Şimdi Ara

Renault Çift Kavramalı Otomatik Vitesi ' EDC ' Kullanıcı Yorumları.. (Genel Konu) (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
10
Favori
161.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bnde megan sport tourer edc şanzıman araç var ve geçenki yolculuğum sırasında araçta 6. vitesten 5. vitese düşerken şanzıman sürtünme sesine benzer bi ses geldi ve bu ses 6.viteste tekrarlamaya devam ediyor bu tarz sorunu olan başka kimse var mı ??
  • Buradaki yorumların tümünü okudum, aracımı değiştirmek istiyorum özellikle otomatik ve dizel istiyorum hanımda kullanacak diye ama hala kararsızım :( 2. el privilege 1.5 dci edc full aracı 54.300 gibi bir rakama buldum 12000 km'de sizce fazlamıdır bana biraz fazla gibi geldi ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonder

Buradaki yorumların tümünü okudum, aracımı değiştirmek istiyorum özellikle otomatik ve dizel istiyorum hanımda kullanacak diye ama hala kararsızım :( 2. el privilege 1.5 dci edc full aracı 54.300 gibi bir rakama buldum 12000 km'de sizce fazlamıdır bana biraz fazla gibi geldi ..

54.300 tl gibi bi rakamı vermeyi gözden çıkardın sıfırını almanızı tavsiye ederim yeni kasası çıktığı için makyajsız modeli bayiler daha ucuza satıyor araştırmanızda fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reha1907

quote:

Orijinalden alıntı: bonder

Buradaki yorumların tümünü okudum, aracımı değiştirmek istiyorum özellikle otomatik ve dizel istiyorum hanımda kullanacak diye ama hala kararsızım :( 2. el privilege 1.5 dci edc full aracı 54.300 gibi bir rakama buldum 12000 km'de sizce fazlamıdır bana biraz fazla gibi geldi ..

54.300 tl gibi bi rakamı vermeyi gözden çıkardın sıfırını almanızı tavsiye ederim yeni kasası çıktığı için makyajsız modeli bayiler daha ucuza satıyor araştırmanızda fayda var.

Teşekkürler, bu konu düşündürüyor zaten beni hala araştırma safhasındayım öneri için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: bonasera

quote:

Orijinalden alıntı: afrasyab77

akçay kardeşim ancelikle aracın hayırlı olsun allah kaza bela vermesin diyeyim. bahsettiğin konularda sanırım hemen hemen herkes aynı fikirde. artılar eksiler hemen hemen ortak. edc hakkındaki yorumlarında doğru ben bir haftadır manuel kullanmaya bi alıştım ki acaip keyf veriyor sanırım sende bunu yaşayacaksın aracın yeni olduğu için o yakıt ortalamalrı normal geldi zamanla düşecektir. senin aldığın tepkileri bende aldım ya o paraya renault mu alınır bende soruyorum bu paraya bu donanımda ne alınır passt dizel diyor adam aradaki 15-20bin liralık fark millete ne kadar kolay geliyor anlamış değilim. bide yokmu ikinci el mercedes alsaydın ya diyenler hepten delirtiyor beni. ben ikinci el araç almadım bu benim kendi aldığım 3. renaultum ilk ikiside clio hb di ilki 2001 ikincisi ise 2008di ikisinden de çok memnundum bu araçtanda memnun kalacağıma inanıyorum ki şu ana kadar çok memnunum. ha ilerde inşallah mercedeste alırım allah sağlık versin ama onuda sıfır alırım. millet sanıyoruki mercedes bmw kullananların derdi sıkıntısı yok yada passat kullananların abicim sorunsuz araba daha üretilmedi kimse inanmıyor. her aracın kendine göre handikapı var önemli olan minimal düzeyde olması. ufak tefek eksikler dışında araçlarımız cidden güzel en azından güvenlik noktasında sıkıntı yok. çoluk çocuk biniyoruz bu araçlara onların güvenliği önemli. ben işi güvenlik açısından düşünüyorum birazda renaultun 8 modelle girip 8de 8de çarpışma testlerinden 5 yıldız aldığı bence göz önünde bulundurulmalı. yeni kasa focus bile esp testlerinde kayış attı.ha kötü bir arabamı focus asla öyle bişey diyemem. yeni kasa e serisinin arka savurma probleminden şikayetli olanlar var kötü bir arabamı hayır, latitude kullananaların forumunu bir okuyun arkada savurma hissi çok fazlaymış sadece his diyorum kötü arabamı hayır. kısaca demek istediğim bunlar kul yapısı olur böyle vakalar türk polisi yakalar deyip araç kullanmaktan keyf almak lazım diyorum

Selamlar, ben Megane III HB ile ilgili euro n-cap test sonuçlarına ulaşamadım. Link verebilir misiniz?

Megane 3 HB m-cap testi

http://www.euroncap.com/tests/renault_megane_2008/337.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 27 Haziran 2012; 3:05:33 >

• teşekkür ederim.
  • arkadaslar merhaba,

megane sport tourer EDC 2012 model 0 kilometre aldıgım aracımda 1500 kmde iken tespit ettiğim ve su an devam eden (5000 km civarında) aracın ozellikle 6dan 5e gecerken yaptıgı (bazen diger viteslerde de yapıyor. ama cok nadir) yuksek surtunme sesi problemi mevcut.bayagı ugrastım genel merkez ve servislerle. malesef bir sonuc cıkmadı. sonuc, genel merkezin cevabı "efendim bu konuya son 1 aydır yogunlastık. sorunun cozumunu biliyoruz. yazılım uzerinde calısılıyor. bitince davet edileceksiniz" oldu.

you tube'a, cektigim videoları da yukledim. linkleri asagıda.

isteyen arkadaslar, izleyip kendi sorunlarının hangi mertebede oldugunu gorebilir. cunku ses bazılarında yuksek bazılarında dusuk mertebede.degerlendirirken videodaki yol sesini de referans olarak almakta fayda var diye dusunuyorum.

aracı almak isteyen arkadaslar da bu durumu mutlaka goz onunde bulundurmalılar. cunku bu sorun internetteki diğer forumlarda karsılastıgım en az 8-10 kiside mevcut.

saglıcakla.

http://www.youtube.com/watch?v=OUU6JmJqnv8&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=DGFHDZDEzXo&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=eNNZiB0nk6s&feature=youtu.be

• megane 3 coupe EDC 2012 sahibiyim, aracım 9000 km de, aynı sorun bende de var ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsg şanzımandan daha sorunsuz bir şanzıman olduğuna kalıbımı basarım!
  • Takip...
  • 1,6 dci ile edc çıkmadan almam!
  • EDC ile ilgili 50.000 km yapan varmı acaba ? sıkıntıları nelerdir?
  • 2010-2011 model benzinli fluance ler megane2 ler gibi 4 ileri otomatik mi? yoksa 6 ileri edc limi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turusan

2010-2011 model benzinli fluance ler megane2 ler gibi 4 ileri otomatik mi? yoksa 6 ileri edc limi?

Dediginiz benzinliler 4 ileri bva dir. Edc secenegi sadece dizellerde mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayfun73

quote:

2010-2011 model benzinli fluance ler megane2 ler gibi 4 ileri otomatik mi? yoksa 6 ileri edc limi?

megane2 bva lar ile aynımı yoksa bir geliştirme var mı?
  • quote:

quote:

quote:

megane2 bva lar ile aynımı yoksa bir geliştirme var mı?

Tamamen farklı; EDC çift kavramalı, yakıt tüketimi konusunda çok başarılı bir otomatikleştirilmiş vites.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Renault yeni aracında (Captur) 1.2 benzinli EDC seçeneği sunuyor.
    EDC vites artık sadece dizel araçlarda değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mahir1960

aracı almak isteyen arkadaslar da bu durumu mutlaka goz onunde bulundurmalılar. cunku bu sorun internetteki diğer forumlarda karsılastıgım en az 8-10 kiside mevcut.

saglıcakla.

http://www.youtube.com/watch?v=OUU6JmJqnv8&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=DGFHDZDEzXo&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=eNNZiB0nk6s&feature=youtu.be

Vites değişimi anında motor devri abartılı şekilde artıyor ve ses geliyor.Bu sesin gelmediği diğer vites geçişlerinde de devir bu şekilde zıplama yapıyor mu ?

• Öncelikle şunu söylemeliyim, EDC güzel bir şanzıman fakat DSG ile boy ölçüşebileceğini düşünmüyorum.

1. Vitesten 2. Vitese geçişte herhangi bir kararsızlık yok sadece sıkışık trafikte yani doğal olarak düşük devirlerde 1 den 2 ye geçerken ufak bir sürtünme sesi gelebiliyor.

Benim anlam veremediğim "N" konumunda iken araca gaz veremiyorsunuz 2.500 deviri geçmiyor ibre fakat bu olayi "P" konumunda yaparsanız normal bir şekilde gaz verebiliyorsunuz.

Manuel moddayken bence gereksiz bir bilgisayar müdahalesi var. Araç redline gördüğü an sizin vitesi yükseltmenizi beklemeden kendi hemen bir üst vitese geçiyor. Gazın altındaki kademeye basıp basmamanın farketmiyor, her durumda bu böyle. Çünkü easytronic viteslerde bu olay sadece gazın altındaki kademeye basılı gittiğinizde yaşanır.

Diğer bir durum bence "P" ve R" arasındaki geçişler daha yumuşak olabilirmiş. Biraz fazla kuvvet uygulamamız gerekiyor. Vites mandalına basmadan geçirdiğimiz viteslerde zaten sorun yok mis gibi geçiyor (N ve D arası)

Son olarak manuel modda vites tepkileri biraz daha hızlı olabilir, vites kolunu ileri ittiğiniz anda hemen size tepki vermeli vites değiştrmeli ama birazcık geç tepki veriyor.

EDC bana göre bu eksiler haricinde gayet şık ve gerçekten hızlı bir şanzıman.
    Belkide benim beklentilerim biraz fazladır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EUY* -- 7 Ekim 2013; 15:52:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• desoto D kullanıcısına yanıt
    ancak DSG gibi rampada kaymıyor ?
    ben farkli 3-4 adet caddy kullaniyorum hicbirisi geri kaymiyo ?
    @desoto @desoto
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.