Şimdi Ara

Renault yağ eksiltme ve edc (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • clio 4 lerde 2014-2015 iconların bazılarında hill holder (yokuş kalkış desteği) yok deniyor. doğrumudur.
  • 1.2 TCE motorda yağ eksiltme olduğu söyleniyordu.

EDC, DSG'den daha masum bir şanzıman arıza konusunda, fakat bozulan edc'ler de yok değil.

Çift kavramalı şanzımanlar, tork konvertörlülere oranla daha dayanıksız oluyorlar.
  • her çift kavramalı şanzıman er yada geç kavrama yiyecektir. Bunun DSG yada EDC olması mesele değil..

Mühim olan o parçaların bakımı yada tamiri için kaç para harcanacağıdır..

EDC, diğer bahsi geçen çift kavramalara göre daha dayanıkldır değildir tartışılır ancak bahsi geçen alman malı markanın da ürettiği şanzımanın hali ortada..

En düz mantıkla bile, kullandığımız bisikletin bile vites oranları kullanırken değişir, o zımbırtıları bir tornavida ile alıp düzeltmek gerekir..

Çift kavramada da buna benzer bir durum var..

1.600 cc ye kadar olan bir çok standart kullanımlı araçlarda " çift kavrama " diye tutturan insanları hiç anlamadım anlamayacağım da..

Sanki Şehir içinde milisaniyeler içinde değişen vites ile ralli yapıyoruz...

Ha konfor her zaman konfordur o ayrı mesele.. Ama bu saçma reklam ve algı yüzünden çift kavramanın bakım ve tamir maliyetini de abartan firmalardan nefret ediyorum..

• kavrama serviste 3 bin. özel serviste 800tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

Valla benim benzin/lpg aracım Bile Elf 5w40 kullanıyorum yağ eksiltmiyor.DCi'larda yağ eksiltiyor diyene de denk gelmedim ben.EDC için konuşmak gerekirse 1-2 arası kararsızlık var onun haricinde bir sıkıntı yok.Kesinlikle DSG alıpta elinde patlama tarihini hesaplama

konu hort , aracınız 1.2 tce edc ve lpglimi , bende lpg düşünüyorum ve deneyimlerinizi paylasabilirmisiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.