megane 4 aracım var araç carplay ve android auto destekli normalde ama renault araçları 2017den önce ve sonra üretilenler diye iki farklı gruba ayırıp iki aracada farklı yazılım sürümleri altında güncelleme veriyor. benim kullandığım araça 2.2.xxx ile başlayan versiyona sahip ve hiç bir şekilde carplay android auto desteklemiyor. benim sorularım ise bundan sonra ki durum ile başlıyor;
hatta bu videoda geliştirici moduna nasıl girildiği gösteriliyor. benim amacım ise cihaza wifi android auto tabanlı bir apk yüklemek çünkü geçtiğimiz günlerde google bu android auto desteğini artık wireless üzerinden de verdiğini gösterdi. çeşitli apklar da buldum videolar fake mi deneme şansım olmadı googledan önce wifi ile android auto veren.
eğere yapılabiliyorsa düz mantık arabada ki usb portlardan birisine usb wifi adaptör takıp tanıtıp android autoyu kullanmayı düşünüyorum. teorik olarak olabilecek gibi duruyor ama bu konuda yeterli android yazılım altyapısına sahip değilim. eğer bu sorun böyle halledilirse bu durumdan müzdarip çok kişi var halledecek kişi emeğinin karşılığını alır fazlasıyla.
Sevgili Arkadaşım ben uzun araştırmalardan sonra çözümü şöyle buldum.
1. Şu an itibariyle wirelles veya Bluetooth ile çalışmıyor. 2.https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/android-auto-3-6-5835-release/android-auto-maps-media-messaging-voice-3-6-583534-release-android-apk-download/ sitesinden uygulamayı indir ve kur. Google Play Store izin vermiyor Türkiyede kullanılamaz diye. 3. Uygulamayı kurduktan sonra üye ol ve Android Auto ile ilgili kullanılabilir uygulamaları indir. 4. Kurulum tamamlandığında telefonunu aracına bağladığında R-Link bağlantı isteyince kabul et ve aracını da telefonuna güvenilir bağlantılara ekle ki her defasında sormasın. 5. R-Link Menüsünde Andrid Auto görününce tıkla ve navigasyon için uygulama seç. Google Map veya Vaze 6. İkisi de sesli komutla çalışıyor. Adresi sesle aratabilir telefondaki kişileri sesle aratabilir, hava durumu vb gibi uygulamaları da sesle yanıt alabilirsin. Bunu da direksiyon üzerinden yapabilirsin. Ayrıca MY Tuner Free uygulamasını da kurarsan internet üzerinden tüm podcast ve radyo programlarını görüntülü olarak izleyebilirsin. Sanırım bu senin ve bu konuda sıkıntısı olan arkadaşların sorununu çözer.
sonycamS
kullanıcısına yanıt
araçta android auto yok abi yani telefona ne kurarsam kurayım bişey gelmez yine de sağol