Şimdi Ara

Render - Animasyon için Xeon Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar render için yeni sistem toplayacağım inşallah. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

X99 Anakart ile 6800K veya 5820K 4.7 Ghz 12 Çekirdek işlemci ile

Z10 Anakart Tek Xeon E5 2698 V4 20/40 Çekirdek 2.0 Ghz ES İşlemci arasında ne kadar fark olur acaba ? İleride dual Xeon yapmayı düşünüyorum. Xeon işlemciyi ikinci el almayı düşünüyorum. Şimdi 40 Thread 2 Ghz işlemci ile 12 Thread 4.7 Ghz işlemci arasında ne kadar performans farkı olur bunu merak ediyorum.

İleriye yönelik düşününce Z10 ve Xeon almak şu an için çok daha mantıklı, fakat benim merak ettiğim tek Xeon ile şu aşamada OC li 6800K ya da OC li 5820K ve hatta 4.7 Ghz 5960X ile arasında ne kadar hız farkı olur. Buna şu an için değer mi bunu merak ediyorum.

Sizce ne almalıyım. Xeon olarak Frekansı daha yüksek fakat çekirdek sayısı daha düşük ama performans olarak daha iyi işlemci önerileriniz var ise onları da değerlendirmek istiyorum.

• Tek cekirdek performanslari daha iyi olur xeon a göre.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger alabiliyorsaniz 5960x alin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paldov P kullanıcısına yanıt
    Dual Xeon E5 2686 V3 ile 12 Dakikada alınan sahneyi 5960X OC siz hali ile 45 Dakikada aldım. OC ile 4.7 Ghz çıksa bile yarım saatin altına düşmez. Deneyeceğim ama. Tek Xeon 2686v3 ile de Yarım saat dolaylarında alınabilecektir diye düşünüyorum. Yani şu an gördüğüm yaklaşık aynı performansı veriyor 5960x 4.7 ile Tek Xeon 2686v3. Hatta Xeon bir adım önde bile duruyor.

Bu durumda Xeon 2698 v4 20/40 Çekirdek bayağı fark atacaktır. İkinci elini yurtdışından 2000 lira civarında gördüm onu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.