ön lastikler yamulmuş mu diyim artık yani düz durmuyorlar lastikleri değiştirdim rot balans a soktum sorun çözüldü.

• 95 Model Broadway'i satmaya çalışsak kaça gider? Tamponlar yıpranmış ve birkaç ufak köçük var. Onun haricinde ciddi kazası yok. 200 bin kilometrede. Motor ve yürüyeni çok iyi durumda. LPG'de şehır dışı 100 km'de 7.7 litre yakıyor. Yani 18 kuruş.
  • Renault 9 Ön göğüste bulunan hoparlörlerin ebadını biliyor musunuz arkadaşlar?
  • arkadaşlar mersinde broadway sahibi olan var mı?
  • 99 model Renault R9 Broadway RN model araç sahibiyim. Arabayla bir yere kadar gitmem gerekti. Arabanın kapısını açmak için anahtarı taktım, çevirdim, gıyyyk diye birses... Kapılar merkezi kilitle açılmadı. Bir şekilde arabanın kapısını açtım ve arabayı çalıştırmaya kalkıştım.. Arabada tık yok..
    Yanılıyorsam lütfen söyleyin; sanırım arabanın aküsü bitmiş ve ömrünü tamamlamış

Bu durumda Renault R9 Broadway RN modelleri için kaç amperlik akü kullanmak gereklidir.
    Bazı yerlerde "60 amperlik alın iyidir, 72 amperlik alın şöyledir böyledir" diye birşeyler duydum..
    Çok fazla bir bilgim bulunmuyor bu konuyla ilgili.

-Kaç amperlik akü almalı?
    -Akünün markası ne olmalı?
    -Akü alırken nelere dikkat etmem gerekli?

Bu konu hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cwunch

99 model Renault R9 Broadway RN model araç sahibiyim. Arabayla bir yere kadar gitmem gerekti. Arabanın kapısını açmak için anahtarı taktım, çevirdim, gıyyyk diye birses... Kapılar merkezi kilitle açılmadı. Bir şekilde arabanın kapısını açtım ve arabayı çalıştırmaya kalkıştım.. Arabada tık yok..
    Yanılıyorsam lütfen söyleyin; sanırım arabanın aküsü bitmiş ve ömrünü tamamlamış

Bu durumda Renault R9 Broadway RN modelleri için kaç amperlik akü kullanmak gereklidir.
    Bazı yerlerde "60 amperlik alın iyidir, 72 amperlik alın şöyledir böyledir" diye birşeyler duydum..
    Çok fazla bir bilgim bulunmuyor bu konuyla ilgili.

-Kaç amperlik akü almalı?
    -Akünün markası ne olmalı?
    -Akü alırken nelere dikkat etmem gerekli?

Bu konu hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler...

60 Amperlik yeterli hocam. Renault 9 ve Renault Megane aracımız var ikisinde de 60 amperlik akü kullanıyoruz.

• 
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.