Şimdi Ara

Renault yağ eksiltme ve edc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba. Renault marka araçlarda yağ eksiltme problemi ve özellikle edc sorunu yaşayan var mı.
    birçok marka/model arasında gezinip duruyorum. yağ eksiltmeden birkaç sitede bahsedilmiş. dsg'den çekiniyorum, edc de sorun yaşayan var mı?

• önlerden...
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    2 deyım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla benim benzin/lpg aracım Bile Elf 5w40 kullanıyorum yağ eksiltmiyor.DCi'larda yağ eksiltiyor diyene de denk gelmedim ben.EDC için konuşmak gerekirse 1-2 arası kararsızlık var onun haricinde bir sıkıntı yok.Kesinlikle DSG alıpta elinde patlama tarihini hesaplama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsn_33 kullanıcısına yanıt
    Dsg neyse edc de o

• Günaydın..yemeyip icmeyip benim msjımı bekledin

• hsn_33 kullanıcısına yanıt
    Günaydın hocam, her zaman buradayız 💪🏻

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Dsg neyse edc de o

Yanlis bilgi.
    Dsg dunya çapında,üreticisi tarafindan sorunlu oldugu itiraf edilmis ve kavrama+mekatronik ünitesi kronik arizali bir sanziman.
    Edc ise kronik sorunu olmayan bir sanziman.
    Dsg hakkinda ayipli mal olarak mahkeme karari mevcut,dsg edc ayni diyebilmek icin once mahkemeye basvurup hukuki durumu düzeltmek gerekir.
    Tabi mahkemeden size "ureticisinin kabul ettigi seyi kendin nasil reddediyosun" tarzi agir bir cevap gelmez ise
    Unutmadan dci tas gibi motordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 15 Ağustos 2016; 8:22:35 >

• sıfır araçlarda sorun olmaz ,ikinci ellerde yaşanıyorsa asıl sorun kullanıcılarda olmalı

• gokselelkn kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ben çalıştığım şirketlerin filolarindan örnek vereceğim. Önceki şirkette ilk olarak megane edc vardı. Yaklaşık 40 araçlık küçük bir havuz. 3 yıl içinde bir arkadaşın şanzıman komple değişti, ben de boğaziçi köprüsü yıldız katiliminda bir kez" vites kutusunu kontrol ediniz" uyarısı aldim. 4500 civarı vites yükselip, bir üst vitese geçince 2000devire düşüyordu. Bu yaşandığında arac 140.000kilometre civarındaydı. Yeni araçlara geçinceye kadar bir daha sorun yaşamadım.
    Sonra V40 powershifte geçtik, onun hakkında net birşey söyleyemem bir sene kullanıp işi değiştirdim.
    Şu anda dsg'nin süslü kardeşi stronic kullanıyorum. Bu sefer ekip daha da küçük, yaklaşık 25 kişi.her ay maşallah birimiz yolda kalıyoruz. Dsg çok daha konforlu, vites geçişleri hızlı ve yumuşak ama edc bu gözlerime göre net daha sorunsuz.
    Dsg sıfır alinir, ikinci el alınmaz. Daha sorunsuz bir şanzıman istiyorsanız, tam otomatik bakın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Size şu anda bolca edc sorunu gösterebilirim. Getrag yapımı ve powershift ile benzer bir şanzıman. Oldukça kararsız, kavrama sıkıntısı yaşanan bir şanzıman.

Edc yerine dsg alınır en azından konforu var.

• Yalniz yukarda da soyledim,mahkeme karari ve üreticisi tarafından ayıplı mal ilan edilmis KRONİK arizali bir urunu konusmak baska,100kullanicidan 1inde nasil oldugu belli olmayan sekilde ariza yapan ve size gösterebilirim dediginiz ornek başka.zf8le bile sorun yaşayan var ona bakarsanız.dsg kullaniyorsaniz kobay,edc kullaniyorsaniz surucusunuz arada boyle bir fark var.

• quote:

Orijinalden alıntı: blacck4434

Merhaba. Ben çalıştığım şirketlerin filolarindan örnek vereceğim. Önceki şirkette ilk olarak megane edc vardı. Yaklaşık 40 araçlık küçük bir havuz. 3 yıl içinde bir arkadaşın şanzıman komple değişti, ben de boğaziçi köprüsü yıldız katiliminda bir kez" vites kutusunu kontrol ediniz" uyarısı aldim. 4500 civarı vites yükselip, bir üst vitese geçince 2000devire düşüyordu. Bu yaşandığında arac 140.000kilometre civarındaydı. Yeni araçlara geçinceye kadar bir daha sorun yaşamadım.
    Sonra V40 powershifte geçtik, onun hakkında net birşey söyleyemem bir sene kullanıp işi değiştirdim.
    Şu anda dsg'nin süslü kardeşi stronic kullanıyorum. Bu sefer ekip daha da küçük, yaklaşık 25 kişi.her ay maşallah birimiz yolda kalıyoruz. Dsg çok daha konforlu, vites geçişleri hızlı ve yumuşak ama edc bu gözlerime göre net daha sorunsuz.
    Dsg sıfır alinir, ikinci el alınmaz. Daha sorunsuz bir şanzıman istiyorsanız, tam otomatik bakın.

Dostum mal ayipli zaten,ayipli mala para vererek sorunu daha almadan kabullenmişsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 15 Ağustos 2016; 8:45:12 >

• ilk 10 bin km'de yağ eksiltme sorunu oldu, araç uyarı verdi 2 kere yağ eklettim serviste. Daha sonra hiç yaşamadım ama şu an 63 binde.
    Araç 2013 Captur 1.2 edc
  • o zaman şöyle diyebilir miyiz. edc>powershift>dsg
  • Cevap veren herkese tesekkurler.

• blacck4434 B kullanıcısına yanıt
    Rahatladim. 80 beygir meganr 2 ve 85 beygir fluence kullandim ama duz vitesti. Bazen kiralama sirketi bakimlarinda yag eklendi iaresi vardi ama cok dikkate almadim. Bunlat eski motorlar, yenilerde forumlarda yag eksiltmeden bahsedilince motorlar sorunlumundiye dusunmeye basladim. Captur testini yaptim gecislerde rahatsiz edici durum yoktu. Omur dusunduruyordu.

• lqual kullanıcısına yanıt
    Gayet iyi. Tesekkurler.

• ilk dci edc aracım fluence idi ve 3 yada 4 servis bakımına girmiştim ve ne yağ eksiltti nede edc sorun yaşadım. sattım ve megane station dci edc aldım 20.000km yakın yol yaptım en ufak bir sıkıntı yaşamadım.
    geçenlerde aracı sattığım arkadaşıda aradım var mı bir sıkıntı diye, o arkadaşta halinden memnun

• Aracım 140 binde bakım aralığı 15bin km... şu an 11 bin km yol yapmışım 1 gram eksilme yok NOKTA...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.