Şimdi Ara

Renault Çift Kavramalı Otomatik Vitesi ' EDC ' Kullanıcı Yorumları.. (Genel Konu) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
10
Favori
161.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: afrasyab77

eyvallah abi sağolasın iyi dileklerin için. ankarada yada büyük şehirde yaşasam hani yetkili servisin birden fazla olduğu illerde çok dert etmem. aracın ikinci elide beni ilgilendirmiyor niye diyeceksin hanımda bende çalışıyoruz. bir ev aldık çok şükür başımızı soktuk. arabayıda aldıkmı bizim öyle 3 yıl bineyim değiştirim gibi bir durumumuz sanırm olmaz daha. aldıkmı aldık sene 10 sene allah ömür verirse binmeyi arzu ediyoruz hal böyle olunca da 2 el derdi pek sarmıyor zaten. abi benim düşündüğüm paket megane 3 hb 1.5 dci 110ps edc previllige zenonsuz ve navigasyonsuz paketi dün itibariyle 50bin tl fiyat çektiler hemen alıcı olmadığım için pazarlığa girmedim sanırım 49a alınır kasko falan derken 50yi geçer gibi geldi. zenonuda far yıkama var diye almayacağım sanırım far yıkamaları sorunluymuş öyle paylaştı arkadaşlar navigasyonuda dediğim gibi o navi. bin tle etmez bana göre lazımda değil lazım olursada 250-300lük bişi tepemden aşar benim iyi geceler abi can

adana bana 47900 çekti bundan 20 gün önce bilginiz olsun arkadaşlar. bende kısmetse yaza binerim. yazı görürsek tabi:)))

• yaw çok iyi fiyat çekmiş. ya bizlerin sözü sağlığa tabiki mevlam nasip etmeyi uygun görür görmez onun taktirinde. allahım her kardeşimin gönlüne göre versin ağız tadıyla kazasız belasız araçlarına binmeyi mutluluk için direksiyon sallamayı nasip etsin. ben bunu diliyorum allahtan yoksa hepsi boş. oğlum oldu hastaneye yattı evvelki sene. yukardan servisen çağırdılarki bebeğiniz vefat etti başınız sağolsun. aşağıda morga indim zaten bebek nolacak sarmışlar elime verdiler hadi götür defnet arabaya bindik ben kullanıyorum. ondan dedim ya allah o direksiyonları siz arkadaşlarımın mutluluğa giden yollarda sallamanızı nasip etsin.
  • quote:

eyvallah abi sağolasın iyi dileklerin için. ankarada yada büyük şehirde yaşasam hani yetkili servisin birden fazla olduğu illerde çok dert etmem. aracın ikinci elide beni ilgilendirmiyor niye diyeceksin hanımda bende çalışıyoruz. bir ev aldık çok şükür başımızı soktuk. arabayıda aldıkmı bizim öyle 3 yıl bineyim değiştirim gibi bir durumumuz sanırm olmaz daha. aldıkmı aldık sene 10 sene allah ömür verirse binmeyi arzu ediyoruz hal böyle olunca da 2 el derdi pek sarmıyor zaten. abi benim düşündüğüm paket megane 3 hb 1.5 dci 110ps edc previllige zenonsuz ve navigasyonsuz paketi dün itibariyle 50bin tl fiyat çektiler hemen alıcı olmadığım için pazarlığa girmedim sanırım 49a alınır kasko falan derken 50yi geçer gibi geldi. zenonuda far yıkama var diye almayacağım sanırım far yıkamaları sorunluymuş öyle paylaştı arkadaşlar navigasyonuda dediğim gibi o navi. bin tle etmez bana göre lazımda değil lazım olursada 250-300lük bişi tepemden aşar benim iyi geceler abi can

Can arkadaşım 49 bin çok pahalı değil mi yahu???

Bu arada donanım listesine baktım ve de benzer donanımdaki bir Bravo dinamik plus modelini en az 5000 TL daha avantajlı alırsın gibime geliyor.

Biz de 2 kişi çalışıyoruz ve çok şükür biz de evimizi ve de 2. aracımızı aldık.

Bu arada rakiplerin fiyatlarının da pahalı olduğunu biliyorum ama C sınıfı bir araca o kadar para bağlama fikri bana ters geliyor.

Haluk

Sa

• abi dediğin doğru. renault yılbaşından önce liste fiyatından 3bin indirmişti bayi ile de pazarlığa girdinmi 45,500-46bin gibi rakama rahat alınıyordu. ben dedim ya zaten hemen almayacağım. ha şuda var ben 100% megane şartlandım demiyorum şu anki kararım saydığım nedenlerden dolayı megane. ama alma zamanım geldiğinde eğer 46 gibi bir rakama alamıyorsam 50binde götürüp vermem. dediğin noktada kesinlikle haklısın. ha alamadımmı 46ya valla bravoda kesinlikle iyi bir tercih olacak. ha o zaman napacaz servis olayını sivasta değilde ya memlekete gittiğim zamanlar yolumun üstündeki kayseri- yada konyada halledecem. acil sorunlarımıda tokat 90km gidecem tokatta halledecem sıkıntım o olacak. arabayıda gidip konya kayseri ankara tokat gibi yakın illerden alıp gelecem. arkadaşımız adana bayisininde 47900fiyat almış sene başı olmasına rağmen güzel fiyat yaz aylarına ben bu fiyatın yine 45bin seviyelerine düşeceğine inanıyorum. sen ne dersin abi can
  • quote:

abi dediğin doğru. renault yılbaşından önce liste fiyatından 3bin indirmişti bayi ile de pazarlığa girdinmi 45,500-46bin gibi rakama rahat alınıyordu. ben dedim ya zaten hemen almayacağım. ha şuda var ben 100% megane şartlandım demiyorum şu anki kararım saydığım nedenlerden dolayı megane. ama alma zamanım geldiğinde eğer 46 gibi bir rakama alamıyorsam 50binde götürüp vermem. dediğin noktada kesinlikle haklısın. ha alamadımmı 46ya valla bravoda kesinlikle iyi bir tercih olacak. ha o zaman napacaz servis olayını sivasta değilde ya memlekete gittiğim zamanlar yolumun üstündeki kayseri- yada konyada halledecem. acil sorunlarımıda tokat 90km gidecem tokatta halledecem sıkıntım o olacak. arabayıda gidip konya kayseri ankara tokat gibi yakın illerden alıp gelecem. arkadaşımız adana bayisininde 47900fiyat almış sene başı olmasına rağmen güzel fiyat yaz aylarına ben bu fiyatın yine 45bin seviyelerine düşeceğine inanıyorum. sen ne dersin abi can

Biliyordum zaten kararının kesin olmadığını

DSG ile ilgili yapmış olduğun araştırma ve peşinden de bizlerle yaptığın paylaşımlardan zaten "mantıklı" bir arkadaşımız olduğunu düşünmüştüm.

Mantık C sınıfı bir araca 50 bin civarı ve üzeri bir para ödenmemeli diyor bence.

Son 1 - 1.5 yılda arttı bu araç fiyatları.

Honda Civic Elegance otomatikler, Ford Focus TDCI Ghialar, Toyota Corolla dizel elegantlar 40 civarınaydı.

Şimdi üzerine bir sürü zam yaptılar ve de bence C sınıfında bir araç en donanımlı haliyle 45'i geçmemeli.

Biz bunun peşinde olup daha fazla fiyat ödemezsek bayiiler de buna göre ayarlama yaparlar diye düşünüyorum.

Tabii bunun için kolektif davranmak, onun için de ekip lazım ama ben birey düzeyinde de bunu talep etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Bu yazdıklarımın hayalden öteye gidemeyeceğinin de farkındayım ama paylaşayım dedim.

Neyse, daha varmış senin araç işine.

O zamana kadar kimbilir hangi araçlar piyasaya çıkacak ya da pazar dinamikleri değişecektir.

Selamlar, sevgiler.

Haluk

ekleme: Önceki mesajındaki vefat olayına çok üzüldüm. Tekrardan başın sağolsun. Yaşınız gençtir daha. İnşallah Allah başka bebiş verir size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 10 Şubat 2011; 1:37:59 >

• dediğinde doğrusun c sınıfı bi aracın hakkı 45 hadi ben edc olduğu için 46 vereyimde fazlasıda c sınıfı için olmaz. ya üstüne basarak söylediğim bir şey var ben marka fanatizmine karşıyım. hesap kitap yapılmalı düşündüğüm sınıf içerisnde kafama yatkınlığı kadar hesaplarıma yatkınlığı da çok önemli. 45 verdim 5daha versem ne olur diyen vardı ama ben öyle değilim kolay kazanılmıyor abicim para burdaki her arkadaşım biliyor. renault fiyat noktasında zaten resmen saçmaladı hemde resmen. meg3 hb satışları iyi gidince 1 ayda 3 kere zam yaptı. yaptıda sonuç ne. bende senin gibi düşünüyorum abicim bireyselde olsa ben tepkimi koyarım herkesde koymalı. satış rakamları şöle bi %20 düşsün bakalım neler oluyor fiyatlar nasıl oluyor. o eksik olan donanımlar nasıl tamamlanıyor. mais teki zihniyet şu anda nasılsa satıyorum zihniyeti. global kriz zamanı nasıldı ötvden önce 38bine diynamic alanını gördüm. ha dediğin doğru hayalmi hayal belki umarım olur. ben renaulta iki tane mail attım donanımla ilgili aşağıda aynen gelen cevapları kopyalacağım abi adamların en büyük cevabı bu araçla ilgili bize geri dönüşler çok olumlu eee onun için siz taleplerinizi talep etmeye devam edin. oldu canım. dediğim gibi abi can bunlar babamın oğlu değil neticede alacağımız araba c segment çok fazlada markaların birbirne üstünlüğü olduğuna inanmıyorum. şikayetvar.comu hergün bi kurclarım sorunsuz arabaymış markaymış yok arkadaşım öle bir araç üretilmedi daha

renaulta niye mail attım ilki bu depodan gelen yakıt sesi gündüz farı camların uzaktan kumanda ile kapatılması idi. ikinciside bose ses sistemlerini çok severim yurt dışında BOSE EDİTİON olarak megene 3hb ler satışa sunuldu yaw dedim olmaz ya hani kazara böle bişi mais te yaparmı gelen cevapları aynen buraya yapıştırıyorum

Sn. CAHİT GÜNAY, Başvurunuzla ilgili olarak; Megane 3 araçlarımızda gündüz farları fonksiyonel değildir ve kapılar kilitlendiğinde camlar otomatik olarak kapanmamaktadır. Bu özellikler ürün tanımında yer almadığı ve aracınelektrik tesisatı buna uygun tasarlanmadığı için sonradan araca eklenmeleri mevcut değildir. Araçların yakıt depolarından da ses gelmesi ise eğer problem seviyesindeyse ele alınabilecek bir konudur ve bir arıza ya daüründeki ürün tanımına uygun olmayan bir eksiklikten kaynaklanıyorsa tabiiki giderilecektir. Siz değerli müşterilerimizden gelen her türlü eleştirideğerlendirilmek üzere ilgili birimlere iletilmektedir. Yeni Meganearaçlarımız oldukça fazla sayıda satılmakta olup, müşterilerimizden çokolumlu geri dönüşler almaktayız. Aracı tercih edeceğiniz bir yetkilisatıcımızda incelemenizi ve deneme sürüşü yapmanızı öneririz. Dilersenizsizin için biz de uygun bir yetkili satıcımıza deneme sürüşü talebindebulunabiliriz. Renault MAİS ve şebekesi olarak markamıza göstermiş olduğunuz ilgiyeteşekkür eder, her zaman yakınınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Saygılarımızla,
    RENAULT MAİS A.Ş. Müşteri Hizmetleri

Sn. CAHİT GÜNAY, Latitude haricindeki araçlarımızda BOSE markasının kullanılması ile ilgilibir öngörü yoktur ancak ürün özellikleri sürekli olarak güncellendiğinden bukonuda kesin bir bilgi vermemiz mümkün değildir. Ülkemizde satılmayan birversiyona ait parçaları yurt dışından getirme imkanımız yoktur ve aracıntesisatındaki farklılıklardan dolayı farklı parçaların yetkiliservislerimizde takılması mümkün olamamaktadır. Yetkili servislerimizdesadece tanımlı ve eğitimi verilen metodlar uygulanmaktadır. Bu tip birişlemin dışarıda yapılması durumunda ise aracın ilgili sistemleri garantidışı kalacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Diğer taraftan Megane HBaraçlarımızda bulunan Arkamys ses sisteminin oldukça başarılı olduğunu ve bukonuda müşterilerimizden çok olumlu geri dönüşler aldığımızı belirtmekisteriz. Renault MAİS ve şebekesi olarak markamıza göstermiş olduğunuz ilgiyeteşekkür eder, her zaman yakınınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Saygılarımızla,RENAULT MAİS A.Ş. Müşteri Hizmetleri

eğer var ya bu benim bahsettiğim konularda kaldırıpta maisin kuşunu kaldırır gibi biz bunlardan memnunuz diye mail atıp geri dönüş yapan varsa ki vardır ben daha ne diyeyim

• quote:

yaw çok iyi fiyat çekmiş. ya bizlerin sözü sağlığa tabiki mevlam nasip etmeyi uygun görür görmez onun taktirinde. allahım her kardeşimin gönlüne göre versin ağız tadıyla kazasız belasız araçlarına binmeyi mutluluk için direksiyon sallamayı nasip etsin. ben bunu diliyorum allahtan yoksa hepsi boş. oğlum oldu hastaneye yattı evvelki sene. yukardan servisen çağırdılarki bebeğiniz vefat etti başınız sağolsun. aşağıda morga indim zaten bebek nolacak sarmışlar elime verdiler hadi götür defnet arabaya bindik ben kullanıyorum. ondan dedim ya allah o direksiyonları siz arkadaşlarımın mutluluğa giden yollarda sallamanızı nasip etsin.

arkadaşım acını paylaşıyorum. umarım bundan sonra ALLAH(c.c) böyle bir acı yaşatmaz. meleklerin mekanı cennettir zaten. inşallah hayallerine ve hayallerindeki arabanada kavuşursun. sizin araştırmalarınızı çok dikkate alıyorum. iskenderun demişsiniz. ben yakınım. yolunuz düştüğünde misafirim olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: marker01

quote:

yaw çok iyi fiyat çekmiş. ya bizlerin sözü sağlığa tabiki mevlam nasip etmeyi uygun görür görmez onun taktirinde. allahım her kardeşimin gönlüne göre versin ağız tadıyla kazasız belasız araçlarına binmeyi mutluluk için direksiyon sallamayı nasip etsin. ben bunu diliyorum allahtan yoksa hepsi boş. oğlum oldu hastaneye yattı evvelki sene. yukardan servisen çağırdılarki bebeğiniz vefat etti başınız sağolsun. aşağıda morga indim zaten bebek nolacak sarmışlar elime verdiler hadi götür defnet arabaya bindik ben kullanıyorum. ondan dedim ya allah o direksiyonları siz arkadaşlarımın mutluluğa giden yollarda sallamanızı nasip etsin.

arkadaşım acını paylaşıyorum. umarım bundan sonra ALLAH(c.c) böyle bir acı yaşatmaz. meleklerin mekanı cennettir zaten. inşallah hayallerine ve hayallerindeki arabanada kavuşursun. sizin araştırmalarınızı çok dikkate alıyorum. iskenderun demişsiniz. ben yakınım. yolunuz düştüğünde misafirim olun.

allah razı olsun hocam inşallah davetinizi değerlendireceğim yeterki bağlantıda olalım bir çayınızı içerim çok samimi kankamı oraya öğretmen olarak gönderdim. hep beraber çay içeriz hemde sizide tanıştırırm. ben araştırmaya devam edeceğim ne bulursamda burda paylaşacağım neticede bende bu aracı almaya karar kıldığım için bilgi alışverişimiz devam eder

• yazmayı unuttum dostum bende sivasta ikamet ediyorum gelirsen her zaman beklerim çayımız çorbamız eksik olmaz misafirim olun
  • Burada yazmak istediğim bir konu var. Son bir kaç yıldır ısrarla bize bazı markalar HATBACK arabaları ve eskiden FAYTONLAR vardı....İşte onların tipine benzer arabaları zorla sevdirmeye çalışıyorlar ?...Özellikle BMW ile RENAULT...Ben araba araştırıyorum..SEDAN alacağım inş...Bütün yollar JETTAYA veya PASSATA veya COROLLA ya çıkıyor...FİAT LİNEA da fena değil..Renault kullananlar olarak neden kimse bu dereuma itiraz etmiyor...Ben müşteriysem kral benim...Ben SEDAN seviyorum..getir sedan sat...Arkası düz arabada arka koltukta oturanların hayatı her an tehlikede...Bir ayı yada öküz arkadan gelip gümmmmmm dedimi film kopuyor...Burası Avrupa değil....Türkiye....Saygılarımla..

• valla buda farklı bakış açısı. peki sedan olarak fluence neden düşünmüyorsunuz bence lineadan daha iyi bir tercih olacaktır. sedan düşünsem ben düşünürdüm ama linea kesinlikle listeye dahi almayı düşünmediğim bir araç. sebebine gelince daha önce burda bahsettimmi bilmiyorum puntocu samimi bir arkadaşım var onun aracını servise götümüştük bir keresinde. o dönemde sivas kayseri yolu duble yol çalışmaları var yol berbat durumda 2. vitesle gitmek fermana mahsuz 3 yada 4 tane linea gelmişti hava yastıkları açılmış şekilde. bu bahsettiğim olay 2008de olan bir olay hani o zamandan bu yana bu konu ile güncelleştirme yaptılarmı bilmem.
  • bayide sport edition edc beyaz vardı. guzel jantları vardı. dijital göstergeli (ithal) renaultu tercih nedenlerimden biri olan anahtarsız giris yok. olsa idi alıp cıkacakdım arabayı. 49bin fiyat cektiler araca konfor paketi vardı.
    fiyat nasıl iyimidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmiLeY

bayide sport edition edc beyaz vardı. guzel jantları vardı. dijital göstergeli (ithal) renaultu tercih nedenlerimden biri olan anahtarsız giris yok. olsa idi alıp cıkacakdım arabayı. 49bin fiyat cektiler araca konfor paketi vardı.
    fiyat nasıl iyimidir?

o gördüğünüz araç ithal değil yerli üretim. sport editionlarda digital gösterge kullanılıyor. ha yerli ha ithal farketmez (benim için) de fiyat çok söylemişler gibi geldi zaten liste fiyatı o. yukarda bir arkadaşımızın adanada bayiden aldığı fiyat previllige için 47600tl yani pazarlıkla sizin o arabayı 46500gibi almanız lazım diye düşünüyorum. tabiki benimki sadece düşünce ama bu düşünce sizin pazarlık gücünüzle gerçeğe dönüşebilir.

• edc kullanıpda yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilecek kimse varsa cok iyi olacaktır. zira bu sınıfda çift kavramalı dizel olup kagıt üzerinde en az yakan arac edc dizeller.
    kafam öyle cok karıstıki hala karar veremedim.
    jetta kaparo verdik nisanı bekliyoruz. comf. dsg dizel 1,6tdi 56bin
    octavia hosuma gitti elegance dsg dizel 1,6tdi 54bin ( en full arac ama ic döseme cok acık renk ve cocuklu bir aile cok kullanıssız)
    seat leon dsg dizel 1,6tdi tekno paketle 49bin (fiyat uygun ancak cok dar ve kücük geldi tekno paketler eksik özellikler tamamlanıyor)
    seat altea dsg dizel 1,6tdi 52bin ( leon kücük derken bunu gördük genis aile arabası ama forumdakiler cok yakıyor falan demis)
    baska ne kaldı otomatiklestirilmis sanzumanlı dizeller böle olunca ucuz olsun diye direk fiata yöneliyoruz.
    punto evo dizelde dualogic 37bin ( yokdu sitede gördüm hemen aradım 2ay sonra dedi hevesim kursagımda kaldı)
    liena dizel dualogic 38bin civarı(puntodan sonraki en ucuz arac tipini pek begenmiyorum :) )
    Bunların dısında da
    Megane HB edc dynamic 49bin son fiyat (donanım seviyesi harika, reno kart sistemi özelligin hastasıyım reno tercih nedenlerimden) araca cok zam yaptılar ama halen istedigim renk ve opsiyonda arac bulamadım ve edc soru isareti var acaba nasıl olur?
    Bir tarafda yıllardır kullanılan Dsg diger tarafda 2aylık bir EDC
    Yardımı dokunacak arkadaslara simdiden tesekkur ederim

• Herkese merhaba, 1-2 ay içinde EDC'li Megane almayı planlıyorum, forumda birden çok yerde yakında 130 beygirliklerin geleceğini okudum, bu konuda somut bilgi sahibi olan var mı? Yaklaşık 50 bin lira verip, 110'luğu alıp 2 hafta sonra 130'luğun reklamını görmek istemem.
  • Arkadaslar suanda kullandigim arac 2009 nissan micra. Aracimi otomatik dizel bir aracla degistirmek istiyorum. Ilk akla gelen tabiiki DSG sansizamana sahip wv, ama araclri bombos yahu..

Simdi benim sorunum su sekilde,

Benim 2009 nissan micrada otomtik far var, otomatik silecek var, anahtarsiz giris sistemi var, bluetooth var, sunroof var.. Arabayi yenileyim diyorum ama baktigim araclarda bu ozelliklerin hicbiri yok. Hem uzerine 25 30 bin tl vericem hemde eski ozelliklerim dahi olmayacak. Anlasilir gibi degil vw gibi bir dev nasil bu kadar eksik donanim sunar..

Dun renault megane hb ile tanisma firsatim oldu hatta arabayi test ettim. Benim micra tam otomatik, yani hicbir sarsinti olmaz viteslerde , bu edc sanziman bana super geldi. Arabayi yokusta duz yolda test etme sansim oldu ve cok begendim. Donanim olarakta micra ile ayni. Anahtarsiz giris, otomatik far, yagmur sensoru, hiz sabitleyici, bluetooth hepsi var. Yani para verip attan essege binmemis olacam nasip olursa.

Jetta tavsiye edenler nasil boyle bos bir arabayi tavsiye ediyorlar anlamiyorum ben. Araba bombos yahu. Tamam bende kalitelidir diye dusunuyorum ama araba BOMBOS. Benim 2009 micr donanim olarak eziyor geciyor. 50 kusur bin para vericem ve arabaya adamlar hiz sabitleyici dahi koymamislar. Arkadaslar birakin marka tutknlugunu.. Verdiginiz parann hakkini almayi dusunun bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

Flaş:Reno baharda 130 beygir 1.6Dci yeni dizel motoruyla geliyor 320Nm torkla.Yeni motorun 1.9 motorun downsizing ile türetilmesinden oluşuyor.
    başlangıçta megane ve fluencede EDC ile birlikte kullanılacak.Al burdan yak şimdi.bekle bekle bekle..

uzun zamandır üstünde çalışılıyor 1.6 dizelin bakalım gelsinde görelişm
  • EDC li fluence kullanıcısı olarak bugünlerde şehiriçi ağırlıklı 7.2 gibi tüketim var .

Megan konusunda da paylaşıyorum . büyük hevesle aldığım EDC ne yazıkki sıkışık trafikte çuvallıyor . 10-20 km hızlarda 1-2 2-1 arası geçişlerde kararsızlık ve silkeleme yapıyor . Servis beklediğim gibi normal dedi . İstanbul trafiğinin çoğu sıkışık trafik olduğundan can sıkıcı oluyor tabii . Ama rahat yollarda EDC konforu mükemmel.
  • Tgezer vallahi icime kusku soktun.. Megane almayi kafama koymustum ama dedigin gibi trafikte yigilma yapacaksa bu arac.. Ki otomatik alma amacim zaten trafikte rahat etmek:( offff
  • quote:

Orijinalden alıntı: alemci54
    Tgezer vallahi icime kusku soktun.. Megane almayi kafama koymustum ama dedigin gibi trafikte yigilma yapacaksa bu arac.. Ki otomatik alma amacim zaten trafikte rahat etmek:( offff

İstanbuldaysan gel test edelim hocam. Kimsenin fikrine etki etmek istemem
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.