Şimdi Ara

Renault Megane Privilege 1.5 dci 2008 model- 80000 km de 32 000 tl... ne dersinizl? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
12.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: oznk40

Hocam kilometre orjinalse bir miktarda pazarlık yapabilirseniz alabilirsiniz,ama almayın diyenlerinde haklı yanları yok değil.

Bir kere benim düşüncem 2.el araba dizel ve hakikaten temizse az km.li ise gerekirse piyasa fiyatının üstünü vermeye razıyım,biraz tuzlu olur ama kafam rahat eder.Malum o modellerde 80-100 bin km. altı bulmak hakikaten zor.Birde kasa yenilemiş araç. Privilegelerin sevmediğim yanı içi komple bej ve birkaç yıllık kullanımdan sonra vites topuzu direksiyonu soyuluyor ve görüntü berbat oluyor.Sizin baktığınız araçta bunuda dikkate alın derim.

Yukarıda bir arkadaşta bahsetmiş fluence alırsınız 34 35 bine baz donanım ama bence bunlarında %99 u şirket çıkması olacaktır,buna dikkat edin alırken ve haliyle yine 100 binin altını zor alırsınız,çünkü hiçbir şirket ağır bakım zamanı gelmemiş hala iş görecek arabasını satmaz.Km.lere dikkat edin.Bu forumda da denk gelmişsinizdir belki km.düşürme maduru epey insan var ve hangi markadan olursa olsun şu anda baz donanımlı km.si düşürülmüş şirket çıkması araç piyasada fazlasıyla mevcut.Bir de fluencenin baz donanımları çoğunlukla 85 bg oluyor ve hakikaten hantal 105 liklere göre.En azından privelege megandaki motor bu ikisinin arası performans sunuyor.

Aslında sizin vazgeçtiğiniz lineada fena değilmiş 1,3 neyse ama 1.6 motoru oldukça cezbedici hemde sıfır km araç sonuçta ama oda malum kasa yenileyecek yakın zamanda.Malesef bu yanıda var.

Birde o fiyat civarına focus ghia bakabilirsiniz benim tercihim focus olurdu,gerçi onunda temizlerine 34 35 bin isteyorlar ama bakın derim yinede.Maddi imkanlar elveriyorsa belki 32 binin biraz üzerine çıkarsınız.Tamam 2.el alternatifleri biraz eski yüz oluyor ama yapacakta bişey yok para ortada.

Gelgelelim 2.el piyasası oldukça aldı başını gittiki,meganların faz 1 seri sportway-dinamik donanımlarına 26 27 bin isteyen var,sizin yakınınız privilege sahibide öyle 27 28 binlerede bırakmaz zaten piyasa böyle malesef.

Çok zor iş kolay gelsin

teşekkürler oznk40.

km orjinal ama pazarlığa yanaşmıyor ...epeyi taradım interneti çok nadir 80.000-100000 kazasız.Soyulma çok az var. Baz donanım çok cazip gelmiyor ayrıca dediğiniz gibi şirket araçları kaynıyor çoğu bunların . yeni yeni araştırıyorum arabayı , bakalım ne kadar sürer ...27 - 28 bin adı geçmiyor maalesef piyasa baharla uçuşta sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

80 bin yapmış megana o para verilmez.Tel tel dökülür.
    Ayda 1 kere servise öpücük verirsin.
    Aklının ucundan bile geçirme.
    Senin alacağın araba burda:
    http://www.sahibinden.com/opel-astra-1.3-cdti-elegance

120 bin km oldu neredeyse rutin bakım hariç sadece sunroof sorunu için gittik ben motor ve yürüyen aksam anlamında çok sorunlu bir meganede ggörmedim açıkçası

Renoyla bir bozuk yola gir anlarsın sorun denen kavramın nasıl olduğunu.
    Motor desen zorlamaya gelmez duman olursun.
    Elektronik aksam desen arıza makinası.
    Fluansının 5 kere direksiyonu değişen arabanın meganı alınır mı allah aşkına hem de 80 bin de arabA?
    aynı paraya 50 binlerde Astra gibi bir kalite varken hemde..

• quote:

Orijinalden alıntı: zafercinas

Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız, güle güle kullanın.. memnun musunuz?
    LPG hangi marka takılı, tüketimi nasıl? ?HB mi sizin megane?

Teşekkür ederim. Çalıştığım için çok fazla deneme şansım olmadı ama genel izlenimlerim.

Frenleri iyi,
    Ses kalitesi ortanın biraz üstü,
    Yerden yüksekliği fazla bu yüzden huyunu suyunu bilmediğim bir aracın sınırlarını zorlamadım henüz.
    Bulunduğum yerde yollar ciddi anlamda bozuk, yama üstüne yama yapılmış berbat ötesi bir yoldan geçiyorum her gün ve buraya hızlı girersem süspansiyonlar lokurtu yapıyor. (Süspansiyonlar sağlam, zaten başka yerde bu sesi duymuyorum, ek olarak Connect aynı yerde çok çok daha fazla ses yapıyor)
    Yalıtımı yeterli. (Geçen ay kuzenin aldığı Corolla'yı gördükten sonra yalıtım noktasında Renault'un daha iyi olduğuna kanaat getirdim)
    Direksiyondan bir Ford ya da Opel hassasiyeti beklemeyin ancak yine de yüksek süratte tedirgin etmiyor. 120'den sonra uçuşa geçer, direksiyonu zaptedemezsiniz gibi yorumlar okumanız muhtemel, aldanmayın.
    Gaz ayarı şu an için pek iyi değil ama aldığım gün uzun yolda Ankara fiyatları üzerinden 19 kuruş yaktı, bu rakam diğer illerde 21 kuruşa kadar çıkabilir. (Ankara'da Lpg diğer illerden daha ucuzdur)

Ben yaşım itibariyle sedanın yakışmayacağını düşünerek özellikle HB aradım. Ayrıca Hb'lerin Fransız yapımı olduğu için daha kaliteli olduğu söylenir fakat (bir arkadaşım babasında aynı model sedan var) malzeme kalitesi açısından gözle görülür bir fark olduğunu düşünmüyorum. Alt yapısını bilemiyorum tabii.

Henüz ben de çok yeniyim fakat Megane forumu biraz kopuk ilerliyor istediğiniz cevaplara ulaşamayabilirsiniz sormak istediğiniz detaylı sorular olursa özel mesajla ulaşın gün içinde yanıtlamaya çalışırım.

• 2004 model hb dizel ful kasa meganım vardı karedenizde gezmediğim yayla kalmamıştı 160bin km de sattım bana cam krikosu dışında bir masraf çıkardığını hatırlamıyorum. evet bozuk yolda ses yapıyordu, ikinci eli zayıftı ama canavar gibi arabaydı. arabanın fiyatı yüksek ama maeganının kötü araba olduğunu söyleyemem.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

quote:

80 bin yapmış megana o para verilmez.Tel tel dökülür.
    Ayda 1 kere servise öpücük verirsin.
    Aklının ucundan bile geçirme.
    Senin alacağın araba burda:
    http://www.sahibinden.com/opel-astra-1.3-cdti-elegance

120 bin km oldu neredeyse rutin bakım hariç sadece sunroof sorunu için gittik ben motor ve yürüyen aksam anlamında çok sorunlu bir meganede ggörmedim açıkçası

Renoyla bir bozuk yola gir anlarsın sorun denen kavramın nasıl olduğunu.
    Motor desen zorlamaya gelmez duman olursun.
    Elektronik aksam desen arıza makinası.
    Fluansının 5 kere direksiyonu değişen arabanın meganı alınır mı allah aşkına hem de 80 bin de arabA?
    aynı paraya 50 binlerde Astra gibi bir kalite varken hemde..

Hocam sen hayatında hiç reno kullandın mı? nerede yaşıyorsun bilmem ama ben anadoluda yaşıyorum ve buralarda en çok bulunan marka renault yollarımızda off road pistinden hallice. Araçların sorun çıkardığı falanda yok.

Bu arada tavsiye ettiğiniz marka opelinde de sağlamlık açısından daha da önemlisi servis ve yedek parça açısından mazisi pek parlak değildir.

Renault bir çok açıdan eleştirilebilir ama türkiyede üretilen ve türkiye şartlarına göre ayarlanan bir araca bozuk yolda dayanıksız demek komiktir. En basitinden türkiyede satılan renolar neden leylek gibi yükseltilmiştir diye düşünür insan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2010 exception legend 1,5 dci kullanıyorum.
    3yılda direksiyon soyulması dışında bana bir arıza çıkarmadı.oda servste degişti 2 yıldır bir sorun çıkarmadı.
    privilage donanımlı bir araçtır.boş trend gibi bir focus almaktansa bu aracı tercih ederim.ama focus vede titanyum sa hiç düşünmeden onu alırım.
    düşündügünüz araç donanımlı güzel bir araç ama bence fiyatı biraz yüksek gibi 29 30 gibi alınabilr.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

quote:

Orijinalden alıntı: Life Eternal

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

focus kadar bos ve ucuz bir arac olamaz.

önde oturursun koltugu rahatsız eder

arkada oturursun orasından burasından yol sesini alır

orta konsoldaki o alt sıradaki dugmeler yokmu bildigin japon plastigi

yakıt desen full depo 850km zor yaptık şehirler arası+ şehir içi karışık.

32bin lira edermi megane bilemem ama focus etmez orası kesn.

hangi nesil fokus kullandınız siz?

2011 eski kasa hem hatchback hemde sedan kullandım sedan olan 90 hp di sanırım.

son kullandıgımda hatta arabanın direksiyonunda cuise kontrol vardı ama çalışmıyordu nasıl işse bu ?

Bırak git bu işleri,ya arabadan anlamıyorsun ya da trollük peşindesin.Hadi bilmesek,binmesek,binlerce km kullanmasak belki diyeceğiz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

Hocam iyi araba güzel araba fakat fiyatı bir miktar yüksek geldi.

Geçen hafta 2007 Expression aldım donanım olarak Privilige'dan aman aman bir farkı yok.

6 hava Yastığı - Dijital Klima - Hız Sabitleyici - Park, Far ve Yağmur Sensörü gibi pek çok özelliği barındırıyor. 60 bin kilometrede Lpg'li temiz bir araç ıvırı zıvırı derken 23'e mâl oldu bana. Alacağınız dizel araç da benimkiyle hemen hemen aynı yakacak. Arada 9 bin liralık fark var ve bence Megane bu farkı kaldıracak bir araç değil. Malzeme kalitesi olarak B+ tadında bir C sınıfı, hadi ben bu kadar dananımı ve konforu bu rakama aldığım için bozuk yoldaki ufak tefek çıtırtılarına göz yumuyorum siz 32 bin verdiğiniz araçta buna katlanabilecek misiniz??

Hocam çok iyi almışsınız. Bende düşük km'li 2009 -2010 modellerini bakıyorum. 26 - 27.000 bulursam alıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Hocam sen hayatında hiç reno kullandın mı? nerede yaşıyorsun bilmem ama ben anadoluda yaşıyorum ve buralarda en çok bulunan marka renault yollarımızda off road pistinden hallice. Araçların sorun çıkardığı falanda yok.

Bu arada tavsiye ettiğiniz marka opelinde de sağlamlık açısından daha da önemlisi servis ve yedek parça açısından mazisi pek parlak değildir.

Renault bir çok açıdan eleştirilebilir ama türkiyede üretilen ve türkiye şartlarına göre ayarlanan bir araca bozuk yolda dayanıksız demek komiktir. En basitinden türkiyede satılan renolar neden leylek gibi yükseltilmiştir diye düşünür insan.

Astrayla röno sadece o soyulan plastikleriyle fark yaratır zaten.
    Röno kuzenimde vardı.Satana kadar iflahları kesildi adamların.
    enjektör tıkadı 2 bin lira.
    Direksiyonu bitti 1500 lira.
    Ses gelmeyen yer yok arabada.
    megan bayi sağlamlık istiyorsam uğrayacağım SON yerdir.
    Sen röno diye land rovera binmişsin anlaşılan.

• Aracım 2.5 yaşına girdi hiçbir ses çıtırtı çıkardığı yok. Meg III'ü önceki versiyonlarla karıştırmayın bence.
  • Önceki versiyonundada bir mekanik sorun yok hocam. Babam 8 yıldır kullanıyor, bir sorun çıkardığı falanda yok ama tüm bakımları yetkili serviste yapıldı ve eurodiesel harici yakıt görmedi deposu. Onun dışında r9 springinden laguna'sına bir çok reno deneyimimde oldu hiç biriyle yolda kalmadım.

Ben renonun avukatı falan değilim clio 3 kullanmama rağmen reno'yu pek sevmemde ama sezarın hakkınıda sezara vermek lazım.
  • sisil admin sildi mesajı ama sözünün arkasındaysan yaz atayım fotoları?
  • hocam 27 28 diyon 2009 2010 o paraya bulursan haber ver bende alırım fiyatlar uctu nedense herkes megancı olmuş
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.