Şimdi Ara

Renk körlüğü muhendislik ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ne is yapacagina bagli. Bizde ise girerken tam kontrol yapmislardi. İsime engel bir sey ciksa elenirdim buyuk ihtimal. Ofis ortaminda calistigimizdan bizde kati kurallar oldugunu dusunmuyorum ama sahada calisanlarda isitme ve gorme testleri cok onemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi ben Metal teknolojisi lise stajı yaptığım fabrikada girmek istediğim üretim odası var burada genellikle işler bilgisayar üzerine kurulu bilgisayardan ayarlıyor burada çalışmak istiyorum ama işveren en başta sıkıntı yaratırsa herşey yalan olur benim için 4 sene çöpe gider.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lawrence7 L kullanıcısına yanıt

En guzeli firmanin insan kaynaklarini araman ve bilgi alman oyleyse. Saglik durumu ne olmali diye sor istedigin kosulda calisacak kisinin. Renk korlugu engel yaratir mi vs. gibi. Sirket tuzuklerinde, calisma planlarinda her sey yazilmis oluyor genelde firmanin kurumsalligina gore.

• theVerge T kullanıcısına yanıt
    Hocam doğru söylediniz en sağlıklısı öyle yapmamdır inşallah güzel haber alırım oradan alırsam burada sonucu paylasicam. Hem mühendislik okumak isteyen renk görme bozukluğu yaşayan kişilerde bilgi sahibi olur.

• Bende renk körüyüm.
    Gemicilik belgesi alamıyorsun.
    Pilotluk yapamıyorsun.

Onun dışında bi problem yok devamke.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renk körü derken hangi renklerde sıkıntı çekiyorsun?

Renk körü demek örneğin maviyi siyah görüyor demek değil. Mesela ben sarı-yeşil renk körüyüm. Sarıyı ve yeşili görebiliyorum. Ama iç içe sarının içinde yeşil, yeşilin içinde sarı olursa beyin çok fazla ayırt etmiyor.

İş de bir sıkıntı çıkacağını sanmam.

• deatless22 kullanıcısına yanıt
    Bendede sizin dediğiniz gibi iç içe olan rengi ayırt edemiyorum.

• Mesela araba yaptın far sarı yerine kırmızı yandı kaza yapsam nolcak için rahat etçek mi vicdanına yedirebilcen mi.

• unraveling kullanıcısına yanıt
    Kardeş ne içtin o kafaya ulaşabilmeni sağlayan torbacın kim 😂
    konuda bilgili, saygılı, ünvan sahibi kişiler yorum yapıyor sen ise cahilce daha anlamadığın konuyu gelmiş saçma sapan ne dediğini bilmediğin salak cevaplar yazıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: unraveling

Mesela araba yaptın far sarı yerine kırmızı yandı kaza yapsam nolcak için rahat etçek mi vicdanına yedirebilcen mi.

5 yaşında mısın abicim?

Renk körü demek kırmızıyı veya sarıyı görememek değil. Tüm renkleri görüyorsun.

Ama kırmızı ve sarı iç içe girdiği zaman beyin içerideki hologrami ayırt etmiyor.

Trafik ışıklarını görememek için direk kör olmak gerekir, başka izahı olmaz.

• Hocam benim anlamadigim 18 yasina kadar nasil anlamadin hic mi renk tartismasina girmedin biriyle

• Ucuzcufiko U kullanıcısına yanıt
    Hocam ilkokul ortaokul yıllarında renklerle aram çok iyiydi ressamlık kursuna giderdim çok resiim çizerdim. İç içe olan renkleri karıştırmaya başladım bunun normal olduğunu sanıyordum yeşili tek görünce yeşil ama yeşil ile sarıyı iç içe görünce bi duraksama yaşıyordum. Ama hayatımda hiç sorun teşkil etmediğini söyleyebilirim. Benim az derecede renk körlüğü var ileri derecede olsaydı sorun ederdi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawrence7 -- 18 Temmuz 2020; 17:8:3 >
  • Tek renk lazım olduğu yer direnç okuyoruz onu da aletle yapıyorsun zaten etkilemez bence

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.