Şimdi Ara

Render İçin Sistemim Yeterlimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, ben render başlangıç için hazır bir bilgisayar aldım, photoshop ulead video editor, video editor, gibi cizim video programlarını hızlı bir şekilde oluşturma ve işlem yapabilmek için hangi donanıma ne kadar ihtiyac vardır, mesele 30 dk lı bir videyu ya ben effekt ve bazı görseller yaptım bunu kaydederken baya bir zaman alıyor, yani oluştururken, bunun hızlı bir şekilde kaydetilmesi oluşturması için neye ihtiyac vardır, render da ram ın ne etkisi var, hangi işlemde ram devreye girer, bilgisayar özellikleri aşağıdadır,

HP Elitedesk 800 G1 TWR Modeli

windows 7 pro 64 bit

İ7 4770 3.40 ghz işlemci

anakart; hewlett-packert 18E4 chipset intel haswell southbridge Q87

Ram: 8 gb ddr3 1600 mhz cas:11

ekran kartı: 2 gb intel hd graphics 4600

harddisk 1 tb hdd wd

psu: 350 watt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SparTaCuS_27 -- 10 Mayıs 2016; 23:56:54 >

• SparTaCuS_27 S kullanıcısına yanıt
    Bu işlemler için ssd şart artık. Ssd almalısın. Ramleri 16 yapman yararına olur. Orta halli bir.ekran kartıda alırsan işlem tamamdır. Tabi.bütçen ne kadar bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmlhyt

Bu işlemler için ssd şart artık. Ssd almalısın. Ramleri 16 yapman yararına olur. Orta halli bir.ekran kartıda alırsan işlem tamamdır. Tabi.bütçen ne kadar bilmiyorum

ssd alsam, artı 8 gb ram daha alsam, bir orta halli bir ekran kartıda alsam psu da değiştirmem gerekmez mi, daha çok gü. tüketimi istemiyecekmi? ssd alsam sistemi ssd ye mi kurmam gerekiyor veya acronis ile aldığım yedeği ssd ye kursam oluyormu?
  • Bu cihazla render yapamassın randıman alamassınız disk eski ram de düşük olunca çok vakit alır..İşlemci iş görür..Ek bir vga kart alsanız iyi olur vasat kalır hocam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hachiko

Bu cihazla render yapamassın randıman alamassınız disk eski ram de düşük olunca çok vakit alır..İşlemci iş görür..Ek bir vga kart alsanız iyi olur vasat kalır hocam..

render için en önemli donanım hangisi ( işlemci Dışında ) ramlar artılırsa randuman alnırmı? ekran kartının render a etkisi nedir,
  • quote:

Orijinalden alıntı: SparTaCuS_27

quote:

Orijinalden alıntı: hachiko

Bu cihazla render yapamassın randıman alamassınız disk eski ram de düşük olunca çok vakit alır..İşlemci iş görür..Ek bir vga kart alsanız iyi olur vasat kalır hocam..

render için en önemli donanım hangisi ( işlemci Dışında ) ramlar artılırsa randuman alnırmı? ekran kartının render a etkisi nedir,

3d render ları onboard grafik çipi ile yapamassınız öncelikle bunu söyleyeyim.. Ramin ısrarla yüksek olması lazım çünkü cihaz doku işliyor bu yüzden bu dokular çok yer kaplar bellekte ve ekran kartının belleğinde bu yüzden ramin yüksek olması şart ve bu dokuların hızlı işlenip hızlı transfer edilmesi için de harici bir ekran kartınız şart .. İşlemci - Vga kart - Ram -ssd bu üçlüyü iyi alırsanız size sıkıntı vermez..

Ne kadar bütçeniz var

• En kotusunden bir gtx 750 ti ve 8 gb ram almalısınız. Bütçeniz ne kadar

• quote:

Ne kadar bütçeniz var

Pc bana 900 TL ye Mal oldu, Anakart hp nin Anakartı usb 3.0 destekliyor, 8 GB ram 1600 mhz ortalama 100 TL ederse, ssd ve ekran kartı kaliyor, 120 GB ssd, orta seviye bir ekran kartı toplamda ne kadar eder bilmiyorum, oyun oynamayacağıma göre yüksek bir ekran kartına ihtiyacım yok. Bunların yanı sıra psu yada ihtiyacım olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: They Call Me Alpha

En kotusunden bir gtx 750 ti ve 8 gb ram almalısınız. Bütçeniz ne kadar

Pc bana 900 TL ye Mal oldu, Anakart hp nin Anakartı usb 3.0 destekliyor, 8 GB ram 1600 mhz ortalama 100 TL ederse, ssd ve ekran kartı kaliyor, 120 GB ssd, orta seviye bir ekran kartı toplamda ne kadar eder bilmiyorum, oyun oynamayacağıma göre yüksek bir ekran kartına ihtiyacım yok. Bunların yanı sıra psu yada ihtiyacım olacak.

• quote:

Ne kadar bütçeniz var

Ne kadar bütçen var söylemedin. Bide hpnin sitesinden pcni bulup.özelliklerinin.oldugu linki atarmısın. Anakartın özelliklerini.bilmemiz gerek. Ben bulamadım.

Gtx 750 ti ortalama bir kart zaten. Bütçenizi ve sisteminizi söyleseniz yardımcı olacağız. Belki suanli psu yeterlidir. Siz söylemeden bilemeyiz. Ayrıca ram için de anakartinizi bilmeliyiz.

• quote:

Ne kadar bütçen var söylemedin. Bide hpnin sitesinden pcni bulup.özelliklerinin.oldugu linki atarmısın. Anakartın özelliklerini.bilmemiz gerek. Ben bulamadım.

hocam pc nin daha 1 yıllık garantisi var, işin garibi hp de bende bulamadım, modeli araştırınca, ancak seri numarasını girince garanti süresini modelini yazıyor, ancak özellikler yok, anakart özellikeri resimde..  Render İçin Sistemim Yeterlimi ?

• quote:

Gtx 750 ti ortalama bir kart zaten. Bütçenizi ve sisteminizi söyleseniz yardımcı olacağız. Belki suanli psu yeterlidir. Siz söylemeden bilemeyiz. Ayrıca ram için de anakartinizi bilmeliyiz.

anakart resimde verdim, sistemim ilk msjımda özellikleri yazdım, anakart detaylarını resimde verdim, psu 350 watt
    Gtx 750 ti icin 350 watt yeterli

• quote:

Gtx 750 ti icin 350 watt yeterli

Bu ekran kartına baktım en az 300 TL den başlıyor fiyatları.
    Ne demek istediğinizi anlamadım. Bu psu ya alabileceğiniz en iyi ekran kartı bu ve ısrarla bütçenizi paylaşmadan oneri istiyorsunuz

PSU'nuzu yükseltmeden kullanabileceğiniz en iyi ve en uygun fiyatlı kart bu.
  • quote:

Ne demek istediğinizi anlamadım. Bu psu ya alabileceğiniz en iyi ekran kartı bu ve ısrarla bütçenizi paylaşmadan oneri istiyorsunuz

Bütcem 300 TL, ve ekran kartı cok pahalı geldi bana Ayrıca Anakart uyumluluğu varmı acaba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.