Şimdi Ara

RENAULT UN EN SORUNSUZ ARABASI (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
6.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • reno 12 efsanesini saymazsak, (hala 75 modelleri bile zorlu şartlarda arz-ı endam ediyor, onuların yerinde toyotanın, fordun şahı olsa o kadar dayanmazdı)

bence renault 19 ..
    6 yıldır kullanıyorum , yaklaşık 100 bin km yaptım periyodik bakım dışında motor kaputu açılmadı desem abartmış olmam (170 bin km de 1996 model, 1.4 rn lpg li)
  • clio diyebilmek için daha 10 15 sene bekleyip görmek gerekir. cliolar 95 ve sonrasının arabaları. bence Renault 12 yada TOROS

quote:

Orjinalden alıntı: boraycan

Clio üzerine tanımam...

Corollada sağlam ama yayla yollarında şöyle 4-5 yıl kullanıldıktan sonra bir görün noluyo Asfasltta sorunsuz onlar...

Burası Türkiye...

• quote:

Orjinalden alıntı: baybars_

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

quote:

Orjinalden alıntı: ua_tayfa_kapalı

quote:

Orjinalden alıntı: attci

ARKADAŞLAR TOYOTADA..ADAMLAR COROLLADAN BAHSEDİYOR..
    450.000 KM 500.000 KMDEN BAHSEDİYOR..TAMİR GÖRMEDİĞİNDEN..
    ÖVGÜLER ÖVGÜLER..
    RENAULT UN EN SORUNSUZ ARABASI HANGİİSİİİ..ARKADAŞLAR..
    YANİ..DİĞERLERİNE GÖRE EN SORUNSUZ DEMEK İSTEDİM...

laguna1

sorunlar çıkarıyor...

bildiğim kadarıyl laguna 1 sorunsuzluuyla 2. elde en değerli araç seçilmişti

bizimkindede sorunlar çıktı...
    etraftaki laguna kullanan arkadaşlarında sorunları oldu...
    bir önceki aracımız lagunadada sorunlar oldu...

• benimkinde hiç bi sorun yok...yakınımın laguna 1 ide sorunsuz ilerliyo hala...
  • vay kardeşim (yada komutanım) vayyy
    ye ne sorunlar çekmişsin ya! vallahi ben bunalıma girdim.
    Allah yardımcın olsun.

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

quote:

Orjinalden alıntı: caniceboys

benimkinde hiç bi sorun yok...yakınımın laguna 1 ide sorunsuz ilerliyo hala...

umarım öyle devam eder...

bizimki 2002...lagunası olan bi arkadaşa anlatıyodum..onda baya eski bi model var.(tam anımsayamadım yln olmasın)..
    benimkinde hiçbişey yok valla fln diyodu...son 2-3 ayda okdr masraf açtıki sormayın
    bizimkinde 100 000 e kdr hiç bişi yoktu birden sorunlar başladı sonra....
    geçen sefer de öyle olmuştu....
    satarsak bir daha renault kesinlikle almayı düşünmüyoruz...(laguna 3 ayrı tabi )...

hemde o kdr nazik ve dikkatli kullanıyozki...
    bi arabanın 5. vites dişlisi nasıl sıyırır ya beyaz peynirmi kardeşim bu..(arac yaptığı kilometrenin büyük çoğunluğunu şehirler arası yapıyor bu nedenle 5. vites oldu).
    rastlanan bir sorunmuş....ztn şanzuman aslında 4 vites için yapılmış delip sonradan 5.vites kısmını eklemişler çok bariz bi şekilde 5.vites kısmı abes duruyor..yeteri kadar yağlamada sağlanmıyor kenarda kalıyor çünkü...plastik gibi bir kısım var en son parça kelepçe gibi bazen de o kavruluyormuş yağlama tam olmadığı için..
    lastik rulmanı değişti geçenlerde...ustaya gittik önce megane mı dedi sonra laguna mı dedi....öbürüde yakında gider dedi sol taraf için...
    elektronik bir parça değişti kelebek gibi birşey aracın çalışmasını sağlıyo....hiç bi şey yok bi gün birden araba çalışmıyo deniyosun 8-10 sefer çalışıyo...(cliosu olan bi arkadaşta aynı sorunu yaşamış sonradan konuştum)
    gene geçenlerde benzin deposunun ordan benzin aktını farkettik aşşaya az bişey benzin dolarken...dolum boğazının ilerisinde bi plastik kutu var tamponun altında içinde birşey yok benzin buharı için fln galiba...onun çevresinden kaçırıyomuş...onu değiştirdik.....
    koltuk ısıtmaları ve ayna ısıtmaları çalışmıyor... aldığımızda böyleydi üretim hatalıymış (2. el 18 binde fln çok temizken aldık halada öyle)...
    klima yazın 22 derece civarı alltan sıcak hafa üflüyor 20 ye fln indirince düzeliyor...eskiden öyle değildi...
    gene klima arabanın içi 5 derece olsun 23 e ayarla hiç bir şekilde üfleme hızını yükseltmiyor 3 çentik autoya basınca nasılsa öyle kalıyor....
    yol bilgisayarı sapıttı onun için servise gittik hemde mais e (hep bakımları orda yapılır ztn)soketin orda bişiler yaptılar fln..ztn diraksiyonun alt tarafı kablolar fln bi ton karmaşa sallanıyo...soketi ne kadar boktan yapmışsa reno bi plakalıklar yanmıo bi yol bilgisayarı kalan mesafeyi göstermiyo..bi bagaj kitlenmiyo...enson elimle sıktım iyice şimdi normal allahtan çalışıyo...

sol arka fren lambası arasıra sonüyodu durduk yere oda soketten miş değişti...

daha sayıyımmı yeterlimi?...
    geçen seferki lagunamızda bunun gibi saçma sapan sorunlara neden olmuştu...
    laguna kullanıcaksan 100 000 de satıcaksın....
    umraım sizinkilerde birşeyler çıkmaz...
    ama kesinlikle lagunanın sorunsuz bi araç olduğuna inanmıyorum...

• saolasın akustik...
    inş sizinkilerde böyle şeyler olmaz...
    ama dikkat edin duruyo duruyo birden patlıyı veriyo...
  • R21 in sorunsuz olduğunu hiç sanmıyorum
  • Bu arada eski laguna sı olan arkadaşa son 1 ayda...
    fren merkez dağıtıcısı....
    kapı kilitleri (basit bir sorun değil komle kilit değişmesi gerekiyor iç mekanizma komple dağılmış nası olduysa)
    aks ta boşluk oluştu bi ton masraf çıkardı....
    alternatör değişti....

daha vardır bunlar benim bildiklerim...
  • başta clio ve megan olmak üzere yenilerin hiç biri sorunsuz olmamakla beraber eski concordeleri veya managerleri sağlamdı.europada öyleydi.

quote:

Orjinalden alıntı: attci

ARKADAŞLAR TOYOTADA..ADAMLAR COROLLADAN BAHSEDİYOR..
    450.000 KM 500.000 KMDEN BAHSEDİYOR..TAMİR GÖRMEDİĞİNDEN..
    ÖVGÜLER ÖVGÜLER..
    RENAULT UN EN SORUNSUZ ARABASI HANGİİSİİİ..ARKADAŞLAR..
    YANİ..DİĞERLERİNE GÖRE EN SORUNSUZ DEMEK İSTEDİM...
  • japonların sorunsuz olduğna inanmıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helisel -- 8 Kasım 2007; 3:17:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eran C

japonların sorunsuz olduğna inanmıyorum..

bu bir inanıp inanmama meselesi mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: tsuyoi

R21 in sorunsuz olduğunu hiç sanmıyorum

6 yılı aşkındır R21 kullanıcısı olarak uğraştığım sorunlar; cam fitillerimin kabarması, kapı iç döşemelerimin sarkması, cam motorlarının zamanla zayıflaması, torpido üzerinde kısa bir çatlağımın olması gibi kozmetik sorunlar. 223 bindeki aracıma daha ön takım, debriyaj, motor gibi işlemler için el değmedi, birşey değişmedi. Geçen sene arka amortisörlerimi esnekliklerini biraz yitirdikleri için keyfe keder değiştim. Çok yüklüyken, engel geçişlerinde vurma yapıyorlardı.

Bir kullanıcısı olarak, R21 zamanının araçlarıyla ve birçok günümüz araçlarıyla sorun çıkarma yönünden şahsen kıyaslamam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

saatte 200 kilometre hızla giderken içinde olduğun 350z in motoru birden yatak sarsaydı inan ki birdaha japonların adını bile anmazdın.
  • bizde 2 tane clio vardı ikiside saat gibi maşallah problem çıkrmadı , biri benzinli diğeride dizel , benzinli olanı sattık vectra alalım diyoduk ilk günlerde ama şimdi fikrimiz değişti
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

saatte 200 kilometre hızla giderken içinde olduğun 350z in motoru birden yatak sarsaydı inan ki birdaha japonların adını bile anmazdın.

valla ben altımdaki japonla 200 de gördüm hemde lpg ile hiçbir sorunum olmadı
    aracım 250000 km de daha hiç arıza çıkarmadı. bir kere bile

neden bahsettiğinizi anlamadım

ayrıca hız tehlikedir ki ben sadece denemek için o hıza çıkıp bi yarım saat sürdükten sonra hızımı düşürdüm

ayrıca konunun japonlarla ne alakası var onu anlamadım
    başlıkta en sorunsuz reno hangisi denmiş, japonlar sorunlumudur sorunsuz mudur diye bişey yokki

lütfen konu reno üzerine gitsin, daha bilgi verici ve daha faydalı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 8 Kasım 2007; 14:31:29 >

• bir renaultcu deilim ama megane 2 ye hastayım bence renault12(TOROS)
  • net laguna 3 araba 260.000 de sorunusuz yolda hiç bırakmadı tavsiye ederim
  • Megane 3 7 yıldır sadece birkerw arıza verdi 210 bin km ye geldik onun haricinde hiç arıza cikarmadi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.