3 daire miras kalacak bunları geliri varken doktor olup kendimi paralamaya gerek yok bence ogretmenlik daha keyifli. İhtiyarlarla uğraşacağıma ergenlerle top oynarım. Hangisini okumak daha mantıklı sizce < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Beden Eğitimi Ogretmenligi mi Tıp mı
-
-
Hocam ben kendi düşüncelerimi belirteyim.
Ülkemizde her iki mesleğin de durumu malum maalesef. Şimdi her iki mesleği de kendi perspektifime göre değerlendireceğim:
Öğretmenliğin avantajları:
* Kamuda sağlam meslek.
* Geliri kamuda bence çok iyi, forumdakilerin bir kısmı 30-60k bandını az gibi görüyorlar belki ama ülkenin haline baktığımızda bence çok çok iyi bir gelir.
* Mesleki sorumluluk diğerlerine göre çok daha az. Hele Tıbba göre en avantajlı mesleklerden biri.
* Hafta sonu + 3 ay yaz tatili. Bu nadir ve değerli bir avantaj bence.
* ...
Öğretmenliğin dezavantajları:
* İletişim becerisi ve sosyallik gerektirir.
* ...
Tıbbın avantajları:
* Yüksek ekonomik gelir
* Garanti iş
* Yüksek sosyal statü, prestij ve imaj
* Seçkin ve başarılı öğrenciler arasında öğrenim görme ve başarılı bir sosyal çevre oluşturabilme
* Diğer hiçbir meslekte olmayan mesleki tatmin
* ...
Tıbbın dezavantajları:
* Ağır ve zorlu eğitim maratonu
* Zorlu olabilecek internlik, pratisyenlik ve asistanlık süreci (mobbing, yüksek iş yükü vs.)
* Diğer mesleklere nazaran daha çok sosyal fedakarlık
* 7/24 hiç bitmeyen mesai (Burada çalışma saatlerinden değil, her zaman karşınıza hasta çıkma ihtimalinden bahsediyorum)
* Stres, yorgunluk ve uykusuzluk
* Nöbetler
* Malpraktis riski ve çok yüksek mesleki sorumluluk
* Her ne kadar saygın bir meslek gibi görünse de maalesef sağlıkta şiddet durumu da var
* Hem iletişim hem de sosyal beceri gerektirir
* ...
Bunlar benim görüşlerim. Doğru da olabilir yanlış da :D
Göründüğü üzere tıp doktorluğu gerçekten de sevilmeden veyahut sadece parasıyla yapılacak bir meslek asla değil. Eğer benim gibi uykusuzluğa ve yoğun strese tahammülünüz yoksa öğretmenliğin bariz daha uygun bir seçenek olduğunu görebilirsiniz :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F5E5EBF0E -- 9 Ağustos 2024; 0:35:19 >
-
net öğretmenlik ayrıca bonus osman bos yapmıs
-
Al eline topu ver cocuklara bitti gitti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birde spor kolu parasi topla
Sorumluluklar bu kadar
Soruyu kendin cevaplamışsın.
Öğretmenlik ho.
Ülkedeki en iyi 3. mesleğin yanına T*P koymaya utanmadın mı seçenek olarak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X