Şimdi Ara

Renault Twingo Vs Ford Ka (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Piyasası canlı. üniversitede arkadaşta vardı cidden çok eğlenceli araç. o zamanın piyayasının bir tık üstüne koymuştu 3 günde satıldı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Gerçekten öyleymiş. Temizi denk gelse uyguna...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende yaklaşık 10 yıldır 99 makyajlı kasa sunrooflu twingo var, geçen yıl debriyaj teli olmadık zamanda koptu, gerizekalı tamirci gidip başka aracın telini kesip kaynatmış ve tekrar koptu, 2 defa debriyajsız şekilde arabayı eve zar zor 2. Viteste bağırta bağırta getirdim ve arabadan soğudum, satacaktım. sonra teli kendim sipariş verip, yarım saat uğraşıp taktım. Hatta arabadan soğuyunca 0 clioda almıştım ama twingoyu hala daha çok kullanıyorum. Yalıtım yok, bozuk yollarda ses içerde hatta çukurlardan geçince direksiyon kutusu tarafından tıkırtı sesi geliyor ama kronik diyorlar. Şimdi çürümeye başladı ön çamurluk ve marşbiyel kısımlarından ama yine de toplayıp bineceğim. Araç 800kg civarı olduğu için 2 kişi rampalarda yeterli ama rampa aşağı ani frende ya da virajlı yollarda uçuşa geçtiği için limitini bilerek kullanmak gerekiyor. Makyajlı kasanın hepsinde elektrikli direksiyon var. gerçi, örneğin köprü üstüne çıkılan viraja hızlı girince direksiyon sertleşiyor ve ayağı gazdan geçiyorum. Kapısı büyük, kelebek cam olmadığı için cam komple inince ve sunroofu açınca cabrio hissi veriyor.
    Kısacası ben konforsuzluğuna, eksilerine rağmen seviyorum ama bu arabadan anlamayan bi ustanın eline düşersen film biter. Yağ değiişimi sonrası yağ kapağını gevşek bırakan mı dersin, radyatör hortumu vidasını biyere temas edip gevşeyecek şekilde bırakıp arabanın suyunu bitirmeye çalışan mı dersin her türlü tamirciye denk geldim. Ford ka yı fazla bilmem ama karbüratörlü motoru var, twingo enjeksiyonlu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• desertstorm34 D kullanıcısına yanıt
    Son derece objektif yazmışsınız. Teşekkür ederim. Şehiriçi kullanılacak ve 2. araç konumunda olacak. Fazla yokuşun olmadığı bir şehirde yaşıyorum. Genelde yollar düzlük. Usta konusunda sıkıntımız yok. Tanıdık motorcular var. Alınırsa tavanı kapalı olanlardan olacak sanırım. OpenAir'lar su alabiliyormuş sanırım ve araç sokakta oluyor. Haliyle şiddetli yağmurların bol olduğu bir yerde sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum.

• Profes124 kullanıcısına yanıt
    Temizini almak onemli de piyasa fazla şişik hocam. Bence şase kaporta motor sağlam ufak tefek masrafla toparlanabilecek araç almak daha mantıklı

• geleceginmühendisi kullanıcısına yanıt
    Aldıktan sonra çok uğraşmamak için temize niyetlendik. Ama dediğiniz doğru.

Siz bilirsiniz hocam temiz alıp sorunsuzca da binmek isteyebilirsiniz eli yüzü düzgün alıp biraz uğraşla da binmek isteyebilirsiniz

• Kesinlikle twingo ben de bi ara düşünmüştüm açılır tavan olanından alacaksın ufak tefek makyajlarla çok sevimli oluyor, sonuç felicia aldım😀😀

• MRSHN06 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Felicia da kötü araba değil sonuçta

• geleceginmühendisi kullanıcısına yanıt
    Acemi olduğum için otomobil işinde temizi daha iyi olacak gibi geliyor bana hocam.

Aracı sattım bike hocam. İki yıl kadar kullandım feliyi😀😀

• MRSHN06 kullanıcısına yanıt

Memnun kaldınız mı hocam. Çok hararet sorunu var derlerdi.

Çok keyifli bir araçtı, inanın hiç hararet sorunu yaşamadım. Aracı 275bin km de iken sattım. Arızaları ufak tefek şeylerdi. Aracı kullanırken aracı gerçekten kullandığınızı anlıyorsunuz😀. Herşey manüel idi elektrikli olan tek aksam teybi😀😀😀

• Konuyu geç gördüm ama ben de bir ekleme yapayım. Kesinlikle söylediğin iki modele de değil, Fiat Uno veya Palio'ya bakmalısın. Süper mini klasmanında Türkiye şartları için en uygun araçlar bunlardır. Avantajları ise saymakla bitmez; yedek parça ucuzluğu ve kolaylığı, usta bulmanın kolaylığı, piyasalarının aşırı hızlı olması en önemli özellikleri. Bu saydığım üç kriterde de Ford Ka ve Renault Twingo sizi çok üzer.

• Herkes gibi bende bir ara twingoya yesillenmistim araştırmıştım.Ford ka yerine tercih edilir diye düşünüyorum .
    Piyasasi parcasi bu konuda sizi rahatlatır.Tavsiyem açılır tavan almayın eğer illa istiyosaniz arabayı almadan yikatmaya götürün ve sizdirma testi yapmış olun.

• iki araç arasında TVİNGO yu tercih ederim FORD KA çok temiz bulmazssanız almayın bulursanız 2000 modellerin üstü olabilir altındaki modeller sizi üzer özellikle kilometre 99.999 dan sonra sıfırlandığı için piyasada km si az diye satılan çok FORD KA var 1.3 motor fazla yakıyor sanayilerde FORD KA dan anlayan usta bulmak zor motor bölümü çok sıkışık olduğu için ustalar bakmak bile istemiyor. plastik manifold üzerinde ısı müşhiri de var bilmeyen usta fazla sıkarsa manifold gidiyor yenisi yok çıkmacılar da fahis fiyatla satıyor ben 2015 te 450 TLY ye almıştım rölanti sensörü arızası kalorifer musluğu arızası meşhur özellekle rölanti sensörü yüzünden ustalar bayağı bir masraf yaptırırlar arabayı tanımadıkları için
    Rica ederim. Ben arabayı aldığımdan beri Sunroofun sağ ön köşesi hafif kalkık, bunun sebebi yaz kış sıcaklık farkından sunroofun içindeki demirin bi tarafının esnemesinden. Yağmurda, karda su girmiyor ama yalnızca arabayı yıkarken oradan tazyikli su vurunca su giriyor. Çalıştığım yerde bi arkadaş sunroofun etrafını siyah silikonla kapatmış mesela her arabadakinin durumu farklı ama yıpranan bi malzeme sonuçta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ford ka yı tipinden dolayı sevmiyorum elektrik süpürgesine benziyor

twingo ise daha bi şekli yerinde sunroof lusu bi yerden sonra su alıyor iyi bakmak lazım ama twingo bence
  • Twingo olabilir.
    Ama bizim millet araca bakmayı, 6 ayda bir yıkatmak olarak anladığı için, araçların içi b.k gibi!
    Sunroof su alıyormuş. Çokmu zor yaptırmak?!
    Koltuklar, kaplamalar, bagaj... iğrenç aq.
    Hani plastiğin 400yıl ömrü varsa, adam 2000 model araçta, o torpido/kapıkolu/aksamlara filan hiç bakım yaptırmadığı için, araçların plastik aksamı 398 yıldır kullanıyor gibi olmuş!
    En çokta 190/200 mersedeslerde karşılaşıyorum!
    O yüzden, insan soğuyor bu araçlardan.

Temizini bulmazsınız. Boşuna aramayın. İçinize sineni alın.

• Ford ka için ustalar anlamıyor falan diyorlardı bence 2.elde satılıkta hangisi daha fazla ise onu alın çünkü araç sayısı size parça bulunabilirliği olarak geri döner, eski kasa bir mercedesin farlarını bulmak zordur ama brodwayın kolaydır

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.