Şimdi Ara

Renault'nun 'fabrika çıkışlı 2. el otomobil' modeli Türkiye'ye de gelebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
9.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bizim millet için hiç bir önemi yok maalesef.

Adama diyorsun yürür aksamın tamamı orijinali ile değişti, şanzıman yağı değişti, motor kulakları değişti vesaire bir sürü şey değişmesi gereken işte hepsi değişti. Adam diyor ki kapıda boya var.

Öte yandan araba giderken senfoni çalıyor, ışıklarda önce motor sonra araba kalkıyor. Gösterge pavyon havası çalıyor. Adam araba orijinal abi diyor.

Alanda da böyle satanda da böyle. Hayretler içerisinde izliyorum.

Şimdi Renault'un yaptığı işe gelirsek müthiş bir iş. Gezegenin kaynaklarının bu hızı kaldırması mümkün değil zaten. Araçlar çok ama çok daha uzun ömürlü tasarlanmalı. Hatırlarsanız Nokia'nın ürettiği akıllı telefonların (6600, 7650 vesaire) kapakları ve tuşları çok kolay şekilde değişiyordu. Telefon yeni gibi oluyordu. Şimdi pil değiştirsek telefon nizam tutmuyor. Bunun adı yenilik veya estetik değildir.

Velhasıl kelam sert reform lazım. İnşallah muvaffak olurlar.

• Sistem hayata geçtiğinde örnek olarak kaporta hasarlı bir araç yenilenmek üzere alınacak, gerekli tamirat yapıldıktan sonra büyük ihtimal boyası de tümüyle elden geçirilecek.

Bu tamirat işlemi işinin ehli, hatta arabayı üreten insanların elinden çıksa bile halkımız yapılan işlemler aracın geçmişinde kayıtlı olduğu ve her tarafı boyalı olduğu için bu araca rağbet göstermeyecek :))

• Bu habere sevinen %51 burada mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçmişte birçok lideri indiren bir millet nasıl oluyor da bu kadar düşmeyi kendine yakıştırıyor ve sorgulayamıyor bende anlam veremiyorum...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BREATH kullanıcısına yanıt

yaşlılar ölünce düzene girer keza ölüyorlar

• O kadar fakirleşti ülke yani

• İyi de biz arabaların bakımını dahi yetkili serviste yaptiramiyorken, bakım için bile sanayide 50 dükkandan fiyat aliyorken, nasıl arabamızı fabrikada sifirlaticaz?
    Hem de orjinal parçalarıyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransa da İspanya da fabrikalar da başlanmış sadece Türkiye'ye özel bir uygulama değil tamam bende memnun değilim ülke den sevmiyorum sistemi ama Türkiye'ye özelmiş konuşulması da çok itici oluyor ...bütün dünya da 2.el eşyalara yönelim başladı çok tüketiyoruz bunun önüne geçmeye çalışmak iyi birşey bence

• Abi şu tüketim çılgınlığı lafını sürekli toplumlara yüklemekten ne zaman vazgeçecekler ya?

Siz yenisini satmak için bin takla atıyorsunuz. Toplumlardaki cihazları planlı eskitme için bir şekilde kullanılamaz hale getiriyorsunuz. Sırf yenisini satmak için. E biz mecbur kalıp aldığımızda da tüketim çılgınlığı oluyor. La get! Toplumları siz zora sokuyorsunuz. Balık baştan kokar.

2012de sıfır aldığım telefonun işlemcisi patlamadı halen çalışıyor. Yazılımsal destekler çekildiği için mecbur yenisini aldım.

Habere gelince; refurbished lafını ilk Motorola Atrix modelinde çok duymuştuk. Otomobillerde de olması bence iyi.

• Elektronikte bu iş yurtdışında var zaten epeydir. Bir şekilde 0 satılan ama ufak tefek arızadan/sorundan dolayı üreticiye geri gelen ürünler sorunları giderildikten sonra “refurbished” ürün olarak daha ucuza satışa sunulur. Ürün satılırken açık olarak belirtilir refurbished olduğu, alan da ona göre alır. Garanti hala da geçerlidir. Araçlarda da benzer bir yol izlenebilir, tabi kaç yaşına kadar inilecek o önrmli…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 31 Ocak 2022; 17:47:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabahcivan kullanıcısına yanıt

bunun adı "low level hayat"

• stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Low life olmasında low level hallolur 😉

• BREATH kullanıcısına yanıt

işaret dili konuşabilen gorilden birkaç puan zekiyiz ortalamada

tr.wikipedia.org
    Ülkelere göre IQ - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9Clkelere_g%C3%B6re_IQ
  • fabahcivan kullanıcısına yanıt

low life olsun seni mi kırıcam :)

orkundk'nın tarzıyoutube
    spotify: https://open.spotify.com/track/6Hv48rz1QTiAKARRmYWzi1?si=-UoH7HjLR7eIbgnWckPbQg
    https://www.youtube.com/watch?v=1vJsy0LuS-M
  • İkinci el kullanilmış bir araç almayı bir prestij sarsılması, fakirlik vs gibi goren arkadaslar varsa derhal bir psikiyatri servisine gorunsunler derim....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.el araç fiyatları zaten oldukça yüksek ve sıfırlarla yarışıyorken, yenilenen araç muhtemelen restorasyon sonrası sıfır fiyatına satılır. Yurtdışında 1000 Euroya 2.el araç alabiliyorsun. Yenilet sat 2000 euroya tutar tabi. Burda sıfır araç 500bin, 2.eli 350-400bin. Yenilet 50bin+ liraya sonra sat 450bin'e. Hanginiz alır?

• Herkes fiyat farkından dolayı bu araçlardan alır. Düşünün 100€'luk herhangi bir cihaz, 1500tl, ötv ile 3000tl oluyor. Bunun gördüğü rağbet, kısa zamanda bizim fiyatları sıfırdan farksız hale getirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mariachi Vaquero -- 31 Ocak 2022; 18:50:53 >
  • Bencede olması gereken birşey Sahibinden.com da neyin ne olduğu belirsiz insanlarla muhatap olmaktansa kaliteli bir tercih bence.Keşke böyle birşey olsa her firma ikinci elide kendi yönetse gayet mantıklı olur.Sahibinden.com da millet milletle nasıl uğraşıyor anlamıyorum yok aracı expere götür yok notere git yok gel biyerde oturalım birşey içelim hesabı ben ödiyim muhabbetleri pazarlık sünnettir gel birazda kır aracın fiyatını çevremde olduğu için çok söylüyorum yani bu işin kurumsalı olmak zorunda bence milletle muhatap olmak istemiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.