|
Renk körlüğü muhendislik ?
-
-
Makine mühendisiyim ama renk körünün iş adayını değerlendirmede dikkate alındığını hiç duymadım. Malzemede de sıkıntı olmaz. Sonuçta malzemenin rengiyle uğraşmıyorsunuz, özellikleriyle uğraşıyorsunuz.
-
Aradığım cevaplardan biri bu. işe girerken test yapmadılarsa sıkıntı olacağını düşünmüyorum tabi işverenden işverene değişebilir oda var.. -
Hayır, renk körü bile olsan neyi etkileyecek ki? İşveren bunu bilse gram ilgisini çekmez. Benim yatığım işte en fazla program çıktılarını raporlarken belki sıkıntı olur, sonuçları renklendirerek raporlama yapıyoruz mesela. Bilmiyorum hiç karşılaşmadım. Ama onda da güler geçerim. Sayısal değerler renklendirilirken en düşük değer mavi renkte olur, en yüksek değer de kırmızı. Mavi-yeşil-sarı-kırmızı diye skala renkleniyor. Onu da program kendisi çıkartıyor zaten. Hiçbir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
-
Makine gibi mühendisliklerde sıkıntı olmasa da Malzemede sıkıntı olabilir. İyicene araştır. Bazı kimyasal maddelerde renk hususu var çünkü. -
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. belki bu yorumu yapmasaydiniz sağda solda işe gireceğini engel olduğunu duysaydim okumayacaktım. Teşekkür ederim hocam size içimi rahatlattınız. :) -
Hocam nerede araştıracağımı bile bilmiyorum artık internetti talan ettim fakat kimse doğru düzgün birşey söylememiş sanırım üniversite fakülte hocalarıyla iletişime geçmek gerekiyor. -
Ne demek hocam. Hem bu gözler ne mühendisler gördü, renk körlüğü ne ki? Mühendislik mantık ve pratik işi. İkisi de varsa sıkıntı çekmezsin. Malzeme benim alanım değil ama onda da kulak dolgunluğu olarak kompozit konusunu az çok duydum. İşiniz istenilen özelliklerde bir malzeme oluşturmak olabilir; istenilen sertlikte, istenilen esneklikte ve istenilen dayanımda gibi vs. Tabi bu alanlardan bir tanesidir muhtemelen. Neredeyse sıfırım bu konuda sadece tahmin yürütüyorum. Ama mühendislikte renk hiçbir zaman duymadım.
-
Renk körüyüm, bilgisayar mühendisliği okuyorum sorun olduğunu hiç duymadım sadece devre labda dirençlerin renklerini okurken zorlanıyordum
-
https://www.careers360.com/question-are-colour-blind-people-eligible-for-mtech-in-metallurgical-and-material-engineering-departmentquote:
Orijinalden alıntı: Lawrence7
Hocam nerede araştıracağımı bile bilmiyorum artık internetti talan ettim fakat kimse doğru düzgün birşey söylememiş sanırım üniversite fakülte hocalarıyla iletişime geçmek gerekiyor.
-
Bilgisayar mühendisliği bende çok düşündüm sonra karar değiştirdim kral 😂 -
Hocam Türkçe'ye çevirdim sanırım sorun yaratacağını söylüyor renk körlüğü meslek seçiminde bile zor ya Allah ne çile vermiş anlamadım hep bı sıkıntı hep bı sıkıntı. -
Burada tek bir kişinin yorumu var ama. Bir de makine müh. için önerilmez diyor ama makinenin bin bir tane dalı var. Mesela ben full pc başındayım. Raporlarımda bolca renkler oluyor ama orada da zaten program renklendiriyor, mühendis eliyle boyamıyor. Bilemedim . En iyisi renk körü bir stajyer bulup rapor yazdırmak
-
Hocam bir sürü renkli kimyasal var. Elbette sorun olabilir. İngilizce diğer kaynaklarda da sıkıntı yaratabilir diyor ve diploma alınacaksa bilgisayar mühendisliği gibi mühendisliklerden alınmasını söylüyor.quote:
Orijinalden alıntı: Lawrence7
Hocam Türkçe'ye çevirdim sanırım sorun yaratacağını söylüyor renk körlüğü meslek seçiminde bile zor ya Allah ne çile vermiş anlamadım hep bı sıkıntı hep bı sıkıntı. -
Lise 1 de Bilgisayar okumak istiyordum. lise 2ye geçince de tanıdıklar torpile rahat alir diye dedim Metal teknolojisi okurum ordanda mühendislik tamamdır diye plan kurdum. Sanırım bilgisayar mühendisliğine girecez gibi duruyor. -
Dostum merak ettim şimdi. Google'a 'naca velocity contour' yazıp görsellerde aratsana bir. Gördüğün resimlerde zorlanacak mısın?
-
Ne yapıcam anlamadım ama -
Renklerden minimum ve maksimum bölgeleri görebiliyor musun?
-
Evet görebiliyorum. Sıkıntı yok -
O zaman makine mühendisliğinde sıkıntı çekmezsin bence. Genelinde diyeyim. Şimdi kendi alanım olmayan bölümler için ahkam kesmeyeyim. Benim renklerle olan tek işim bu görseller. Makine mühendisliğinde renklerle en haşır neşir olanlar da bizleriz, yani analizciler.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Makine mühendisiyim ama renk körünün iş adayını değerlendirmede dikkate alındığını hiç duymadım. Malzemede de sıkıntı olmaz. Sonuçta malzemenin rengiyle uğraşmıyorsunuz, özellikleriyle uğraşıyorsunuz. |
Benzer içerikler
- +90 9333
- hulk civic
- zatürre geçirenlerin yorumları
- tylol hot yan etkileri
- chopstick nerede satılır
- telegram indirim kanalları
- bim para sayma makinesi
- vtouch nedir
- prompt mühendisliği
- black friday ne zaman 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X