Şimdi Ara

Renault Megane 3 Coupe vs Alfa Romeo Giulietta (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
3.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • megane rs en iyi yol tutan önden çekişli araç seçilmişti sanırım, gt line olan serilerde RS benzeri bi geliştirme varmı acaba, eğer öyleyse yemişim jülyeti ...
  • 1.6. ve altı motorda 130 beygir, 320 tork, 4 litre tüketimi aynı anda sunmayı bırak alfa, şu anda hiç bi c sınıfı araç beceremiyor.Bence de megane, tasarımı da gayet güzel.
  • Şuan Reno bayiinden geliyorum araç showrooma gelmiş cidden kasası çok başarılı araç teknoloji paketli şerit takip sistemi vs cam tavan ve xenon farlar dibim düştü diyebilirim sanırım kararımı verdim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

İşçilik, malzeme kalitesi gibi konularda Guiletta öyle çok aman aman bir model değil.Bunu bir Lancia/Alfa/Fiat fanatiği demiyeyimde taraftarı olarak söyleyebilirim.İşçilik, malzeme kalitesi ve konsol tasarımları gibi konularda zaten geri planda kalabiliyor İtalyan araçları.Halk tipi araçlar için söylüyorum tabi bunu.Guiletta'yı çok uzun süre inceledim, autoshow da bile tek kapılısı dahil olmak üzere uzun süre incelemişliğim varki bence Megane Coupe daha iyi bir tercih.170 lik jülyetten bahsediliyor olsa konu açılmadan kapanırdı zaten.Ama şu şartlar altında Megane daha iyi bir seçenek.

aynen, 170 likte konunu tartismasi bile ayip olurdu tartismasiz julyet, dizeldede konu kapali, megane coupe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

İşçilik, malzeme kalitesi gibi konularda Guiletta öyle çok aman aman bir model değil.Bunu bir Lancia/Alfa/Fiat fanatiği demiyeyimde taraftarı olarak söyleyebilirim.İşçilik, malzeme kalitesi ve konsol tasarımları gibi konularda zaten geri planda kalabiliyor İtalyan araçları.Halk tipi araçlar için söylüyorum tabi bunu.Guiletta'yı çok uzun süre inceledim, autoshow da bile tek kapılısı dahil olmak üzere uzun süre incelemişliğim varki bence Megane Coupe daha iyi bir tercih.170 lik jülyetten bahsediliyor olsa konu açılmadan kapanırdı zaten.Ama şu şartlar altında Megane daha iyi bir seçenek.

Objektif bir yorum diye,yukari da ki mesajin altina imzami atiyorum hocam...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane
  • quote:

Orijinalden alıntı: Side Chain

quote:

Orijinalden alıntı: muzaffersan

tabiki giulietta. mega giuliettayla kıyaslanmaz bile her konuda giu meganeden üstündür.

Mesajınızı açıklamalar ile süslerseniz bizler de aydınlanırız. Her konuda üstün ise, bunları madde madde sıralayabilir misiniz mesela?

Yakıt ekonomisi açısından üstün müdür örneğin?
    Tasarım anlamında? Göreceli bir konu, ama ikisinin de ayrı albenisi olduğunu düşünüyorum. Burada da bence bir üstünlük yok.
    İç mekan? İbre Megane Coupe'u gösteriyor.
    İki aracı da test ettiniz mi? Yol tutuş anlamında üstünlük söz konusu mu?

Hangi her konuda üstünmüş Giulietta merak ettim cidden. Bu kadar net konuştuğunuza göre iki aracı da test ettiniz, epey incelediniz sanırım. Yoksa ezbere konuşacak değilsiniz ya?

hemen söyliyim ve ayrıca (2006 model megane 2 ve 2011 grand scenic previlage kullanıcısı olarak yazıyorum)
    1-güvenlik. sınıfının en yüksek euro ncap puanı giu dadır
    2-motoryu. söylememe gerek yok son derece sorunsuz ve uzun ömürlü. hp çok büyük bi numara değildir fiat brovada 120 hp dir
    3-tasarım. tasarımda okadar göreceli değildir göz var nizam var alfa çok daha iyi :)
    4-yol tutuşu. sadece alfa romeo kullanın ne demek istediğimi anlarsınız :)

• quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

quote:

tabiki giulietta. mega giuliettayla kıyaslanmaz bile her konuda giu meganeden üstündür.

ufak at civcivler yesin tam bu lafa uymuş

meganın 130bg lik motoru bile megane tercih için yeterli bir sebep

çok haklısın + 25 hp yarış kazanıcak. Benim söylediklerim tecrübeyle doğru orantılıdır senin gibi ezbere yazıp civcivlere yem atmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evomengo

Megane'ın iç mekanı jülyetten iyiymiş

+1905
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Side Chain

quote:

Mesajınızı açıklamalar ile süslerseniz bizler de aydınlanırız. Her konuda üstün ise, bunları madde madde sıralayabilir misiniz mesela?

Yakıt ekonomisi açısından üstün müdür örneğin?
    Tasarım anlamında? Göreceli bir konu, ama ikisinin de ayrı albenisi olduğunu düşünüyorum. Burada da bence bir üstünlük yok.
    İç mekan? İbre Megane Coupe'u gösteriyor.
    İki aracı da test ettiniz mi? Yol tutuş anlamında üstünlük söz konusu mu?

Hangi her konuda üstünmüş Giulietta merak ettim cidden. Bu kadar net konuştuğunuza göre iki aracı da test ettiniz, epey incelediniz sanırım. Yoksa ezbere konuşacak değilsiniz ya?

hemen söyliyim ve ayrıca (2006 model megane 2 ve 2011 grand scenic previlage kullanıcısı olarak yazıyorum)
    1-güvenlik. sınıfının en yüksek euro ncap puanı giu dadır
    2-motoryu. söylememe gerek yok son derece sorunsuz ve uzun ömürlü. hp çok büyük bi numara değildir fiat brovada 120 hp dir
    3-tasarım. tasarımda okadar göreceli değildir göz var nizam var alfa çok daha iyi :)
    4-yol tutuşu. sadece alfa romeo kullanın ne demek istediğimi anlarsınız :)

Mesajınıza bakınca, arada dağlar olduğunu düşündüğünüz sonucu çıkıyor. Ammavelakin;

İkisi de Euro NCAP'ten 5 yıldız almış, arada dağlar kadar fark yok.
    Motoru neden söylemenize gerek yok anlamadım? yeni energy dci henüz yeni bir motor. Altında f1 mühendislerinin imzası olan bir motor. Madem kağıt üzerinde konuşuyoruz, yakıt ekonomisinde fabrika verilerine göz attığınızda, dci'nin ön plana çıktığını görürsünüz.
    Tasarımın göreceli olmadığını belirtmişsiniz, Alfa Romeo'nun "çok daha iyi" olduğunu ifade etmişsiniz. Belki daha iyidir, fakat "çok daha iyi" olduğu konusuna katılmıyorum. Ben ikisini de beğeniyorum.

Sonuç olarak, ikisi de hoşuma giden otomobiller; fakat "kıyaslanmaz bile"lik bir durum yok. Abartılı yorumlar yapmak yersiz.

• quote:

quote:

quote:

çok haklısın + 25 hp yarış kazanıcak. Benim söylediklerim tecrübeyle doğru orantılıdır senin gibi ezbere yazıp civcivlere yem atmıyorum.

25 bg önemlidir birde bunu daha az yakıt tüketimiyle yaparsa çok daha önemli hale gelir
    niye daha az yakan ve daha güçlü performanslı bir araç varken diğeri tercih edilsin

her konuda üstün diyerek sen kendini avutmaya devam et
    yemişim senin tecrübeni
    sen kumda oyna ve fanatiklik yapmaya devam et

• quote:

quote:

quote:

quote:

25 bg önemlidir birde bunu daha az yakıt tüketimiyle yaparsa çok daha önemli hale gelir
    niye daha az yakan ve daha güçlü performanslı bir araç varken diğeri tercih edilsin

her konuda üstün diyerek sen kendini avutmaya devam et
    yemişim senin tecrübeni
    sen kumda oyna ve fanatiklik yapmaya devam et

hayatında kullandığın bile demiyorum kapısını açtığın alfaları sayarmısın?
    daha bugün renault servisindeydim aracımızın sorunu için (asf kartal). Gt line bakıyım dedim hiç bir albenisi yok içi sıkıcı boğucu klasik renault.
    sen hala at gözlüklerini takıp civcivleri besle 2*2=4 alfa giu renault meganeden üstündür.
    şimdi sen durmassın megane a3den de daha iyidir dersin baksana 25 hp fazlası var.

• Giuliettanın malzeme kalitesi için, hakkında açılan bütün konularda rezalet deniyor. Fuarda full versiyonunu inceledim. Ön gögüs aliminyum görünümlü plastik ile gayet hoştu. Pek kalitesiz gelmedi genel olarak ancak kapı üstlerindeki zımpara gibi sert plastiği ben daha hiçbir arabada görmedim. Altı deri üstü zımpara. Sadece oraya ve orta konsolun aşağısında kalan sert plastikler içinmi rezalet deniyor bilmiyorum ama okadar kötü değildi.

Ayrıca alfanın vites topuzu, vites geçişleri bile farkını gösteriyor. Megane da aynı hissi yaşamak imkansız. Megane in iç tasarımıda bana hep aşırı kötü gelmiştir. Özellikle klima-radyo kontrol kısmı.

Öte yandan 1.6 dci çok güzel bir motor, aracın coupe olması bir +(mı değişir), donanım-fiyat konusunda pek bir bilgim yok megane 60 bin tl civarı alfa da aşağı kalmaz sanırım ancak bukadar para verip halojen farlı falan araç almamak lazım.

Megane in tek öne çıkan kısmı motor gibi geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 14 Kasım 2012; 11:30:04 >

• megane coupe 1.6 dci 130 hp gt line tadından yenmez bence o..hem dizel hem şekil hem çiftkavrama otomatik vardı/sanırım) cam tavan vs..bide gt line gerçekten sportif duruyor malzeme kaliteside gayet tatminkar ee daha ne?:)
  • Donanim fiyatlari olsun durus performans olsun ben kararimi coupeden yana verdim full opsiyon: bi xenon farlar,serit takip sistemi ,cam tavan , navigasyon , geri donus kamerasi vs arac 67bin tl hayirlisiyla yarin gidip alicam.

• kırmızı renk bir giluyle yoldan geçtiğinde herkes dönüp bakar 60bin lira verip bir renault alırsan herkes güler geçer :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgun77

kırmızı renk bir giluyle yoldan geçtiğinde herkes dönüp bakar 60bin lira verip bir renault alırsan herkes güler geçer :)

Yatarken sutunu icmeyi unutma...

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgun77

kırmızı renk bir giluyle yoldan geçtiğinde herkes dönüp bakar 60bin lira verip bir renault alırsan herkes güler geçer :)

Tamam sen gülersin arkadaşım seve seve önünden geçerim :)
  • biraz da ne istediğinize bağlı yapacağınız seçim. megane , adı üzerinde -tabi ki bir rs olmasa da- bir coupe ve bu tasarımından bile anlaşılıyor. hele ki gt-line; bu iş için yaratılmış. yalnız işin bir de şu boyutu var: megane'nin aktarım organları. yaylar, şanzıman, direksiyon bir coupe'de olması gerektiği gibi mi, yoksa süslenmiş bir hatchback mi bu araç sadece? mesela alfa'nın dna'sı var. sürüşü, direksiyonu ayarlayabiliyorsunuz. megane'nin böyle bir özelliğinin olmadığını zaten biliyoruz ama ya diğerleri? bunları araştırın ve kararınızı buna göre verin bence.

iyi akşamlar.
  • muzaffersan arkadasimiz klasik fanatikligini gostermis millete at gozlugunu cikar demis fakat nasil bir gozluk taktigini bile goremeyecek bir gozluk takmis.
    goz var nizam var
    sununla:
     Renault Megane 3 Coupe vs Alfa Romeo Giulietta

su bir mi allah askina:
     Renault Megane 3 Coupe vs Alfa Romeo Giulietta

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.