Şimdi Ara

Renault Clio 4 Dıştan Simit Tank LPG Dönüşümü Karmaşası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
20.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ufukturk79

arkadaşlar merhaba şimdi ben bu yazılanlardan bir sonuca varamadım. şimdi saygıdeğer üyeler varmı böyle dıştan tank taktıran varsa istanbulda nerede var ? bilen varsa yönlendirirse sevinirim.

Konuyu ben açmıştım ama şu an hala benzinle devam ediyorum..
  • Süpersin ya çok güldüm :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba benimle irtibata gecer iseniz size yardımcı olabilirim

05336245302(sebahattinusta)
  • Konuyu aktif tutalım...

Clio4 için son dönemde stepne yerine, yani aracın altına (stepne kısmındaki çıkıntı kesilerek, levha kaynatılıyor) dıştan muhafazalı simit tank montajı yaptıran, bilgisi olan arkadaşlar paylaşımda bulunursa sevinirim.

Yurtdışında, özellikle avrupada bu araç için dıştan simit tanklı çok örnek var...

Birçok bayi (popüler diyelim) ellerinde bununla ilgili proje olmadığını söylüyor, nedir işin aslı? Aracın montaj sonrası yüksekliği mi yetersiz, muayeneden mi geçemiyor? Yoksa kesme vs. işlemi için uğraşmak mı istemiyorlar... Yaparım diyenler neye göre yapıyor? Sorduğumuzda projesi var, muayeneden geçiyor, hiçbir problem yaşamazsınız diyorlar...

Renault Clio 4 Dıştan Simit Tank LPG Dönüşümü Karmaşası

B sınıfı hb araçlarda bagaj zaten ufak oluyor, bir de bu alanı silindir tank ile doldurmak istemiyoruz açıkcası...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Gelişme varmı bu konuda?

• Her lpg dönüşüm bayii kendisi proje çizip onay alıyor Elinde clio 4 projesi olanlar yapabiliyor. Konuyu ben açmıştım. Ben lpg taktirmadan kullanmaya devam ediyorum. O dönemde Aydın ve izmir Brc bayilerinde proje vardi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genesa -- 5 Mart 2020; 23:50:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstanbul da bugün ücel otogaz ile görüştüm geçer dediler. Daha önce de küçük bir otogazci biz yaparız ama geçmez demişti. Yani ne yapacağıma karar veremedim. Ücel otogazdan yaptırsam geçecek yani sizin söylediğiniz gibi projeleri var ise doğru anlıyorum değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shawna -- 6 Mart 2020; 2:36:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shawna

İstanbul da bugün ücel otogaz ile görüştüm geçer dediler. Daha önce de küçük bir otogazci biz yaparız ama geçmez demişti. Yani ne yapacağıma karar veremedim. Ücel otogazdan yaptırsam geçecek yani sizin söylediğiniz gibi projeleri var ise doğru anlıyorum değil mi?
    Evet yapacak olan Lpg değişim firmasının araca ait projesi olması gerekiyor. Odadan geçmemesinin sebebi alttan muhafazanın yerden yüksekliği standartını tutturamaması sanırım. Benim konuştuğum firmalar anahtar teslimi herşeyi biz halledeceğiz geçer demişti.
  • Hangi marka kit için size ne kadar fiyat verdiler.
  • genesa G kullanıcısına yanıt
    Ücel otogaz Atiker Gold için 2500 TL fiyat verdi.

• Konuyu bir de ben hortlatayım.

Malum Clio 4 araca lpg tankı montajı tam bir eziyet. ya kesilip biçilecek ya da bagaj feda edilecek.

Benim merak ettiğim husus, yurt dışında pek çok aracın altına silindir lpg tankı montajı yapılmış, bizim araçların yedek lastiğini söktükten sonra aşağıdaki resimde olduğu gibi 200-230mm yarı çapında tanklar dikine monte edilemez mi?

• earl2000 kullanıcısına yanıt

selam. olabilir. Toyota LC ların altına silindir tank montajı yapılabiliyor. fakat bu resimde dikkat ederseniz lpg sisteminin şamandıra sistemi bizim standartlarımızdan farklı. büyük ihtimal bu CNG montajı. VAG grubunda 1.4 GSI orijinal fabrika çıkışlı araçları incelerseniz onlar da aynı sitem mevcuz fakat cng olarak

• OnurKarabıyık O kullanıcısına yanıt

Aracı kesip biçmeden çözüm bulamadık.

Ben de montajı bagaj içine kalem tüp taktırarak yaptırdım.

• earl2000 kullanıcısına yanıt

hocam hangi kiti taktırdınız memnun musunuz ben de bir çok sorun mevcut özellikle rölanti‘de bazen dalgalanmalar var ayar yapılacak filan dedi usta yakıt kullanmasa da yakıt ibresi devamlı düşüyor

• ozzyken kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Biz taktıralı 6 ay kadar oldu. BRC Comfort montajı yaptırdık. Şu ana kadar ne ayar sorunu ne başka bir sıkıntı yaşamadık. Zaten motor çok uyumlu. Ancak LPG ayarını herkesin yapabileceği bir araç değil.

Rölanti dalgalanması çok az ise normal olabilir. Araç benzin de de özellikle ilk çalıştırmalarda belli belirsiz rölanti dalgalanması yapıyor.

Benzin ibre düşüşünün çözümü çok basit ama araç beynine OBD ELM cihazla bağlanmak gerekiyor. Bu konuda Youtube a "Clio 4 lpg benzin ibre sorunu" yazarsanız ve ELM327 cihazı temin edebilirseniz

kendiniz bile çözebilirsiniz. Ben kendim programa ayar yaparak hallettim. Şu an araç stop edene kadar uzun yolda benzin ibresi düşüyor, her stop ettiğinde yeniden eski seviyeye ulaşıyor. Ş.içinde artık düşüşü hiç görmüyoruz bile.

Şuan 30km ortalama hızla Ş.içi 7litre civarı, ş.dışında 5,5-6lt civarı lpg tüketiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earl2000 -- 8 Ekim 2024; 14:49:41 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.