Genelde Cinema 4D, Max, Adobe Photoshop gibi programlar kullanıyorum ama önceliğim render süresini kısaltıcak bir sistem toparlamak. Elimde yeni bir tane 350W PSU lu bir kasa var yetmeyeceğini düşündüğüm için kasa da ekledim. Tafsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar herkese.
quote:
Orijinalden alıntı: uyemurat
Merhabalar Arkadaşlar. 2300 TL'ye sadece render almak için kullanacağım bir kasa toplamak istiyorum.
Genelde Cinema 4D, Max, Adobe Photoshop gibi programlar kullanıyorum ama önceliğim render süresini kısaltıcak bir sistem toparlamak. Elimde yeni bir tane 350W PSU lu bir kasa var yetmeyeceğini düşündüğüm için kasa da ekledim. Tafsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar herkese.
Ekran Kartı: İşlemci İçindeki HD4000 Bazı Durumlarda Fazlsıyla Yeterli Gelecektir. Proje Detaylarına Göre Ekran Kartını Sonra Seçmende Fayda Var.
arkadaş gerekli açıklamaları yapmış psu hakkındada en sessizini araştırmakta fayda var arkadaşın seçtiği güç kaynağı verimlilik konusunda hiçbir sıkıntı çıkarmaz. sesinide bilmiyorum ama iş için sistem seçeceksek ses önemli bir kriter olmalıdır bence
Sezilik istiyorsan yüke göre çalışan modelleri bakıcan mesela GS700&800
@IQRI
Öyle bir cümle kuruyorsun ki;
İşlemci : O.C. (Hız Aşırtma) Tavsiye Etmem Bu Tür İşlerde KEsinlikle Kullanılmaz.
Render yapan bir sürü insan var ve ek performans için o.c yapar, önemli olan stabil o.c olmasıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-X
@IQRI
Öyle bir cümle kuruyorsun ki;
İşlemci : O.C. (Hız Aşırtma) Tavsiye Etmem Bu Tür İşlerde KEsinlikle Kullanılmaz.
Render yapan bir sürü insan var ve ek performans için o.c yapar, önemli olan stabil o.c olmasıdır.
MAdem Öyle Diyorsun, Ben Tavsiye Yaparım Sende O.C. dersi Verirsin , Bu Kadar Tecrüben Boşa Gitmesin . Tek Tek Voltundan Tut Mhz ine Kadar Aşama Aşama Anlat .Mesela Hangi Durumlarda Ve Hangi Kartlarla Yapıldığını, Test Programlarını , Olmadı Garanti için Diğer Ek Programları ve Fiyatları 100-250 Tl. Yı Bulan Soğutucular Hakkındada Detay Vermeyi Unutma, Ayrıca Onların hangi Modelin Hangi Programda Stabil Performans Sağladığınıda Belirtmeyi Unutma .Neyse Sen Başla Diğer Ayrıntıları Zaten Sorarlar.
Koskoca İntel Kendi Ürettiği İşlemcilerinin Hangi Ayarlarda Stabil Çalışacağını Milyardolarlık Yatırımlarla ve Deha Mühendisleriyle Çözemedi Ama Türkiyedeki O.C (Hız Tutkunları) Anında Çözdü . Pess Yani...
O.C. Yapanlar Var , Sende Yapıyorsundur Sanırım Bu Kadar Alındığına Göre .
Sözüm Bu Tür Uygulamalar İçin Geçerlidir Çünki Dünya Üzerinde Profesyonel Yada Yarı Profesyonel Ne Masa ÜStü Nede Laptoplarda Bu Tür Kullanım Şekliyle Satışa Sunulmaz.Mesela Mac Pro Modellerde Müşterinin Kullanım Amacına Göre Özel Parçalar Üretilir , Bunlara Özel ramm Tabakalarıda Dahildir , Tamamiyle Mühendisler Tarafından Test Edilmiş Olan Satışı Olmayan Parçalardır.
Render Yapan Bir Sürü İnsan Var Eğer Bu İşe Profesyonel Gözüyle Bakıyorsa Bu Şartlarda Yapmalıdır.Ama Öteki Türlüsünde Istediği işlemciyi İstediği Şekilde Kullanabilir.AMD X6 X8 de O Tür Kullanıma Fazlasıyla Yeterlidir.Çünki Zaten Bu Tür Programların Orjinal Sitelerinde Çift Çekirdek 4gb Bellek ile Çalışabilirliği Belirtilir.Yapılan İşleme Göre Gereksinimler Değişir.
İntelin Amd İşlemcilerden Farklı Olan Mimari Yapısı Bu Tür Uygulamalardaki Üstün Performansı ile Öne Çıkar. O Yüzden Bu Tür Uygulamalarda İntel İşlemciler Hep Öne Çıkmıştır.
Kullanan Kişiyi Tanımıyor ve Yapacağı Projelerin Detaylarını Bilmiyorsak Profesyonel Kullanımları Örnek Almak Zorundayız.Ahmet Mehmet Öyle Kullandı Sorunda Çıkmadı Diye Tavsiyede Bulunamam, En Azından Bunu Ben Yapmam...Ben Müneccim Değilimki (Sanırım Sende Değilsin ? )Adamın Evde Nelerle Nasıl Şekilde Uğraştığını Bileyim Karşıdan Bir Cevap Gelecekki Ona Göre İlerlenecek.
Sen Biraz Keyfi ve NAsıl Derler Pervarsızca Yorum Attın Normalde Bir Fikri Olmayana Cevap Vermemeyi Yada Onu Tii ye Almayı Seçerim Ama Bi Faydası Olmaz Geyiğe Sarar.
Yorum yazan arkdaşlara teşekkür ederim. IQRI yazdıkların doğrultusunda bir eleme yaptım. Ekran kartını Vatan'ın sitesinde göremedğim için sistemde arda kalan para ile alanabilecek ortalama bir ekran kartı seçtim. HDD elimde var bir tane SSD de daha sonra almayı düşünüyorum.
Vatan hafta sonu indirimden 2318 TL yapıyor. Son olarak bişey daha soracağım. Yazdığım sistemi almam mı mantıklı yoksa bu hazır bilgisayarımı; aynı işlemci Windows 8 lisanslı 23.6 monitörle beraber..http://www.casper.com.tr/ProductDetail_nsh3770-8y95v_125_5619
işlemci olarak i7 2600K veya 2700k alabilirsiniz. K'lı işlemci alın. ilerde yetmediği yerde oc yaparsınız. anakart olarak msı g45 veya g55 alınabilir. ramleri 8gb 1866 mhz alın soğutucu cooler master 212 alınabilir. kasa olarak güzel
hazır sistem şu an alınmaz. üreticiler çok iyi işlemcilerle çok kötü ekran kartlarını birleştiriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: uyemurat
Yorum yazan arkdaşlara teşekkür ederim. IQRI yazdıkların doğrultusunda bir eleme yaptım. Ekran kartını Vatan'ın sitesinde göremedğim için sistemde arda kalan para ile alanabilecek ortalama bir ekran kartı seçtim. HDD elimde var bir tane SSD de daha sonra almayı düşünüyorum.
Vatan hafta sonu indirimden 2318 TL yapıyor. Son olarak bişey daha soracağım. Yazdığım sistemi almam mı mantıklı yoksa bu hazır bilgisayarımı; aynı işlemci Windows 8 lisanslı 23.6 monitörle beraber..http://www.casper.com.tr/ProductDetail_nsh3770-8y95v_125_5619
Forumda Hazır Masaüstü Makine Önerilmiyor , Kendi Şahsi Fikrimce Casper Marka Almam.O Linkteki Makinenin Sadece İşlemcisi İşe Yarar Diğer Parçaları Hakkında Hiçbir Kalite Garantisi Verilmez, Toplama Bilgisayar Her Zaman Daha Avantajlıdır, Tabi Bu Doğru Yapılırsa . Monitörü Sonradan Şu Model Seçebilirsin ;
SSD Konusuna Öncelik Vermende Fayda Var , Bu Sayede Makinen Asıl Performansına Ulaşır.Seçtiğin Ekran Kartı Oyun Amaçlı Olduğunu Biliyorsun , Eğer Oyun Zevkini Düşürebilersen İşlemciyide 3570K Yapabilirsen Hem Monitör Hemde SSD Alma Şansın Olabilir. Tabi Bu Seçenekler Projelerin Detaylarına Bağlıdır. Neye İhtiyacın Olduğunu İyi Düşün Acele Etme, Bilgisayarı Bir Yatırım Olarak Görmeden Karar Vermende Fayda Vardır.
Lisanslı İşletim Sİstemine Gelince O Konuda Malesef Türkiye Şartları Satın Alamıyoruz, O Paraya Pc Toplayan Var.Doğru Değil Ama Kaçak Kullanıyoruz.Tabi Bu Kaçak Kullanım İş Yerlerinde Değil Evde Yapılabiliyor , Kontrol Edilirse Cezası Büyüktür.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme