Şimdi Ara

RENAULT’TAN YENİ BİR FİNANSAL ÜRÜN RENAULT PLAN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Renault Plan, müşterinin araç kiralar gibi kolay ve klasik bir krediye göre çok düşük taksitlerle borcunu ödeyebildiği, vade sonunda ise kredi açılırken araç bedelinin yüzde 40’ı ile 55’i arasında müşteri özelinde belirlenen tutarlarda balon ödeme içeren Renault’a özel bir taşıt kredisi. Müşteri vade sonunda kendisine sunulan 3 seçenekten birisini seçebiliyor........

http://www.motobilim.com/2014/07/renaulttan-yeni-bir-finansal-urun.html

• Renault plan için bir peşin ödeme yapılıyor mu? Ya da yüzde kaç bir peşinat ödeme yapılıyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet yasal zorunluluk olan araç bedelinin %30 tutarında peşinat alınıyor. Örn. 50000 tl lik araç içşn 15 bin tl. Kalan 35 binin bir kısmını balon ödeme olarak vade sonuna kalıyor. Diğer kısmıda 36 ay taksitlendiriyor. Vade sonunda
    balon ödemeyi yapıp borcu kapatıp arabaya binmeye devam etme taksidi uzatma arabayı bayiye satma vb gibi alternatifler var. Telefonla sorduğumda aşağı yukarı bunları söyledi görüştüğüm renault satış temsilcisi.

• Elimizdeki 20 bin civarı edecek bir araç ile gidip bu sistemden 40 bin civarı bir araç almak nasıl olur ben hiç bir şey anlamadım.Sanki zararlı çıkarız gibi niyetim var gerçi ama çözemedim .Birde sürekli yetkili servis + %10 hasar dan fazlası olmayacak diyor ki onuda servisler belirliycekmiş e onlar kafalarına göre en ufak hasarı %10 üzeri diyip bizi baya borçlu mu çıkaracaklar malesef servislere güvenim yok çünkü
  • Yok mu bilgisi olan
  • abidig kullanıcısına yanıt
    Renault plan diye bişey attılar ortaya ama net bi açıklama yapmadılar. Güya klasik krediye göre daha avantajlı diyorlar ama arkadaşım da sizinkine benzer şartlarla araç alırım diye sormaya bilgi almaya gitmiş. Satış temsilcisi zırt pırt araç değiştirenler için ideal demiş!!! Hayal kırıklığıyla geri dönmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuzzi

Evet yasal zorunluluk olan araç bedelinin %30 tutarında peşinat alınıyor. Örn. 50000 tl lik araç içşn 15 bin tl. Kalan 35 binin bir kısmını balon ödeme olarak vade sonuna kalıyor. Diğer kısmıda 36 ay taksitlendiriyor. Vade sonunda
    balon ödemeyi yapıp borcu kapatıp arabaya binmeye devam etme taksidi uzatma arabayı bayiye satma vb gibi alternatifler var. Telefonla sorduğumda aşağı yukarı bunları söyledi görüştüğüm renault satış temsilcisi.

aslında bana çok mantıklı geliyor. Dacia'da da plan kampanyası var ama tutmayacak gibi de geliyor bana. Taksit miktarı az olduğu için bana cazip geliyor daha doğrusu. Fakat aklıma takılan bir nokta var;
    %30 ödemeyi yaptıktan sonra 36 ay taksit ödeniyor ve 36 ay sonra
    #kalan borcu ödeme,
    #taksit uzatma,
    #arabayı bayiye satma gibi alternatifler mi var ?

Ben 36 ay sonra taksitlerden sonra balon ödemeyi yapmayıp taksidi uzatma gibi bir durumum var mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karışık ama ilginç bi mevzu takip

• ufukcankara kullanıcısına yanıt
    Evet var olay şu: 36. yani son taksit balon ödemeyi tek seferde yapmayıp vadelendirme imkanınız da var dendi. Mesela yeni Logan MCV 1.2 75 bg benzinli için:

11154 TL peşinat + 389 x 35 ay taksit (13615) + 36. ay 20-21 bin civarı balon ödeme= 45000 civarı yapıyor. Son balonu vadeli olarak taksitle ödenebiliyormuş.
  • Son balonu ne kadara kadar taksitlendirebiliyoruz?
  • trapper54 T kullanıcısına yanıt
    36 ayın üstüne yasal taşıt kredisi vadesi 48 ayı geçmemesi için 12 ay sanırım.
  • Saçma sapan bir sistem mantıkla alakası yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuzzi

36 ayın üstüne yasal taşıt kredisi vadesi 48 ayı geçmemesi için 12 ay sanırım.

aynen öyle renault ile görüştüm bende, ilk peşinat sonrasında 36 ay taksit ve geriye kalan ücreti balon ödeme dediğimiz şey de 12 ay taksit yapılıyormuş...

Yani şimdi bir renault clio alsak 39,000 tl sanırım fiyatı bunun %30'u 11,700 tl peşinat ödeyeceğiz sonra 36 ay taksit 359 tl olarak ödeniyor en sonda 27 binlira balon ödeme için peşinat yada 12 ay taksit olucakmış o da taksite bölersek 2,250 tl taksit yapıyor...
  • Renault plan hakkında gerekli bilgileri size vermekten mutluluk duyarım dostlar. Özel Mesaj'dan ulaşmanızda yeterli.
  • Buradan detaylıca anlatırsanız seviniriz
  • Epey merak ettim ve araştırdım bu Renault plan olayını. Tüketiciye cazip gelecek bi yanı gibi yok gibi. Sistem normal kredili araç alımını allayıp pullayıp renault'nun kasasını daha fazla doldurmak için tasarlanmış. Tamam bedavaya araç satın diyen yok ama müşteriye de düşünün be kardeşim. İndirim yapın, olmadı zam yapmayın. Ama yok varsa yoksa milleti enayi yerine koyuyor otomobil markaları.
  • 4446622 60.150 TL Captur için 19.254 Peşin, 369 ile 569 arası taksit dedi. Tam fiyatı bayilerden alın diyor. (64.000 kampanyasız fiyatından hesapladı)
    Bayiler 20.000 Peşin, 807 x 35 taksit, 30.000 son taksit diyor.
    Aralarında uçurum var. Bayiler sanki isteksiz, ters cevap verebiliyorlar, birde bilgisayarlarından henüz seçenekleri göremiyorlar sanırım, hesap kitap yapıyorlar yada kulaktan dolma cevap veriyorlar.
    Başka bayi 20.000 Peşin, 728 x 35 taksit, 33.000 son taksit dedi.

Anladığım kadarıyla son balon ödemeye %40 - %55 arası ödeme bırakabiliyor bayiler ama bunu bize sormuyorlar sanki. Birde kredi oranları çok farklı olabiliyor.

Benim için genel hatları ile uygun çünkü elinde ciddi bir peşinat yok, ayda 400-500 verebilirim, son taksit içinde gelecek ödemelerim var. Erken gelirse bankada işletirim, geç gelirse ödeyebildiğim kadarını ödeyip, tekrar 12 ay vadelendiririm ya da yenisini düşünürüm, diye düşünüyorum.

Ama bayiden alınan fiyatlarla bu iş olacak gibi değil. Çünkü 20.000 peşin, 33.000 balon ödeme olunca arabanın 7.000 liralık borcu kalıyor. O 7.000 TL 'yi 25.480 olarak ödetiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkertunali -- 11 Ağustos 2014; 13:32:04 >

• Arkadaşlar elinde yüklü peşinat olmayan ve aylık düşük taksitler ödeyebilecek olan ben ve benim gibi tüketiciler için düzenlenmiş bir ödeme planıdır ki benzer ödeme planını BMW ve MERCEDES yaklaşık 20 yıldır uygulamaktadır. Bu sisteme girenler her 3 yılda bir arabalarını yenileme imkanı da buluyorlar. Ben Renault Captur 1.5 dCI EDC R-PLAN kapsamında girdim.

Fatura fiyatı 62,000TL- Fatura fiyatının en az %30'unu peşinat olarak ödüyorsunuz.
    35 ay 600TL- ödüyorsunuz.
    36.ay size farklı teklifler sunuyorlar. Son ödemeniz gereken balon 32.000TL-

1-Arabayı değiştirmek isterseniz farklı bir model seçip yaptığınız ödemeler, seçtiğiniz araç fatura tutarından düşülerek yeniden R-PLAN kapsamına alınır.
    2-Son taksiti tek seferde öedemek.
    3-Son taksiti 12 ay kredilendirerek ödemek.
    4-Renault MAIS tarafından sizin adınıza satışını yapmak ve son taksit tutarını aşan kısmını size geri ödemek.
    5-Siz kendiniz arabanın satışını yapabilir, son taksiti MAIS'e ödeyebilir ve artan nakit üstü size kalır.

Bu sistem başta dediğim gibi yüklü peşinat çıkamayan, aylık düşük taksitler ile araç sahibi olmak ve her 3-5 sene de bir araç değiştirenler için ideal.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.