AMD Ryzen 1800x - 16 gb ram - msı rx 580 8gb gaming kart. Bendeki ram 8 gb'tı bir 8 daha ekledim ama değişen bişey olmadı.Çıldırıcam Tom Clancy's The Division oyunu mesela menülerde oyun açılırken kasıyor ama oyun içinde kasmıyor. cod black ops 3 de aynı şekilde harici hdd diskim var. Diskle ilgili olabilirmi Nolur beni cevapsız bırakmayın |
Sistemim yeterli ama çok kasıyor.
-
-
Biri bişey desin nolur
-
ssd varmı yoksa ssd al hdd yıprandıgı icin kasma yapıyor olabilir
-
Ramlerin zamanlamalarına da bakın CL değerleri vs. aynı olmalı, uzun süredir format atmadıysanız temiz bir Windows kurulumu da yapılabilir, en temiz çözüm ise SSD mutlaka olmalı artık günümüz sistemlerinde.
-
Anladığım kadarıyla oyunlar harici HDD üzerinden çalıştırılıyor? Az çok sorunun ne olduğu belli gibi?
-
Oyun içinde kasmıyor demişsiniz işlemci , anakart ,ram, ekran kartı dörtlüsünde bir sorun yok muhtemelen. Onlarda olsa zaten oyuna kadar giremezsiniz bile onun için onlarda bir sıkıntı yok belli. Hdd ler artk günümüz işlerine pek yetişemiyor yavaşlık, kasma, donma gibi şeylerle karşılaşılıyor. İmkan varsa bir ssd takın oyunları ona yükleyin veya ssdye işletim sistemi kurup oyunları onda deneyin bence düzelecektir. Disk ile ilgili bir problem olabilirmi diye doğru sormuşsunuz orda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 10 Şubat 2022; 12:10:56 > -
oyun içi FPS durumu, işlemci ve ekran kartına bakar. daha yüksek mhz'li CPU ve GPU demek daha yüksek FPS demek
oyun içi donma, duraksama, map yüklenmeme gibi durumlara, RAM bakar. sistem gereksinimi RAM harici yeten bir oyunda kasma değil donma yaşanır. RAM artımı ile bu sorun düzelir. 4+4 - 8 gibi.
oyun içi loading ekranlarında veya ana menüdeki kasılmalara, DİSK bakar. yani HDD veya SSD. Ölü bir HDD ne bilgisayarı, ne de herhangi bir oyunu açar, ölümüne bekletir.
kendimden örnek verecek olursam eğer, bundan 3 sene önce PUBG oynarken 500 GB HDD vardı. Oyuna girme sürem 45 saniye olurdu ortalama. 240 GB SSD alıp, HDD'yi çöpe atıp, SSD'yi takınca oyuna 10 saniyeden hep aşağı zamanlarda girdim. 10 sn'yi geçmedi.
Bu devirde artık HDD'nin her türlüsü ölüdür. Üzerinde istediği kadar eklenti olsun olmasın.
128 GB'lık SSD'yi 1 TB'lık HDD'ye tercih ederim.
-
Menüde kilitleniyorsa hdd den olabilir. En son çağlar öncesinden bir hdd ye Doom 2016 yükledim. Menüde hdd bana küfür edercesine sesler çıkartıyordu. Dakikalar sonra oyun içine ulaştığımda ise sorun kalmıyordu.
-
intele gec kurtul
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
RAM CPU ve GPU kadar artık doğru düzgün oyun performansı için artık HDD yerine SSD ya da NVMe de şart olmaya başladı eğer bütçen varsa HDDyi SSD ile değiştimen lazım çünkü artık oyunlar yüklenirken verileri okuma esnasında CPU GPU vs. değil Depolamaya bakıyorlar bu yüzden oyun yüklenirken böyle sıkıntılar çıkabiliyor eğer baştan format sorunuyla uğraşmak istemiyorsan bence önceden HDDyi USB'den Clonezilla ile yedekle ordan tekrar SSD'ye akatarbilirsin.
Edit : konuyu hoplatmışım pardon :/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werismoln -- 24 Ocak 2023; 14:17:36 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X