2002 model clio hb 1.2 ile 465 km yol yaptım 50 liralık(30 litre) lpg ile (samsun->ankara ) sakin kullanıldığı zaman yakmıyor resmen araba, düzgün ayarlanırsa gayet mantıklı görünüyor. ya da şöyle söyleyeyim, 2 ay kadar önce lpg taktırdım ve 4000 km yaptım (3000 kadarı şehirlerarası) toplam 100 liralık benzin ve 400 liralık lpg aldım. yarım depo benzin duruyor depoda ...
tek sorun klima, yakışı feci arttırıyor
Tüpnen neyi hiç boşuna uğraşma zaten arabanın bağajı küçük zaten reno az yakar hiç takdırma.
Clio'u bilmiyorum ancak Megan I 1.6 16 araç kullanıyorum şu an 4800 km'de. 20 tl'lik gazla 120-135 km yol gidiyor. 20 tl'lik benzinle bu kadar yol gidilebilirse gerçekten hiç gerek yok. Kısa mesafelerde veya az kullanılan araçlar için LPG gerçekten gereksiz ancak uzun mesafede gidiyorsanız günümüz sıralı sistem LPG'ler gerçekten tasarruflu.
Arkadaşlar clio 1.2 şehiriçi 140-150 kuruş km yakıtı lpg'li uzun yolda ise 3000 deviri aşmamak üzere klima açık 104 kuruş yaktı km. Bu çerçevede hesaplayıp taktırılabilir.
arkadaşlar 2004 model clio 1.2 aracıma 4 nisan 2011 tarihinde atiker fast sistem sıralı lpg taktırdım antalyada ikamet ediyorum 1050 tl ye takıldı. ilk başlarda çok tereddüt etmiştim taktırma konusunda ama sonra bir anda taktırmaya karar verdim benzinde uzun yolda benzin fiyatı 4.140 iken 210 kuruş yakıyordu şehir içi 290 300 kuruş civarı yakıtı vardı. yani uzun yolda 1 litre benzinle 19 km buluyordu (90 km den aşağı inmem 100 km üstüne çıkmam) şehir içinde de 15- 16 km gidiyordu. lpg yi taktırdıktan sonra antalya konya yolu vardır manavgat akseki seydişehir konya yolu 100km si torosların içinden gidilir 1825 m rakıma tamamen virajlı yolla çıkılır ve tamamen keskin virajlı yolda inilir. buna rağmen 128 kuruş yaktı uzun yolda. lpg yi 2350 tl ye litresi aldım. toplamda konya dan antalyaya döndüm 600 km yol yaptım 35 lt gaz yaktı. hesabını siz yapın bana göre çok tasarruflu ve taktıracak arkadaşlar uzun yol yapıyorsanız veya fazla km kesinlikle tereddüt etmeden taktırın ben atiker fast taktırdım benzinden gaza geçişi felan hiç hissettirmiyor, çok memnunum. sorularınız olursa cevaplayabilirim.
clio3 2006 model 1.2 16valf 75 bg aracım var tüp taktırmayı düşünüyorum atiker fast modelini sordum mersin merkezde şuan 900 tl ye 10 taksite yapabileceğini söyledi . yakıt tasarrufu benide etkiledi en son ki arkadaşın söledikleri ... şunu sormak istiyorum bazı clio3 kullanıcıları lpg taktıran kesimlerin şu söylemlerini duymaktayım yol bilgisayarı tüpte bile giderken benzinden gidiyormuş gibi benzinide indiriyormuş fakat gerçekte benzin eksilmiyormuş daha sonra benzin ibresi düşüyor ve sinyal veriyormuş ve rahatsız ediyormuş çalıştırdıklarında. sizde de bu sorun var mı arkadaşlar ? lpg yi taktıran ustalar da şunu söylüyormuş bazılarına demiş tabi aracından çeyrek depo benzini hiç eksik etme demiş yani çeyrek depo ile yarım depo arasında sürekli benzin bulunsun diyorlarmış... acil bilgi verirseniz sevinirim çünkü acil olarak taktırmak istiyorum
aynen öyle kardeş arabanın benzin göstergesi sürekli yanıyor belli bir müddet benzinde gidince düzeliyor ama hiç yanmasa daha iyi atiker müşteri hizmetlerini aradım bu sorunun reno ve toyotanın bazı modellerinde olduğunu sebebinin benzin deposunda benzin müşürü olmadığı arabanın teker dönmesi ve motora gelen benzinden hesap yaptığını lpg de giderken tekerler döndüğü halde motora benzin gelmediği için benzinin olmadğını düşünüp ışığı yakıyor. diğer her şeyiyle çok memnunum. yinede söylüyorum. ben aracı alalı 2 ay olmadı 4 bin km yaptım eğer fazla binmiyorsanız arabaya ayda 300 500 km biniyorsanız lpg ye gerek yok diye düşünüyorum ama çok km yapıyorsanız benzinin lt fiyatının 4250 olduğunu unutmayın.
çaresini de söylediler atikerin ve diğer firmaların böyle bir ürünü varmış depoya benzin müşürü takarak sorunu hallediyolarmış ama tabiki ayrı ücret istiyorlar taktırmadan önce lpg yi benzin lambasının yanmaması garantisi yanarsa benzin müşürü takma garantisi alın fiyata dahil olmak şartıyla bu dediğimide kimse söylemez. bana söylemediler mesala.
birde bu benzin ampulunun yanma olayı benzin göstergesi dijital olanlarda geçerli ibreli olanlarda olmuyor.
ihtiyar kardeş , şehir içi lpg yakıtı ne durumda acaba ? bide atiker fast mersinde sordum bayide 900 tl ye 10 taksite takarız diyor . mersinde lpg şuan 2,04 kuruş litresi benzinide 4,21 den alıyorum.. tup taktırsam mı diye hala tereddüt içerisindeyim. arabama ayda 400 ile 750 km arasında biniyorum.. benzine o kadar para vermek zoruma gidiyor 10 lt alıyrum 42 tl vermek zoruma gidiyor :) depoyu doldurmak 200 tl ve şehir içinde en fazla 600-700 km yol yapıyor . tüpte 64 tl ye doluyor 28 lt ve 10 tl benzin al. 74 tl olsun muhtemelen 350 km yol yapar bu 28 tl tüp şehir içinde . bilmiyorum kafam karışıkk
herkese selam,
2006 1.2 authantic var bendede...lpg taktırayımmı taktırmayayımmı teredütte kaldım...yazılanları okudum yok performANS DÜŞER,yok amorti etmez die,haklıdır arkadaşların çoğu ...ama ben lpg taktırdıktan sonra arabadan keyif almaya başladım..:))yakıt ekonomisi direk cebe yansıyor hissediyorsunuz yani..en sıkıntılı olay burda ruhsata işletmek diyebilirim...onun dışında hiç bir şeyde sorun yok...performans aynı ..ralli yapmıyoruz sonuçta akıllı uslu bindikten sonra (90-100)hiç sorun yok...yazık günah o kadar benzin parası vermeye..ayda 350-400 olan yakıt giderim 200-250 oldu..ölçüm yapmadım hiç...aldığım fişleri ay sonlarında hesaplıyorum ..cebime yansıyana bakıyorum bana mantıklı geliyor...ama az km yapılıyorsa tabiki amortisini hesaplamak lazım..yoksa performans düşüklüğü yada araabaya yazık etme diye birşey yok ...
Arkadaşlar, renault clio 3 1.2 hb auto modeline hangi marka tüp taktırmamı önerirsiniz?
benzin 7 tl, lpg 3,5 tl 2018 .. .:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme