|
Renault Trucks, elektrikli kamyonu Oxygen'in testlerine devam ediyor
-
-
araçta 7 tane zoe 'de kullanılan kapasitede batarya var
ve menzil 150km....26TON taşıyorsun...OK ama menzil nedir arkadaş...
TESLA Semi 805km öneriyor...Bu özellikle TIR-Çekici segmentinde menzil mevzusu referans olmalı, öncü olmalı
alan var, ağırlık müsait .. yap şöyle 1000-1500km menzil...sonra geliştir binek araçta görelim... vay arkadaş...
fecahat bir durum...
akülü araba muhabbeti yarım saat gez,eğlen işini gör
8 saat şarjta takılı kalsın ...
-
Hocam amaç farklı.
Şehirler arası değil de şehir içi nakliyeler düşünülmüş. O kadar menzil için ek batarya maliyeti ödemek ve yapmayacağın yolculuklarda batarya yükünü taşımak yerine bu araç ile işlerini halledebilirsin.
Örneğin 3 harfli marketler için uygun bi araç. Zaten haberde de bu kullanım örneği verilmiş. İlgili marketlere uğrayıp, yükünü bırakıp, depona geri döneceksin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 25 Temmuz 2024; 13:14:03 >
-
aynen mevzu sehir icinde sifir emisyon ve gurultu ile yuk tasimak.
-
sen böyle dedikten sonra bir araştırma yaptım
evet doğru TESLA SEMİ ki amerika kıtasında 800km menzin 80km gibi ....
3 harfli marketlerin taşımacılığın yapan firmaları ve dağıtım ağında kaç km route yaptıklarını araştırdım
önce ana depoya yükler geliyor...bu araçlar 600-1500km aralığında uzun menzil araçlar...burayı eledik
İstanbul'da Anadolu yakası ve Avrupa yakası 2 ana depo var...
daha sonra menzile ve market ihtiyaçlarına göre araç dağıtım kanallarına iletiliyor.
buradaki menzil yine yetmiyor günlük route 250-450km aralığı bir ara dağıtım kanalları var
bazı illerde 2 ilçe arası km çok fazla olabiliyor veya çok nokta ziyaret var...burayıda eledik
geldik bu aracın kullanılacağı alana
150km menzille en ufak grubun dağıtım kanalına
bu araç büyük kalıyor ebat olarak, daha küçük dağıtım kanalında aşağıdaki araçlar kullanılıyor
manevra daha kolay yukarıdaki araçlara göre maks uzaklık 60km olmalı ki geri dönebilsin ve şarj olabilsin
bu aracın şarjı için supercharger'a yaşamazsın...
burada aynı yaka içerisinde olmalı anadolu yakası içerisinde 60km sınır
büyük şehirlerde bu araçlar günde çok rahat 150-200km yolu deviriyorlar bu arada...
bizde çalışmadı format... ancak küçük şehirlerde ve avrupa'da bu format çalışır
biz mazot'a devam...her manada...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X