renault clio III 2007 1.2 araca sahibim. lpg taktırmak istiyorum, bu konuda düşünceleri ve deneyimleri olan varsa yazsın lütfen. lpg markası, performans ve olası sorunlar hakkında bilgilendirirseniz sevinirim
Bence hiç değmez. Araba 1.2 motor ve en ekonomik benzinli motor.
LPGnin 1.87 olduğu bir dönemde cebinden 1500 lira verip birde %50ye varan!!! tasarruf yapamazsan hem moralin bozulur hem paran gider bence yıl sonunu bekle ve gör aldığım bir duyuma göre yıl sonuna doğru yerli firmalar fiyatlarını 1000 liranın altına düşürecekler neden ? çünki lpg aşırı pahalı aksine benzin bir o kadar ucuzladı 3,04 YTL örneğin 1 litre benzinle 10 km yapıyosan lpgde bunu 1.2 litre ile yaparsın bu da 1.87x1.2=2,25 YTL yapar benzin 3,04 aradaki fark 79 kuruş yılda 10.000kmden az yol yapıyosan hiç taktırma
Yazık etme aracına
çok teşekkürler arkadaşlar verdiğinizbilgiler içcin kafamda da bir şey oluşuyordu? bekleyelim görelim.
Bence takas yapıp dizel alabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: brkcad34
Bence hiç değmez. Araba 1.2 motor ve en ekonomik benzinli motor.
arkadaşım yazık etme aracına zaten ekonomik bi araç bugün itibariyle hem lpg ye hemde benzine zam geldi lpg ile benzinin arası bu gidişle açılacak gibi görünmüyo nerdeyse 1 ytl fark kaldı aralarında hiç değmez arabanın orjinalliğini bozma boşuna
bence de. 1.2'ye taktırmayın. performansınız düşerse araçtan sorğursunuz.
Şu an piyasa dalgalı. Hem LPG'nin, hem LPG kitinin, hem de benzin fiyatlarının her an değişmesi söz konusu. Piyasa otursun, daha sonra taktırıp taktırmamayı düşünürsünüz.
Ben Clio 2 1.2 16v hb kullanıyorum ve LPG taktırdım 2 yıldır kullanıyorum.
Atiker sıralı fast.Sadece geçenler de arıza yaptı benzinli binmeye devam ettim.Sorunu kendim çözmek zorunda kaldım.
Atiker fast 2 yi tavsiye ederim montaj yapan yer önemli.Ama sorun çıkarsa insan soğuyor.Gerçekten bu motor çok tasarruflu aslında lpg nin etkisi biraz da psikolojik yine de iyi.
Atiker şu an zaten 1200 e 12 taksit yapıyor az biniyorsan benzine dewammmmm...
GEÇENLERDE ARABYA 20 YTL BENZİN KOTDUM YAKLAŞIK 7 LİTRE ARAÇ YAKLAŞIK 70KM YOL YAPTI Ş.İÇİNDE.YANİ BU CLIOLARI BİRAZ ZORLARSAN YAKITI INANILMAZ DÜŞÜREBİLİOSUN.KALDIKI BEN ARA SIRA GAZ KOKLEDIM.BENCE BU ARABALARA BENİM GİBİ YILDA 10.000KM CIVARI YAPIYOSAN LPG TAKTIRMAK MANASIZ.AYAĞINA HAKİM OL BENZİNİN TADINI ÇIKAR SONUÇTA DÜNYANIN PARASINI VERİYON
Dostum aynı aracı (Clio3 2008 1.2 16V 75HP) bende kullanıyorum değerlerim şu şekilde: Şehir Dışı @ ~110km/h -> 5,5 l/100km =0,172 YTL/km Şehir Dışı @ ~90km/h -> 5,0 l/100km = 0,157 YTL/km Şehir İçi -> 6,6 l/100km = 0,208 YTL/km (İstanbul trafiği değil tabiki)
Araç bu kadar ekonomik iken, daha ne kadar ekonomi yapmayı düşünüyorsun ki? Ayrıca taktırma parası olarka vereceğin 1500 lirayı kaç bin kmde amorti edeceksin? Performans zaten limitlette, bunu da iyice dibe vurmak hiç mantıklı değil. Aracına tamamen yazık olur...
sakin yazık etme guzelim arabaya lpg takma zaten motor 1.2 yha cok mu yakio da lpg takican
Slm Arkadaşlar konuya katılmak istedim. Clio 1.2 Arabama 3 gün önce tüp taktırdım ilk ölçümler doğruysa 25 ytl gaz aldım ve 200 km yol yaptım. Fakat LPG göstergemin bozuk olmasından şüphelendim ancak ustayagötürdüğümde bir sorunyok dedi. Aracı Başakşehir-bahçelievler arası kullanıyorum 100 km 7 litreye yakın benzin tüketimi vardı. Ustanın dediğine göre 1.2 katsayısı kullanıldığında değerdoğru çıkıyor ama asıl ölçümü önümüzdekigünlerde uzun yola çıkıcam o zaman yapıp size buraya yazıcam.
fabrika verisi clio için şehir içi 7,8lt/100km benzinde 3tl olan benzin ile 24kuruş yapar. LPG ile 7,8X1,2=9,36lt LPG harcar.. (LPG 1,67) yaklaşık=16kuruş eder arada 80 kuruş 10000km de 800tl kar demek. 1600TL sistem dönüşümü için verirsen 20,000km de sistem amorti eder. Kar etmen için bir 20,000km daha kullanacaksın ki 40,000km den az kullanmayacaksan bence değmez..
Benzine devam.....
Çanakkaleden gelirken 100 km hızı geçmemek üzere klima yolun 3/1 açık geldiğimde depoyu doldurdum. 418 km yolu 24.777 litre lpg ile depo doldu. Bu sonuçlara göre: 24.777 x 1710= 42.356/418= 10.1 kuruş yaktı. Ancak çanakkaleden çıkarken petrol ofisinden doldurdum. İstanbula geldiğimde ise Totalden doldurdum. Bu nedenle aynı pompa olmadığı için bu durumu sağlıklı bir sonuç kabul etmek pek mümkün değil. Şimdi şehir içi kullanımı aynı pompadan ölçmeye başladım. Bunun sonucu daha sağlıklı olacak bu durumu da buraya yazıp 1.2 arabasına tüp tasktırmak isteyen arkadaşların tecrübelerden yararlanarak karar vermesine yardımcı olabileceğimi düşünerek herşeyi objektif olarak yazıyorum.Bu arada Atiker sıralı sistem 990TL 10 taksit..
Bende de Clio 2 1.2 16v var önceleri bende çok kararsızdım fakat 1 ay önce Tartarini marka Sıralı LpG taktırdım. Su anda Yakıt tüketim (düzgün kullanımda) 0,95-0,100 TL. Şu anda çok pişmanım çünkü daha önce lpg taktırmalıydım. Hayat şimdi daha güzel... :)
forever tartariniyi ne kadara taktırdın LPG'nin litre fiyatını kaça alıyorsun ki bu tüketim değerlerini yakaladın..
Tartarini 1500 10 taksite taktırdım. En son Geçen hafta ayvalığa giderken 1,68-1,69 dan aldım gidişte 0,1 yaktı. dönerken LPG 1,54 ten aldım yüklendim arabaya 4 Kişi + Bagaj + %50 Klima 115-120 Tl yaktı.
Ayrıca ben bu rakamı normal kullanımda da yakalıyorum. Trafik %20 Normal yol %80 olursa. 1.2 Süper bir motor yanlız dilinden anlamak lazım