Şimdi Ara

Render, Video İşleme için Bilgisayar tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Render, video işleme ve ağır işlemler yapabileceğim sistem tavsiyenize ihtiyacım var.

İşlemci Core i7 5960x ?
    Ram 32(4x8) GB DDR4 2400MHz
    Ekran Kartı 2 x GTX 1070 ?
    Anakart X99 ?
    Su Soğutma ?
    Samsung veya OCZ M2 ssd ?
    Corsair Carbide 400r Kasa
    Monitör ?

düşünüyoruz ama tabi tavsiyelerinize göre değişiklik gösterebilir henüz karar verilmemiştir. 14 - 15k ya kadar bütçemiz var. Şimdiden fikirlerini ve düşüncelerini paylaşan herkese teşekkürler iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukyo_ -- 17 Ekim 2016; 19:07:15 >

• Core i7 5960x çok pahalı işlemci
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    14 - 15k bütçemiz var. Yapacağımız işlemler için sizin öneriniz nedir.
  • pegasus1881 size yardımcı olacaktır
  • Ekran kartını sli yapmayın bence.Tek 1080 alın ya da az daha bekleyin 1080ti çıkacak.Ram frekanslarını ise daha yüksek alabilirsiniz.Oyunlar için performans farkı olmaz ama render,video işleme programlarına etkisi olabilir.
  • oncelıkle cpu veya gpu tabanlımı render alıyorsunuz buna gore setup degısır ayrıca bu ısı tıcarı yapıyorsanız xeon ıslemcıye yonelın hatta duruma gore cıft 2011 v3-4 serısı ıslemcı alınır
    gpu olarak ıse herzaman tek kartta yonelın 980ti veya gtx 1080 gıbı
    gpu tabanlı cuda render alınıyorsa cok kart dusunulebılır tabıkı
    ssd olarak samsung 950 pro m2 tarzı yuksek hızlı modeller alınır
    ram hızına takılmayın prartıkte fark yok denecek kadar az olur kapasıte ve dusuk cl oncelıgınız olsun
    su sogutma cokta gereklı degıl duzgun hava sogutma cogu durumda yeterlıdır
    monıtor olarak dell ultrasharp serılerını ınceleyın derım
  • 5960x cok gereksiz.. x99 yada c612 sistem tek veya dual xeon v3 v4 kullanmak daha mantikli olacaktir..
    Hatta x99 yerine c612 dual socket anakart alin butceniz yetmezse bi sure tek islemcide kullanir daha sonra 2. Islemciyi takarsiniz.. x99 a 2. işlemci takamazsınız ama c612 ler single cpu da calısır..
    980ti bu vakitten sonra alinmaz gtx 1080 her yonden avantajli.."az güç tüketimi / az ısınma / daha yüksek frekans / daha yeni mimari ve potansiyel"
    hdd olarakta m.2 nvme ve ekstra hdd almak daha mantikli.. pegasusa katılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcZaNeT -- 17 Ekim 2016; 20:34:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• amaç adobe premiere gibi programlarda video düzenlemekse
    i7 5960x e , x99 anakartlara falan hiç luzum yok.

normal i7 6700 ve gtx1080 ile çok hızlı video çıktısı alınabiliyor. gpu render,cpu renderdan daha hızlı
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Öncelikle işlemci ve ekran kartında yeni mimari düşünüyorum. Profesyonel olarak çalışıyorum ve program olarak Adobe Premiere Pro, Kolor, Illustrator, After Effects ve Photoshop programlarıyla daha fazla zaman geçiriyorum. Video işleme ve işlem süresinin kısa olması benim için çok önemli. Ekran kartını 1080 olarak değiştirdim, fakat işlemci tercihim olarak xeon mu yoksa 2011v3 mü karar veremedim. Bugün akşam Youtube dan da araştırmaya başlayacağım..
  • Arkadaşlar Merhabalar,

Technopat ekibi bizim için bir sistem toplamış. Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz. 15-16k ya alınacak..

https://www.technopat.net/2016/10/21/nvidia-geforce-gtx-1080-sistem-toplama-rehberi/

https://www.youtube.com/watch?v=KByME77YYwo

• ukyo_ kullanıcısına yanıt
    ben 3000tl lik pc ile o sistemden daha hızlı video işleme ve export alırım adobe premiere de.
  • ukyo_ kullanıcısına yanıt
    o sistem oyun için.. size tavsiyem en azından xeon 2683 almanızdır hem ucuz hem 5960x - 6850x ten performanslıdır..
  • İşlemci, anakart olayında kararsız kaldım. xeon işlemci olabilir hatta daha iyi olacak gibi gözüküyor. 3000 liralık sistemle de yapılabilinir tabi ama benim için zaman çok önemli. 3000 liralık sistem daha hızlı olacaktır diyorsanız psu, kasa ve monitör dahil bi liste vermenizi rica ederim..
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Ucbin liralik pc ile nasil hizli is yaptiginizi anlatin bizde aydinlanalim. Arkadas 16 bini gozden cikarmis hic olmazsa 13bini cebinde kalsin. Yukarida 6700k ve 1080 yazmissiniz. Sadece 1080 ucbin lira ediyor. Nasil olacak sadece ekran karti ile bitirebilecekmi bu isi bende merak ettim simdi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.