Şimdi Ara

render için pc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    After effects ve maya renderlarını kendi makinamda çok zor yaptıgım için yeni bir kasa toplamak istiyorum
    1250 $ civarında param var belki + - 100 $ olabilir bu paraya sadece kasa almak istiyorum
    bildigim kadarıyla işlemci render lar için en önemli parça nasıl bir pc almalıyım çok fazla kafamda kuramıyorum
    bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

• sanırım boyle sorunca bir cevap bulamiyacagım fazla açık bıraktım konuyu :)

en azından söyle sorayım çift işlemcili bir bilgisayarmı yoksa quadcore bir pc mi daha mantıklı olur
    yada bilmedigimden soruyorum cift işlemcili bir board a iki tane cift cekirdek işlemci takılabiliyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lochness

sanırım boyle sorunca bir cevap bulamiyacagım fazla açık bıraktım konuyu :)

en azından söyle sorayım çift işlemcili bir bilgisayarmı yoksa quadcore bir pc mi daha mantıklı olur
    yada bilmedigimden soruyorum cift işlemcili bir board a iki tane cift cekirdek işlemci takılabiliyormu ?
    RENDER İÇİN SANA TAVSİYEM Q6600İŞLEMCİ
    4GB DDR2 1066RAM VE 64BİT VİSTA.

EĞER BU SANA YETMEZSE INTEL SERVER KASA VE 2 ADET SERVER İŞLEMCİ ALMAN LAZIM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loriyagamuta

RENDER İÇİN SANA TAVSİYEM Q6600İŞLEMCİ
    4GB DDR2 1066RAM VE 64BİT VİSTA.

EĞER BU SANA YETMEZSE INTEL SERVER KASA VE 2 ADET SERVER İŞLEMCİ ALMAN LAZIM.

Alıntıları Göster
    CORE 2 DUO INTEL-Q6600 279.0000 USD 1 279 USD + KDV
    CORE 2 DUO GIGABYTE-P35-DS3R 175.0000 USD 1 175 USD + KDV
    DDR2 SDRAM CORSAIR-1 GB XMS2 DDR2 675 39.0000 USD 4 156 USD + KDV
    PCIE POWERCOLOR-X1950PRO EXTREME 512 171.0000 USD 1 171 USD + KDV
    SATA2 SEAGATE-250 GB SATA2 16 MB NCQ 75.0000 USD 2 150 USD + KDV
    TOPLAM : 931 USD + KDV
    KDV DAHİL TOPLAM : 1 098,58 USD
    kasa olarak lianli pc-007 fb ve fsp bluestorm II

• quote:

Orijinalden alıntı: OErdem

CORE 2 DUO INTEL-Q6600 279.0000 USD 1 279 USD + KDV
    CORE 2 DUO GIGABYTE-P35-DS3R 175.0000 USD 1 175 USD + KDV
    DDR2 SDRAM CORSAIR-1 GB XMS2 DDR2 675 39.0000 USD 4 156 USD + KDV
    PCIE POWERCOLOR-X1950PRO EXTREME 512 171.0000 USD 1 171 USD + KDV
    SATA2 SEAGATE-250 GB SATA2 16 MB NCQ 75.0000 USD 2 150 USD + KDV
    TOPLAM : 931 USD + KDV
    KDV DAHİL TOPLAM : 1 098,58 USD
    kasa olarak lianli pc-007 fb ve fsp bluestorm II

Alıntıları Göster
    1. DDR2 SDRAM CORSAIR-1 GB XMS2 DDR2 675 39.0000 USD 4 156 USD + KDV burda kaç tane ram var anlamadım

2. quad işlemciler core2duo lardan daha iyi degilmi quad pahalı oldugu içinmi almamalıyım ?

3. ekran kartını sli çift kart yapmak mantıklı olurmu acaba ? yada tek kartlarda bu kart en iyilerdenmidir raid li kullandıgım harddiskim var 2 tane harddisk almicam cunku

teşekkürler

• quote:

1. DDR2 SDRAM CORSAIR-1 GB XMS2 DDR2 675 39.0000 USD 4 156 USD + KDV burda kaç tane ram var anlamadım

2. quad işlemciler core2duo lardan daha iyi degilmi quad pahalı oldugu içinmi almamalıyım ?

3. ekran kartını sli çift kart yapmak mantıklı olurmu acaba ? yada tek kartlarda bu kart en iyilerdenmidir raid li kullandıgım harddiskim var 2 tane harddisk almicam cunku

teşekkürler

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: lochness

teşekkürler

Ben Oerdem üstadımın yerine hemen cevap vereyim.

1. Corsair ram'den 4 adet koymuş hocam
    2. Core2Duo diye sanırım yazım yanlışı yapmış hocam zira Q6600 Core2Quad oluyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: hiteknoloji

quote:

Orjinalden alıntı: lochness

teşekkürler

Ben Oerdem üstadımın yerine hemen cevap vereyim.

1. Corsair ram'den 4 adet koymuş hocam
    2. Core2Duo diye sanırım yazım yanlışı yapmış hocam zira Q6600 Core2Quad oluyor zaten.

Alıntıları Göster
    sizi bulmuşken hemen sorayım o zaman :)
    iki tane 2 gb yerine 4 tane 1 mi almalıyım farkediyormu ?
    ekran kartı konusunda bir fikriniz varmıdır ? tesekkür ederim

• quote:

sizi bulmuşken hemen sorayım o zaman :)
    iki tane 2 gb yerine 4 tane 1 mi almalıyım farkediyormu ?
    ekran kartı konusunda bir fikriniz varmıdır ? tesekkür ederim

Alıntıları Göster
    Selamlar

Eğer bütçe açısından bir sorunumuz yoksa 2*2gb boşta 2 slot bırakacağında ve ilerisi için iyi olacaktır bence. Ekran kartı konusunda şu açıdan bir yorum yapmadım render işi ile ilgili pek bir bilgim yok yanlış yönlendirme yapmak istemedim onu diğer üstadlarıma bıraktım.Bu arada Oerdem üstadın önerdiği kartla sli değil crossfire yapabilirsin ama bu seferde anakart engel olacaktır zira DS3R CF desteklemiyor. Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiteknoloji -- 4 Aralık 2007; 1:13:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hiteknoloji

Selamlar

Eğer bütçe açısından bir sorunumuz yoksa 2*2gb boşta 2 slot bırakacağında ve ilerisi için iyi olacaktır bence. Ekran kartı konusunda şu açıdan bir yorum yapmadım render işi ile ilgili pek bir bilgim yok yanlış yönlendirme yapmak istemedim onu diğer üstadlarıma bıraktım.Bu arada Oerdem üstadın önerdiği kartla sli değil crossfire yapabilirsin ama bu seferde anakart engel olacaktır zira DS3R CF desteklemiyor. Kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Ekran kartı konusunda bildik nvidia geforce ve ati radeon serisi kartların performansa hiçbir katkısı olmayacaktır. sli-crossfire yapmak aynı sebepten gereksiz. Her iki markanın render vb. işler için özel kartları mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: mac

Merhaba,
    Ekran kartı konusunda bildik nvidia geforce ve ati radeon serisi kartların performansa hiçbir katkısı olmayacaktır. sli-crossfire yapmak aynı sebepten gereksiz. Her iki markanın render vb. işler için özel kartları mevcut.

Alıntıları Göster
    ati fire-gl yada nvidia quadro serisi lazım sana ama onlarda çok pahalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saurone -- 4 Aralık 2007; 11:11:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saurone

ati fire-gl yada nvidia quadro serisi lazım sana ama onlarda çok pahalıdır.

Alıntıları Göster
    RENDER İŞLEMİNİ İŞLEMCİ YAPAR EKAN KARTIYLA BİR ALAKASI YOKTUR. EKRAN KARTINA VERECEĞİNİZ PARAYI İŞLEMCİYE YATIRIN.MESELA SERVER KASA+2 ADET 4 ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİ ÇOK İŞİNİZE YARAR RENDER SÜRESİNİ ÇOK KISALTIR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loriyagamuta

RENDER İŞLEMİNİ İŞLEMCİ YAPAR EKAN KARTIYLA BİR ALAKASI YOKTUR. EKRAN KARTINA VERECEĞİNİZ PARAYI İŞLEMCİYE YATIRIN.MESELA SERVER KASA+2 ADET 4 ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİ ÇOK İŞİNİZE YARAR RENDER SÜRESİNİ ÇOK KISALTIR.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: loriyagamuta

yanlış bilgi vermeyelim nvidianın quadro serisindeki kartlar rendere önemli bir şekide yardım ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

quote:

Orjinalden alıntı: loriyagamuta

yanlış bilgi vermeyelim nvidianın quadro serisindeki kartlar rendere önemli bir şekide yardım ediyor.

Alıntıları Göster
    son render ve çabuk render işlemini işlemci (CPU) üstlenir.

ekrandaki öğeleri doğru gösterme ve daha rahat çizim yapabilmek, ekranı sağa sola döndürebilmek ise ekran kartının görevidir.

ram ise her iki durumda lazım olan öğedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 4 Aralık 2007; 20:36:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dgnzcn

ekrandaki öğeleri doğru gösterme ve daha rahat çizim yapabilmek, ekranı sağa sola döndürebilmek ise ekran kartının görevidir.

Alıntıları Göster
    4 yıllık hort
    elektrik elektronikle renderin bi alakası varmı laptop alıcam amai5 ve i7 arasında kaldığım için araştırma yapıyorım render için i7 gerekiyormuş

• quote:

Aynen katılıyorum, olayın temeli buna dayalı, ekran kartına yaptırılsa render zaten muazzam bir atılım olur, hesaplama gücü yüksekte nese sonuçta 4 senesi varmış bu konunun :D Her mühendislikte kullanılan tasarım ve sonucunda bir render işi vardır, laptop olayını konuştuyduk sanırsam da ne zamandı hatırlamayınca tabi bu horttan önce mi sonra mı kestiremiyorum .p'd
  • quote:

Orijinalden alıntı: St Batuhan

quote:

Aynen katılıyorum, olayın temeli buna dayalı, ekran kartına yaptırılsa render zaten muazzam bir atılım olur, hesaplama gücü yüksekte nese sonuçta 4 senesi varmış bu konunun :D Her mühendislikte kullanılan tasarım ve sonucunda bir render işi vardır, laptop olayını konuştuyduk sanırsam da ne zamandı hatırlamayınca tabi bu horttan önce mi sonra mı kestiremiyorum .p'd

yok kardeş yaramıyormuş gittim bölümde 4. sınıflarla konuştum okurken yok diyo

• quote:

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

quote:

quote:

yok kardeş yaramıyormuş gittim bölümde 4. sınıflarla konuştum okurken yok diyo

Alıntıları Göster
    Hmm okurken :D ama benim bildiğim her mühendislik bu noktadan geçer, tabi mühendisliklerin alt kısımları falanı düşünürsek doğru zaten :D O zaman daha iyi de aldın diye varsayıyordum, aldıysan hayırlı olsun :))

• quote:

Hmm okurken :D ama benim bildiğim her mühendislik bu noktadan geçer, tabi mühendisliklerin alt kısımları falanı düşünürsek doğru zaten :D O zaman daha iyi de aldın diye varsayıyordum, aldıysan hayırlı olsun :))

yok panpa almaya gittim ama babam world kartla araç sigortasını ablamın laptopunu ve dükkana mal almış limit yetersiz dedi kasadan döndük diğer kartlara kampanya yokmuş bonus la bankasyada vardı onlara indirim yokmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

quote:

yok panpa almaya gittim ama babam world kartla araç sigortasını ablamın laptopunu ve dükkana mal almış limit yetersiz dedi kasadan döndük diğer kartlara kampanya yokmuş bonus la bankasyada vardı onlara indirim yokmuş

Alıntıları Göster
    ya üzüldüm ama :( cidden iyiydi ve bol bol konuştuğumuz bir üründü ama kısmet, belki daha iyisi rasgelir :) inşallah rasgelir ^^

• quote:

ya üzüldüm ama :( cidden iyiydi ve bol bol konuştuğumuz bir üründü ama kısmet, belki daha iyisi rasgelir :) inşallah rasgelir ^^

inşallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.