Şimdi Ara

Render için RAM'de CL mi daha önemli MHz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Video editleme render işlerim için 64GB RAM almaya karar verdim. Corsair'ın 3200 Mhz CL16 modeli ile 3600 Mhz CL 18 modeli arasında kaldım. CL ve MHZ burada render işleri için ne kadar önemli oluyor. İki ram'i ekliyorum aşağıya sizce hangisini almak daha mantıklı olur? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

https://www.itopya.com/gskill-64gb-2x32gb-trident-z-neo-rgb-3600mhz-cl18-ddr4-dual-kit-ram//

https://www.itopya.com/gskill-64gb-2x32gb-trident-z-neo-rgb-3200mhz-cl16-ddr4-dual-kit-ram//

Sistem;

İŞLEMCİ: AMD RYZEN 9 3900X

EKRAN KARTI: ASUS ROG STRIX RTX2080 SUPER GAMING ADVANCED EDITION

ANAKART :ASUS ROG STRIX X570-E

• Mantığım mhz diyor. cl oyunlarda falan ancak kendini belli edebilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ufak bir iki okuma yaptım Cl daha önemli yazılmış. Bu durumda 3000 cl15 sizin linktekilerden daha ucuzsa bütçeyi 64 yerine 128 rame çıkarak kullansanız daha mantıklı oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İleride iki tane daha 32 alıp 128 e tamamlamayı düşünüyorum zaten. Başlangıç için 64 e yetiyor bütçem. Teşekkürler bu arada araştırmanız için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3200Mhz altına düşme. Bana kalırsa 128GB a çıkmazsın o yüzden tüm slotları doldurabilirsin aslında.Biraz daha ucuza gelir. Link attığın 2 ramin arasında performans farkı yok istediğini alabilirsin. SÖylediğin işlemler için kapasite hepsinden daha önemlidir.
  • Ram seçiminde önem sıralaması kapasite>MHz>gecikme olmalıdır.
  • Peki arkadaşlar seçtiğim bu ramler anakartımın uyumluluk listesinde yer almıyorlar. Bunları aldığım vakit ne gibi sorunlar olabilir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahsedilen hız ve MHz değerleri arasında atla-deve farklar olmaz ve benzerdirler. Siz zaten render gereği odaklanmanız gereken asıl husus olan boyut kısmına 64GB ile odaklanmışsınız. Özellikle AMD tarafı için ramlerin ilgili mobo destek listesinde olması önemli olmakla beraber, bu listelerin güncellenme tarihleri belirtilmektedir ve piyasadaki her rami veya güncel her rami deneme şansları da her zaman olmuyor. Yani; listede olmasa bile uyum sıkıntısı yaşamayabilirsiniz. İnternette ve Y2B üzerinde ilgili ürünleri de aratabilirsiniz. Tekrar kontrol ettiğimde ramlerin TZ NEO olduğunu görmekteyim. Zaten NEO serisi RYZEN temalı olan bir seridir. Yüksek ihtimalle herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. 2*16GB kiti bende INTEL’de kullanıyorum misal.

• sasuta kullanıcısına yanıt
    Alt linkteki vatandaşların gecikme>MHz yazmalarının sebebi mimarların render işleri ile genel video editleme işlerinin farklı kategori olması mı yoksa farklı etmenler mi var

https://forums.cgarchitect.com/topic/77658-does-ram-speed-matters-for-rendering/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.