Şimdi Ara

Renault RTX RXT RXİ DCİ TDİ ALİZE DYNAMİQUE KARMAŞASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Renaultun son zamanlara kadar izledigi donanim politikasini anlayan varsa helal olsun. Hepsi karman corman bide cok garip kesintiler vardir motor parcasindan bile eksilttikleri donanimlari goruluyodu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Orijinalden alıntı: 18Yusuf720

quote:

En fulu alize oluyor rxtde alt donanim paketi herhalde. 1,9dti eski dizel motoru. 1,5 dci megane 2 ile geldi.

ben bi forum sitesinde şöyle bir sıralama gördüm:
    dynamique>alize>rxi diye gidiyordu.Yani eminmisiniz alize nin dynamiqueden iyi olduğuna?

Megane 1de dinamik yoktur megane 2de dinamik en fulidir.

tamam önemli değil megane 1i 2si şimdi en iyisinin dinamik olduğuna emin miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ITALIAN CAR'S

Renaultun son zamanlara kadar izledigi donanim politikasini anlayan varsa helal olsun. Hepsi karman corman bide cok garip kesintiler vardir motor parcasindan bile eksilttikleri donanimlari goruluyodu..

vallahi kardeşim bu konularda acemiyim birşey bildiğim yok.Bildiğim iyi olan tek araba megane(çevremden gördüğüm kadarıyla).Az gaz yakan, performans ve konforda %100 kalite olan en fazla 15000 tllik bildiğin bi araba varsa paylaşabilirsin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

En fulu alize oluyor rxtde alt donanim paketi herhalde. 1,9dti eski dizel motoru. 1,5 dci megane 2 ile geldi.

dynamique>alize>rxi diye gidiyordu.Yani eminmisiniz alize nin dynamiqueden iyi olduğuna?

En dolusu dinamik ama 15 bine megane 2 alamazsin ancak megane 1 alirsin hatta onunda ancak 98ini alirsin.

• quote:

quote:

Renaultun son zamanlara kadar izledigi donanim politikasini anlayan varsa helal olsun. Hepsi karman corman bide cok garip kesintiler vardir motor parcasindan bile eksilttikleri donanimlari goruluyodu..

vallahi kardeşim bu konularda acemiyim birşey bildiğim yok.Bildiğim iyi olan tek araba megane(çevremden gördüğüm kadarıyla).Az gaz yakan, performans ve konforda %100 kalite olan en fazla 15000 tllik bildiğin bi araba varsa paylaşabilirsin.

Kalite Performans ve Konfor istiyosan Megane biraz eksik kalabilir. Performansi iyidir yakitida kotu degil ama iyide degildir, kalite asagi yukari duzgundur (1) Fransiz uretimi oldugunden 2 de oldugu gibi sacma sapan iscilik hatalari yoktur. 98 Clio 1 vardi benim bazen hala ozlerim o aractaki kaliteyi.

Emsali olan Marea bakabilirsin, kalite daha iyi performansta keza oyle, yakiti Megane da oldugu gibi bundada az degildir.Hem fiyati biraz daha uygundur alip sagini solunu iyice baktirirsin farkiyla kusursuza yakin arabaya binmis olursun.

Kardesim sana benden bi tavsiye bu aradigin ozellikte Japon otomobillerinden uzak durmalisin Mareada aldigin Kaliteyi Konforu-Performansi almak icin 2 kati para vermen gerek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

En dolusu dinamik ama 15 bine megane 2 alamazsin ancak megane 1 alirsin hatta onunda ancak 98ini alirsin.

tamam biliyorum, 15000 tlye alamayacağımı.Sadece bilmek istediğimden sordum.

• quote:

quote:

quote:

Kalite Performans ve Konfor istiyosan Megane biraz eksik kalabilir. Performansi iyidir yakitida kotu degil ama iyide degildir, kalite asagi yukari duzgundur (1) Fransiz uretimi oldugunden 2 de oldugu gibi sacma sapan iscilik hatalari yoktur. 98 Clio 1 vardi benim bazen hala ozlerim o aractaki kaliteyi.

Emsali olan Marea bakabilirsin, kalite daha iyi performansta keza oyle, yakiti Megane da oldugu gibi bundada az degildir.Hem fiyati biraz daha uygundur alip sagini solunu iyice baktirirsin farkiyla kusursuza yakin arabaya binmis olursun.

Kardesim sana benden bi tavsiye bu aradigin ozellikte Japon otomobillerinden uzak durmalisin Mareada aldigin Kaliteyi Konforu-Performansi almak icin 2 kati para vermen gerek.

bildirim için teşekkürler

• peki şimdi de cc dynamic buldum, ve daha pahalı.Acaba normal dynamic mi iyi cc li olanı mı daha iyi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cadillaccts

o fiyatlara megane 1 kasa alınabilir sanırım.rxt ler en fulleri diye biliyorum.2000 model den sonraki modeller 1.6 16v olan motorları kullanıyor 115 beygir.2000 model de makyaj gelmişti.2000 2001 rxi veya rxt megane 1 veya 2003 2004 1.6 16v alizeler iyidir.
    o modellerde dci yok dti olması lazım diye hatırlıyorum.1.9 motordu hepsi.1.5 motor megane 2 lerde geldi.

ya fiyata bakma sen fiyatı öylesine yazdım.Hangi serinin daha iyi olduğunu öğrenmek istiyorum.Ben 1.6 motor 2000 motel üstü bi araba istiyorum.Fiyat önemli değil.Bu kriterlere göre bi megane önerirsen sevinirim(yani fiyata takılma)

2003 2004 megane 1 alize 1.6 16v bak.ıhlamur çiçeği yeşili-metalik gri-kül gri en güzel renkleri.

edit: dinamik donanım megane 2 ile geldi.1.5 dci motor da megane 2 ile geldi.megane 2 lerin en yüksek donanımları privelage dır fakat onlarda megane 2 ye makyajla beraber geldi.makyajsız megane 2 lerdeki en yüksek donanım dinamiktir.bazılarında cam tavan xenon ve 6 lı cd değiştirici olanlar en fulleridir.

megane 1 de rxt ve rxi en ful donanımlardır.fakat 2003 2004 kasalarda alizelerde onlar kadar fuldur.alacaksan 2003 2004 modellerin rxt rxi veya alizelerine bak.zaten bu kasalarda klima abs airbag ve 4 cam otomatik gibi donanımlardan birazı kendi aralarında oynar.bunlar bu 3 donanımdada var hatırladığım kadarıyla.temiz bir megane 1 bulursan sana uzun süre hizmet eder ve mahçupta etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadillaccts -- 19 Ağustos 2013; 9:26:20 >

• quote:

peki şimdi de cc dynamic buldum, ve daha pahalı.Acaba normal dynamic mi iyi cc li olanı mı daha iyi?

cc dinamik ne ?
  • Bende de alize vardı. Ama torpido gözünde ne hikmetse expression yazıyordu. Yol bilgisayarında baya sayamadığım kadar çok fonksiyonu vardı. Ama sadece 2 hava yastığı vardı. Ortada kol dayaması da yoktu. Çelik jant da değildi. Kapı kolları falan kromdu. 4 cam otomatikti. klima da vardı. Diğer meganelardan daha cafcaflı görünüyordu.

Yani bana sorarsan en donanımlısı dynamique sonra alize veya expression sonra rxt, rxi,... gidiyor galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leidenfrost -- 19 Ağustos 2013; 10:52:51 >
  • quote:

quote:

quote:

o fiyatlara megane 1 kasa alınabilir sanırım.rxt ler en fulleri diye biliyorum.2000 model den sonraki modeller 1.6 16v olan motorları kullanıyor 115 beygir.2000 model de makyaj gelmişti.2000 2001 rxi veya rxt megane 1 veya 2003 2004 1.6 16v alizeler iyidir.
    o modellerde dci yok dti olması lazım diye hatırlıyorum.1.9 motordu hepsi.1.5 motor megane 2 lerde geldi.

ya fiyata bakma sen fiyatı öylesine yazdım.Hangi serinin daha iyi olduğunu öğrenmek istiyorum.Ben 1.6 motor 2000 motel üstü bi araba istiyorum.Fiyat önemli değil.Bu kriterlere göre bi megane önerirsen sevinirim(yani fiyata takılma)

2003 2004 megane 1 alize 1.6 16v bak.ıhlamur çiçeği yeşili-metalik gri-kül gri en güzel renkleri.

edit: dinamik donanım megane 2 ile geldi.1.5 dci motor da megane 2 ile geldi.megane 2 lerin en yüksek donanımları privelage dır fakat onlarda megane 2 ye makyajla beraber geldi.makyajsız megane 2 lerdeki en yüksek donanım dinamiktir.bazılarında cam tavan xenon ve 6 lı cd değiştirici olanlar en fulleridir.

megane 1 de rxt ve rxi en ful donanımlardır.fakat 2003 2004 kasalarda alizelerde onlar kadar fuldur.alacaksan 2003 2004 modellerin rxt rxi veya alizelerine bak.zaten bu kasalarda klima abs airbag ve 4 cam otomatik gibi donanımlardan birazı kendi aralarında oynar.bunlar bu 3 donanımdada var hatırladığım kadarıyla.temiz bir megane 1 bulursan sana uzun süre hizmet eder ve mahçupta etmez.

çok teşekkür ederim.Ben de böyle bir bilgi arıyordum.Peki megane'dan hem yakıt konusunda hem diğer konularda aynı fiyata iyi diyebileceğin bir otomobil var mı?

• quote:

quote:

peki şimdi de cc dynamic buldum, ve daha pahalı.Acaba normal dynamic mi iyi cc li olanı mı daha iyi?

cc dinamik ne ?

valla site vermek yasak mı bilmiyrum ama sahibinden sitesinde megane türlerinde cc dynamic var
  • quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Bende de alize vardı. Ama torpido gözünde ne hikmetse expression yazıyordu. Yol bilgisayarında baya sayamadığım kadar çok fonksiyonu vardı. Ama sadece 2 hava yastığı vardı. Ortada kol dayaması da yoktu. Çelik jant da değildi. Kapı kolları falan kromdu. 4 cam otomatikti. klima da vardı. Diğer meganelardan daha cafcaflı görünüyordu.

Yani bana sorarsan en donanımlısı dynamique sonra alize veya expression sonra rxt, rxi,... gidiyor galiba.

bilgilendirme için teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

cc dinamik ne ?

valla site vermek yasak mı bilmiyrum ama sahibinden sitesinde megane türlerinde cc dynamic var

Cc dedigin megan 2 nin cabriosu kardes.

• quote:

quote:

quote:

quote:

cc dinamik ne ?

Cc dedigin megan 2 nin cabriosu kardes.

hmm peki o nasıl?

• 2002 yılına kadar çıkan faz II (makyajlı) olanlar için en full olan RXI'dir, sonra RXT gelir...

2002-2004 yılları arasında Authentique, Expression ve Dynamique vardır

2004'te fabrikadan son çıkan araçlara Alize adı verdiler, bunlar elde kalan son parçalarla üretilen son araçlar olduğundan kendi içinde farklılıklar vardır. Genelde arka camları manueldir ama gösterge kadranı dynamique gibi beyazdır. Alize full değildir!

Bizde 9 yıldır 2003 model expression var, ilk sahibi yetkili serviste orjinal alüminyım jant+arka camlarda perdeler+ön iki camda rüzgarlık taktırmış.

Dynamiqe'in artıları yarı deri döşeme, 2 yan hava yastığı, beyaz spor kadran ve bana göre daha şık duran alüminyum alaşımlı jantlar

Küçük bir ipucu, iç kapı kolları krom kaplı olanlar genelde donanımlı ve yeni model oluyor

Megané II ilk çıktığında sadece Authentique ve Dynamique vardı, Dynamique'te de ekstra paketler vardı, bu paketlerle panoramik açılır tavan, xenon far, 6'lı cd değiştirici, lastik basınç sensörü vs. alınabiliyordu.

Sonradan bir sürü farklı donanım paketleri çıktı kafalar da karıştı

Ayrıca dCi, Dti...vs motor adlarıdır, donanımla alakası yoktur

@dkerem2,@leidenfrost
    Dynamique megane II ile geldi diyen arkadaşlara;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2003-megan-1.6-16v-dynamic-134762922/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2002-model-renault-megane-1.6-16v-dynamik-134563083/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-megan-2003-full-134596974/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-memurdan-tertemiz-boyasiz-araba-134885161/detay

@leidenfrost
    Bizim araç da expression, siz alize olduğu kanısına nasıl vardınız? Bizim de ruhsatta expression yazıyor ve torpidoda da expression yazıyor. Gösterge kadranınız beyaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 21 Ağustos 2013; 0:07:48 >

• Arif kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkürler, önerebileceğiniz başka bir araç var mı megane yerine?
  • quote:

bilgilendirme için teşekkürler, önerebileceğiniz başka bir araç var mı megane yerine?

yok... bence fiyatına göre C segmentinin en iddialı araçlarının başında gelir. bugün 135.000 bakıma girip çıktı yetkili serviste elf'in en iyi yağıyla birlikte 180 liraya halloldu, şimdiye kadar da hiçbir sorun çıkarmadı, bakımlarını düzgün yaptırırsanız üzmez, 10 yılı geçti fabrikadan çıkalı daha orjinal egzozu duruyor.

motoru 1.6 16V 110hp K4M kodlu günümüzde halen kullanılan, 1.6 atmosferik benzinliler içerisinde en ekonomik ve en performanslı motorlardandır. 0-100 9,8sn fabrika verisi.
  • rte var bir de megane 1'de. modeli bile gıcık

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.