Şimdi Ara

Renault araçlara MP3/CD teyp bağlantı bilgileri (mesela Sony CDX-GT30RN) (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
1
Favori
165.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
    Aracın orijinal teyibi "Tuner List" ise:
    * Sony CDX-GT30RN modelini kullanamazsınız, çünkü bu model 01/2006 sonrası "Update List" teyibe sahip açaçlarla uyumlu
    * DRNS003 adaptör sizin için en etkin çözüm olacaktır. Bu cihazı aldıktan sonra kesenize uygun MP3/CD çalan bir Sony alıp sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz
    * Renault servislerinde satılan ve montajı yine sadece oralarda yapılan "Aux-In Adapter" aparatı kullanabilirsiniz. Ancak bu konuda servisler malesef çok bilgisiz. Bu aparat sayesinde bir adet "aux-in" ya da diğer adıyla "line-in" girişe sahip oluyorsunuz, bu ses girişine istediğiniz bir ses cihazını (iPOD, mp3 çalar,..) kulaklık çıkışından bağlayabilirsiniz. Ancak bu cihaz sadece ses girişi imkanı sağlayarak, bağladığınız cihazı aracın hoparlörlerinden dinlemenizi sağlar; cihazı aracınızdan kontrol edemezsiniz, kontrolü cihaz üzerinden (mesela iPOD üzerinden) yapmanız lazım.
    * Sony CD/MP3 changer kullanabilirsiniz. Bunun için CTARNS003 adaptörünü kullanmanız lazım. CD/MP3 Changer olarak Sony CDX-T70MX modelini tavsiye edebilirim. Ben bu çözümü yaklaşık 1 yıl boyunca Megane II aracımda kullandım. CTARNS003 adaptörünü sattım ama Sony CDX-T70MX 6'lı CD/MP3 Changer hala elimde mesela..

En ergonomik ve kapsamlı çözüm DRNS003, en ucuz ancak pek ergonomik olmayan çözüm ise "Aux-In Adapter" kullanımı. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• CTARNS003 - Sony CD Changer Adapter

Renault araçlara MP3/CD teyp bağlantı bilgileri (mesela Sony CDX-GT30RN)
  • çok teşekkürler şimdi anlayabildim bütün konunu özeti oldu galiba bu açıklama
  • arkadaşlar elinde sony teybi bağlayabilmek için gerekli olan drns003 olan varsa; bu aleti detaylı şekilde resimlendirebilirmi.
    yapılamıyacak bişey değil gibime geliyor. aletin detaylı resimleri olursa buradan bir çok arkadaşa yardımcı olacağına eminim.
  • kardeş bende de laguna 1 makyajlı kasa var. ben hiç ugraşmayıp arabayı aldığım 2. gün pıoneer 2900 mp3 çalar tatırdım tabıkı doğal olarak ekran ve kumanda gitti. bu bahsettiğin adaptörü bende kullanırsam kumanda ve ekran çalışırmı. ayrıca bu adaptörü nerden bulabilirim. (ankaradayım.)

quote:

Orjinalden alıntı: gurhangurcan_

quote:

Orjinalden alıntı: excerius

slmlar

renault scenic II aracım var. 3 gün önce k.tepretoğullarına gittim bana 2 uyumlu model gösterdiler birisi gt30rn diğeri gt500 e benzeyen bi teyp, aceleden dolayı soramadım dışardan bir gt500 alsam aracımla uyumlu olur mu? yoksa serviste satılan gt500ler özel üretim mi (gt30 rn gibi renault'ya göre yapılmış teypler mi?)

Sadece GT30RN özel üretim ve herhangi bir adaptör kullanmaksızın bağlanabiliyor (belli bir modelin üstündeki renault'lara takılabiliyor - zaten bu konuyu bunun için açmıştım)

GT500'ü bağlamak için yine bu topic'te bilgisine ulaşabileceğiniz adaptörlerden birisini kullanmanzı gerekiyor. Benim aracım 2004 MeganeII olduğu için o adaptörün fiyatını sormuştum servise, yanlış hatırlamıyorsam 330YTL gibi bir fiyat vermişlerdi. 2006 ve üstü araçlar için olan adaptörün fiyatı biraz daha ucuz ama fiyatını hatırlamıyorum.

• http://www.caraudiocentre.co.uk/product_m-connects2-ctsrnpi003_p-22346.htm

bahsedilen adaptör sony cihazlar içindir sizin için uygun olan adaptör yukarıdadır ancak ünitenizin üzerinde tuner list yazdığından emin olun
    pioneer cihazlarda digital ekranınız çalışmayacaktır dolayısıyla bu adaptör yalnızca kumandanız içindir.
  • kardeş yardımın için teşekkür ederim. ben bunu Türkiyede nerde bulabilirim. Ankara Konya sokak da bulabılırmıyım? birde o dediğin yazı teypin hangi yüzünde/neresinde yazıyor ?

quote:

Orjinalden alıntı: can2

http://www.caraudiocentre.co.uk/product_m-connects2-ctsrnpi003_p-22346.htm

bahsedilen adaptör sony cihazlar içindir sizin için uygun olan adaptör yukarıdadır ancak ünitenizin üzerinde tuner list yazdığından emin olun
    pioneer cihazlarda digital ekranınız çalışmayacaktır dolayısıyla bu adaptör yalnızca kumandanız içindir.

• quote:

Orjinalden alıntı: sparhawkisme

* Renault servislerinde satılan ve montajı yine sadece oralarda yapılan "Aux-In Adapter" aparatı kullanabilirsiniz. Ancak bu konuda servisler malesef çok bilgisiz. Bu aparat sayesinde bir adet "aux-in" ya da diğer adıyla "line-in" girişe sahip oluyorsunuz, bu ses girişine istediğiniz bir ses cihazını (iPOD, mp3 çalar,..) kulaklık çıkışından bağlayabilirsiniz. Ancak bu cihaz sadece ses girişi imkanı sağlayarak, bağladığınız cihazı aracın hoparlörlerinden dinlemenizi sağlar; cihazı aracınızdan kontrol edemezsiniz, kontrolü cihaz üzerinden (mesela iPOD üzerinden) yapmanız lazım.

bu ürünü illa servisten mi almamız gerekiyor. servisler bildiğin gibi bilgisi yok aux in girişi fln diyorum tipime bakıyorlar. dışardan elektrikçiye fln yaptıramaz mıyım? bide aracımı uygun aux-in adapter'ın fotoğrafını bulamadım :( (2007 Scenic II Sportway Expert List)

• malesef bu cihazları pazarlayan bir firma yok ben almanyadan getirttim dvbcaraudio isimli ingiliz firması türkiyeye kargo yapacağını söyledi isterseniz ve ingilizce bilmiyorsanız yardımcı olabilirim oto müzik montajı yapan merkezlerde bunları getiriyorlar
    üniteniz tuner list ise tam size bakan yüzünde altta yazacaktır aracınız 2000 model altı ise tuner list olamaz ve adaptör değişecektir yalnız ekranınız pioneer ünite ile çalışmayacaktır tekrar hatırlatırım
    almanya ya da ingilterede tanıdığınız varsa adaptörü internetten kolaylıkla temin edebilirler
  • benim araç 99 model.
    bu ünite dediğniz teyp in kendisi mi,yoksa direksiyondan kumada kolunda mı yazıyo. teyp diyorsanız phılps - cd changer v.s. yazıyor başkada birşey yazmıyo.

quote:

Orjinalden alıntı: can2

malesef bu cihazları pazarlayan bir firma yok ben almanyadan getirttim dvbcaraudio isimli ingiliz firması türkiyeye kargo yapacağını söyledi isterseniz ve ingilizce bilmiyorsanız yardımcı olabilirim oto müzik montajı yapan merkezlerde bunları getiriyorlar
    üniteniz tuner list ise tam size bakan yüzünde altta yazacaktır aracınız 2000 model altı ise tuner list olamaz ve adaptör değişecektir yalnız ekranınız pioneer ünite ile çalışmayacaktır tekrar hatırlatırım
    almanya ya da ingilterede tanıdığınız varsa adaptörü internetten kolaylıkla temin edebilirler

• bakmanıza gerek yok çünkü 99 model aracınızda zaten tuner list olamaz sizin adaptörünüz başka ama sonuçta aynı sitelerde mevcut almaya karar verirseniz adatörün modelini ayrıca söylerim
  • bende 2001 model rxt var megane renault.co. uk tan sıparıs vercem yakında 180 paund
  • 2005 megan2 dynamic'e Sony GT30RN için neziroğlu 600 ytl çekti ama ara adaptör olduğunu varsaydığını tahmin ediyorum. direksiyon kumandası da çalışır dedi ama o tesisat yoksa (ki sadece 2 hoparlör var canına yandığımın dinamikinde, o yüzden olduğunu sanmıyorum) en az 200 ytl daha girebilir dedi. Bize çok pahalı geldiği için Bimeks'de Goldmaster'ın USB ve kart okuyuculu bir modelini 180 YTL'ye alıp taktırdık. Alet 4x45W, renk tonu kırmızı olduğu için çok sırıtmıyor ve kaset adaptörlü eski sistemden çok daha iyi sonuç veriyor. Hele USB ve kart olayı yok mu süper ne takılma ne atlama... Yan tarafa da uzaktan kumanda için parça yaptırıp oraya kumandayı da koydum mu eh işte orijinali kadar olmasa da kaset adaptöründen çok daha iyi sonuç verecek inşallah...

Ama işte direksiyon kumanda ve konsol olayı kötü işte. Renault'un bu sabit direksiyon sistemini başarılı buluyorum, benim Corsa'da (diğer Opellerdeki gibi) kumanda düğmeleri direksiyonla dönüyor, bunu pek ergonomik bulmuyorum şahsen.

Megan2'de sağlam bi ses sistemi şart aksi halde gelen sesleri dinleyerek kafayı yememek elde değil...

• arkadaşlar sony teyp takmak isteyenler bu link e bir baksın bence.

http://www.pixnet.net/album/DUDODO/1109726
  • selam herkese

sony cdx-gt30rn aldığımızda teyp çerçevesi almaya gerek var mı, yoksa tam oturuyor mu yerine?
  • Tüm Sony modellerinin fiziksel genişliği aynı standarttadır. Yani illaki plastik teyp çerçevesini kullanmanız gerekir. Bende orijinal Renault aksesuarı olan Megane2 ve Clio3 ile uyumlu çerçeve var. Fransa'dan getiritmistim ve bana 100ytl'ye yakın bir fiyata mal olmuştu. 50'ye satabilirim.
  • hakkımızda hayırlısı olsun bayramınız mubarek arabanız m6 olsun amin :D
  • arkadaşalr ben 99 model clio 2 aldım teyp bu ama ben bu teyibe cd changer bağlayıp kumandadan ve ekranda bilgiler göstermeye devam edermi ve BUNA UYGUN CD CHANGER SATAN yada bana model marka varmı?

• Sony CDX-T70MX model MP3/CD Changer'ı CTARNS003 adaptör ile kullanabilirsiniz. Bu CD Changer 6 disk alabiliyor ve MP3 çalabildiği için oldukça geniş bir müzik arşivini yanınızda taşıyabilyorsunuz. Aracımı değiştirdiğim için yaklaşık 1 yıldır kullanmadığım oldukça temiz durumdaki aynı model CD Changer'ı mı satabilirim ancak adaptörü çok önce sattığım için adaptör yok.

• arkadaşlar philipsin kendi cd changeri yok adaptörsüz çalışan
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.