Şimdi Ara

>>>RENAULT SYMBOL<<< (289. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.867
Cevap
13
Favori
485.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 287288289290291
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Valla haklisin bir de bence Renault'dan da sasmamak lazim Turkiye gibi bir yerde ozellikle. Abi ben yeni Megane HB 1.6 Touch CVT otomatik vites benzinlide karar kildim. Aracin touch versiyonu max 53.000 TL civarinda ayrica senin de dedigin gibi bu arac C segmentine tekabul ediyor.

Bu benim symbol'den de bugune kadar tek bir sikayetim olmadi harbi saglam arabaymis, Renault bana gore bu arabasi ile (5 yildir kullaniyorum) kalitesini ispatlamis bir marka, servisinden de memnunum bence bildigin yoldan sasmamak lazim. Renault'ya guven olusmusken simdi baska marka denemekle basima niye bela alayim diye dusunmeye basladim zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tazmanya Canavarı -- 1 Kasım 2014; 16:48:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tazmanya Canavarı

Leon Hocam,

Valla haklisin bir de bence Renault'dan da sasmamak lazim Turkiye gibi bir yerde ozellikle. Abi ben yeni Megane HB 1.6 Touch CVT otomatik vites benzinlide karar kildim. Aracin touch versiyonu max 53.000 TL civarinda ayrica senin de dedigin gibi bu arac C segmentine tekabul ediyor.

Bu benim symbol'den de bugune kadar tek bir sikayetim olmadi harbi saglam arabaymis, Renault bana gore bu arabasi ile (5 yildir kullaniyorum) kalitesini ispatlamis bir marka, servisinden de memnunum bence bildigin yoldan sasmamak lazim. Renault'ya guven olusmusken simdi baska marka denemekle basima niye bela alayim diye dusunmeye basladim zaten.

abi elbette kendince doğru düşünüyorsun kesinlikle yanlışsın diyemem ama şimdi renultun meganı olsun fluensi olsun iyi hos arabalar ama diğer markalarla kıyasladığımda kalitesiz olduğunu anlayabiliyorsun. ha kalitesiz malzeme kullanılmış veya malzemeden kaçmış ama buda fiyata yansıyor.
    diğer markalara göre 4000-5000 daha uygun.

51.bine satılan arabayı sana nasıl 53 demişler :) extra donanım mı eklettin..

şunuda belirtmek isterim eyvallah symbolden şikayetin olmadı ama arabada nekdar elektronik parçalar cogalırsa okadar sıkıntı olur.. genel anlamda söylüyorum belki yine olmayacak sikayetin..

adamların dediği fiyata hemen atlama istanbulda birsürü bayi var her bayiye giderek fiyat iste yani pazarlık yap eger bi model kanaya koyduysan..
    megane hb ler pek tutulmadı, 2. elde sıkıntı yaşayabilirsin.

şunuda belirtmek bu fiyata alabileceğin en donanımlı ve otomatik araba bu. diğer markalarda iyi ama fiyatıda pahalı.
    bakalım sen anlaş rengini birlikte karar verelim. megana her renk yakışmıyor..
    benim aklımda bulut gri var.

• Dogru dusunmussun, benim aklimdaki tek renk secimi bulut gri idi zaten; ama sanirim senin icinden gelen ses, symbolunu degistirme der gibi, dogru mudur ? :)

Bu arada dedigin dogru, ben touch donanimina baktim o yuzden fiyat oyle. Ama senin soyledigin de mantikli, elektronik sistemi ve donanimi ne kadar arttirirsan o kadar sorun cikartma ve bunun da maliyete yansimasi ihtimali yuksek olacaktir. Ben ozelliklerine baktim, vallaha adam olana resmen joy paketi fazla bile. Yani en teme paketi oluyor Renault'nun. Gerekli olan hersey var bence icinde. Sen ne dersin bilmiyorum ?

Bizim symbollerden memnun olmamizin, bize sorun cikartmamasinin yegane sebebi donanim zenginligi olmamasi, otomasyon olmamasi, basit duzenekli aletler olmasi ve bunun da kullanim kalitesini arttirmasi bence.

Seytan diyor degistirme, senin onerebilecegin, tavsiye edebilecegin bir marka var midir ?

Isin asli benim araca 23.000 TL fiyat biciyorlar. 30.000 TL de nakitim var. Kredi banka olayini seven bir adam degilim, pesin alayim istiyorum, yoksa kredi alacak olsam ne ugrasacam bunlarla 30.000 kredi ceker, Volvo'yu alirim, dostum bilmez miyim yapmayi bunu. Amacim kredisiz borcsuz pesin araba almak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tazmanya Canavarı -- 4 Kasım 2014; 0:00:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tazmanya Canavarı

Dogru dusunmussun, benim aklimdaki tek renk secimi bulut gri idi zaten; ama sanirim senin icinden gelen ses, symbolunu degistirme der gibi, dogru mudur ? :)

Bu arada dedigin dogru, ben touch donanimina baktim o yuzden fiyat oyle. Ama senin soyledigin de mantikli, elektronik sistemi ve donanimi ne kadar arttirirsan o kadar sorun cikartma ve bunun da maliyete yansimasi ihtimali yuksek olacaktir. Ben ozelliklerine baktim, vallaha adam olana resmen joy paketi fazla bile. Yani en teme paketi oluyor Renault'nun. Gerekli olan hersey var bence icinde. Sen ne dersin bilmiyorum ?

Bizim symbollerden memnun olmamizin, bize sorun cikartmamasinin yegane sebebi donanim zenginligi olmamasi, otomasyon olmamasi, basit duzenekli aletler olmasi ve bunun da kullanim kalitesini arttirmasi bence.

Seytan diyor degistirme, senin onerebilecegin, tavsiye edebilecegin bir marka var midir ?

Isin asli benim araca 23.000 TL fiyat biciyorlar. 30.000 TL de nakitim var. Kredi banka olayini seven bir adam degilim, pesin alayim istiyorum, yoksa kredi alacak olsam ne ugrasacam bunlarla 30.000 kredi ceker, Volvo'yu alirim, dostum bilmez miyim yapmayi bunu. Amacim kredisiz borcsuz pesin araba almak.

abi mesajları alıntı yapmadığında hemen cevap veremiyorum yorumunu gördükçe cavap veriyorum bu yüzden geç yazıyorum, kusura bakma.

sana kısaca her konuda özet geceyim peşin paran varsa. aracın liste fiyatından 2000-3000 tl fiyat düşüyor. bunun üzerine pazarlık yapıp fiyatı 1000 tl -2000 daha çekmeni isterim. yani totalde ortalama 4000 tl gibi indirim yapmaları lazım.

kredi cekipte bayide alıyor nakit para sende veriyorsun nakit para ikiside aynı düşünebilirsin ama kesinlikle aynı değil. nakit parada firmalar dahada indirim yapıyor+ pazarlık edip daha aşağı kapatcaksın..

.......
    şimdi aracı değiştirmek istiyorsan kesinlikle değiştir derim çünkü sıfır araba masrafsız 5 sene 100.000km temiz götürüyor götürüyor bundan sonra çıkacak hersey sürpriz.
    aksine ben arabanı değiştirmen taraftarıyım fakat piyasada bütçene uygun doğru dürüst araba yok bu yüzden tedirgin oldum belki sana yansıtmış olabilirim.

aracının kaç km olduğunu bilmiyorum sadece full donanım -full orijinal hatasız olduğunu biliyorum. 23.000 tl değmez senin aracın en az 24,500 tl eder.
    kendin satmaya kalksan 25,500 tlye kadar yolu var. agır bakım yaptırmadıysan lastikleri değiştirmediysen 24.000 tl ye sat ama 23,000 liraya satma derim..

2015 model alacaksan veya düşünüyorsan devlet 2015 de ÖTVlere zam yapacak %5 olark belirledi. yani 2000 lira havadan zam var.

..................
    diğer yorumumda belirtiğim gibi bütçene uygun ve alabileceğin en iyi araba ve donanım megana touch 1.6 otomatik.
    Tabikide elektronik aksam çoğaldıkça sıkıntı arta bilir ama bu sadece istisnadan ibaret ben sadece symbolden nedem memnun kaldıgna dair yorumladım. Şuanda alçağın araba tüm arabalarda olan donanım. Belki seni otomatik şanzıman yorabilir,cvt şanzıman nedir ne değildir bilmiyorum.sadece geçişlerin sarsıntısız olduğunu biliyorum.

Smboll full ile meganın baz donanımı arasında dağlar kadar fark var ve sen kendinceyetecegini sanıyorsun.
    Şimdi sen symbolün sunduğu imkanlara eyvallah çektiğinden digerdonanımlar sanin ilgini pekcekmeye bilir ama insan kullandıkça konforu ,güvenliği hissediyor.
    İnsan oğlu doyumsuzdur her zaman daha fazlasını ister. Sen öyle değil gibisin ama yinede touh modelden vaz geçme.
    Bi kaç yorum üste belirtmiştim bu paraya alacağın en iyi araba bu.
    Diğer markalara seninde tahmin ettiğin üzere en az 60-65.bin tl verceksin. Şu aşamada bence hiç gerek yok çünkü sen borca girmeyi sevmiyorsun, ve en doğrusunu yapıyorsun borç ödeyemeyenler için bataklık…

.....
    Ben senin yerinde olsam sadece symbolü satar geri kalanını kredilendiririm. Ve 30.000 lirayıda hiç dokunmam. Bakankada dursun faizi ile briksin.
    30.000 lirayı birden biriktiremezsin ama bankadan kredi cekerek 30.000 lirayı 750-750 öder hem araba sahibi olurum hemde hazırdaki paranı değerlendirmiş olursun.
    Evlimisin bilmiyorum ama evlenddiğinde 50.000 tl cepte olması gerekiyor  bu 30.000 senin için önemli… ben böyle düşünüyorum açıkçası.
    30.000 lirayı 3yıllıgına(36 ay) çeksen ortalama ayda 1000 tl ödersin 30.000 tl nin faizi 6.000 tl. buda hiç bişe. Tabi 1000 lirayı ödeyecek durumun varsa.

• bu kasa symbollerin yol bilgisayarı düzgün çalışmıyor galiba çünkü yakıt tüketimi yol bilgisayarına göre 100 km ortalama 7.1 lt ancak benim ölçümüme göre 100 km 'de 9,5 - 10.lt arası yakıyor.araç 1.4 benzinli.acaba bende mi sorun var sizler 100 km de kaç litre yakıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Lord of War#

bu kasa symbollerin yol bilgisayarı düzgün çalışmıyor galiba çünkü yakıt tüketimi yol bilgisayarına göre 100 km ortalama 7.1 lt ancak benim ölçümüme göre 100 km 'de 9,5 - 10.lt arası yakıyor.araç 1.4 benzinli.acaba bende mi sorun var sizler 100 km de kaç litre yakıyorsunuz.

Yol bilgisayarına pek güvenmiyorum.

Daha önce uzun dönem yakıt verilerimi paylaşmıştım belki fikir verir.

http://forum.donanimhaber.com/m_44945730/mpage_8/tm.htm

0'dan 50470. km'ye kadar alınan Benzin ve lpg miktarları:

432 lt benzin
    4614 lt LPG

Sizin aracınızda lpg yoksa tüketim değerlerimi benzine çevirirsek

Motor ilk çalışma ısınma, lpg'ye geçiş sürecinde yakılan benzin aynı kalır=432 lt benzin

Lpg benzine göre litre olarak %20 fazla yakar.

4614 lt lpg /1,20=3845 lt benzin yakardı

Toplamda 50470 kmyi lpgsiz 432 lt +3845 lt =4277 lt benzin sarfiyatım olurdu.

Orantı kurarsak

50470 km >> 4277 lt ise 100 km de 8,4 lt ortama benzin tüketimim olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: icon33

quote:

Orijinalden alıntı: #Lord of War#

bu kasa symbollerin yol bilgisayarı düzgün çalışmıyor galiba çünkü yakıt tüketimi yol bilgisayarına göre 100 km ortalama 7.1 lt ancak benim ölçümüme göre 100 km 'de 9,5 - 10.lt arası yakıyor.araç 1.4 benzinli.acaba bende mi sorun var sizler 100 km de kaç litre yakıyorsunuz.

Yol bilgisayarına pek güvenmiyorum.

Daha önce uzun dönem yakıt verilerimi paylaşmıştım belki fikir verir.

http://forum.donanimhaber.com/m_44945730/mpage_8/tm.htm

0'dan 50470. km'ye kadar alınan Benzin ve lpg miktarları:

432 lt benzin
    4614 lt LPG

Sizin aracınızda lpg yoksa tüketim değerlerimi benzine çevirirsek

Motor ilk çalışma ısınma, lpg'ye geçiş sürecinde yakılan benzin aynı kalır=432 lt benzin

Lpg benzine göre litre olarak %20 fazla yakar.

4614 lt lpg /1,20=3845 lt benzin yakardı

Toplamda 50470 kmyi lpgsiz 432 lt +3845 lt =4277 lt benzin sarfiyatım olurdu.

Orantı kurarsak

50470 km >> 4277 lt ise 100 km de 8,4 lt ortama benzin tüketimim olurdu.

Araçta lpg yok şehir içi trafiğinde şöyle bi hesap yaptım.İki hafta önce 100 liraya 21 küsür litre benzin almışım.Bu benzinle 26 kasım'a kadar 202 km yol yapmışım.

Yani 100 km'de 9.8 lt yaksa 200 km'de 19.6 lt benzin yakmış.

Şuan ışık yanmadı ama yandı yanacak bu şekilde tahminimce benzin almadan bir 20 km daha götürür gibi.

• #Lord of War# kullanıcısına yanıt
    Hocam benim ki dizel ben hep depoyu full doldururum.

Full yapınca her defasında hesaplıyorum ne yakıyor diye yol bilgisayarı ile aynı çıkıyor. Bazen çok az 0.2 yol bilgisayarı az gösteriyor daha fazla oynama olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncel
  • leon_312 kullanıcısına yanıt
    Hocam biz burayı unutmusuz ya en son da ben yazmısım.

• quote:

Orijinalden alıntı: veyiss_18

Hocam biz burayı unutmusuz ya en son da ben yazmısım.

aynen öyle abi konu unutuldu , geride kalmasın diye öne atmak istedim :))
    artık bizim gibi kullanıcılar ne burda nede diger forumda kaldı... yok olup gidiyoruz :)

Yok olup gitme yok herkes işinin peşinde yoğunluktan ben de giremiyorum arada nadir giriyorum.

Hocam bu arada arabayı satmaktan vaz geçtim gibi arabayı satacaz 27 ye 3 ay önce 20 istenen araba oldu 23 lira bilmiyorum çok kararsız kaldım.

Mantıklısı galiba 1 yıl daha satmamak ama ektsralarını sökünce gözüme sade geliyor hoş durmuyor. Yaptırmak mantıksız bosuna para harcamamalıyım.

• veyiss_18 kullanıcısına yanıt
    elbette abi oradı öyledir mutlak ama eski günlere bakıyorum şimdiye bakıyorum unutuluyor gibi geliyor.. kimisi başka markaya kayıp yazmıyor, kimisi satıp girmiyor , kimisinin aracında sıkıntı yok girmiyor :)))

abi sana yorum yapmak gerekirse ben en son yorumumda piyasaya göre senin arabayı satmaman ve smbolle yola devam etmen gerekli oldugunu belirtmiştim....

her arabanın piyasası yükseldi bi bizim symbollerin piyasası yükselmedi anlamış degilim vala.
    artık piyasa yükselişte artan ve degişken fiyatlara alışmak laZım.

abi araba boş gelebilir eyvallah ama seninde cankırıya özel duruşun , farklılıgın olsun.
    sen söylemiştim burdaki tüm arabalar süslü diye :)
    eee senin araba süslülerin içinde yok olup giderken, sade orjinal kalması senin arabayı parmakla göstermek olur :) buda bi ayrıcalıktır.

ankara süslü araba elle gösterilirken
    sen cankırıda sade diye elle gösterilceksin ...

kesinlikle masraf yapma , parana yazık
    o parayla aileni piknige götür, süpriz yap daha iyi olur.

bak bana ben park sensörü alarm taktırcaktım. satcagımı bildiğinden dolayı yaptırmadım..
    aman aracına masraf açma.

Hocam 1 aydır araba ankara da yarın tekrar pazara çekecem eğer satılırsa gider satılmaz ise 1 yıl daha binecem. Sade olsun bakalım ama içime sğnmiyor sade araba bakalım artık yaoacak bişy yok.

• veyiss_18 kullanıcısına yanıt
    abi nasip kısmet...
    demekki arabayı satmamak senin daha hayrına olcak, pek şansını zorlama hakkında hayırlısı neyse o olsun deyip yoluna bakacaksın.

seni süslü arabadan nasıl vazgeçirsegiz :)
    herseyin orjinali güzeldir. arabaya süs takılır ama arabaya yakışırsa takılır.

symbole de hiç birsey yakışmıyor park sensöründen başka:)
    kafana takma paranada kıyma bu oyuncaklara.

bak bana bende teker yok sende sade orjinal dört dörtlük araba var. şükretmeklazım :)
    tek sorun süslemek olsa keske

• Sessiz@Saglıkcı kullanıcısına yanıt
    selam
    @Sessiz@Saglıkcı

• quote:

Orijinalden alıntı: Erol bulduk

selam
    @Sessiz@Saglıkcı

hoşgeldin :)
    @leon_312
  • güncel...
  • +1.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün 2000 model rna aldım araç ilk çalıştırmada 5-6 saniye marş basıyorum ancak çalışıyor. daha sonra ise sıkıntısız ilk çalıştırmada çalışıyor.
    Ben de bugün Ankara sincan sanayisine götürdüm buji, buji kablosu, hava filtresi filan değişti ama sonuç eksisinden daha beter oldu bir de 40 lira işçilik verdik araç sürekli stop etmeye başladı. Stop ede ede servise gittim. Pc ye bağladı bir ayar yaptı eski haline getirdi. Daha sonra subap ayarı yapmak gerekiyor dedi.

Ancak bir kaç şey daha değişmesi gerekiyor dedi marşın az önce 1 kere kaçırdığını sanayiye dinamocuya gitmemi söyledi. Bir de bir parça varmış o parça yamulmuş zamanla kayışı tiftik tiftik eder parçalanır bu şekilde uzun yola gitme dedi. 220 tl gibi bir ücreti varmış onunda iyice kafam karıştı

İlk defa eski araca biniyorum ilk defa sanayiye gittim ve acayip moralim bozuldu beceriksiz ustalar subap ayarı ile düzelirmi bu meret ondan da emin değilim.

Ne yapmam gerekiyor o dediği parçada ne ise önce size sorup öyle yaptıracağım

• 
Sayfa: önceki 287288289290291
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.