Şimdi Ara

renk sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar ben erdinç , benim nikon d300s makinam var ve flash sb910 lenste normal 18-105 kullanıyorum.çektiğim resimleri baskı yapmak için epson px730wd yazıcı aldım içinde orijinal kartuşlarıyla geldi ve kullandım ama 190gr lık fujinin kağıtlarına kullandım neyse sonra kartuşlar bitince sıfır fiyatına baktım pahalı 1 seti 55 pound bende ebaydan 5 setine 20 pound verdim ama orjinali değil belli yan sanayi.kartuşları ilk kullandım sıkıntı yok hatta sonradan 270gr ve 300gr lık kalın resim kağıtları aldım.ilk başlarda güzel bastı ama sonradan resim çıktıktan sonra siyahlıklar mavi renge dönüşüyor 1 dk içinde renk değişiyor 300 gr epson kağıdı vardı onda bile aynı şeyi yaptı acaba neden böle bişey yapar.resim ilk çıktığına renkler normal ama sonradan maviye dönüşüyor bunun sebebi ne olabilir?

• 190'lik kağıtta da denedin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen 190 lık kağıtta denedim güzel çıkıyordu ama sonuçta diğer kağıtlar daha kalın ve kaliteli nasıl böle olur anlamadım valla neyse artık çözümünü bulucam bir şekilde. Bide kalkıp şimdi orijinal kartuşada fazla para vermek istemiyorum ozamanda hiçbir karı olmaz
  • Farklı markaların kağıtları farklı davranabiliyor. En iyi baskı kalitesini almak için birçok kağıt denemek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pscho

merhabalar ben erdinç , benim nikon d300s makinam var ve flash sb910 lenste normal 18-105 kullanıyorum.çektiğim resimleri baskı yapmak için epson px730wd yazıcı aldım içinde orijinal kartuşlarıyla geldi ve kullandım ama 190gr lık fujinin kağıtlarına kullandım neyse sonra kartuşlar bitince sıfır fiyatına baktım pahalı 1 seti 55 pound bende ebaydan 5 setine 20 pound verdim ama orjinali değil belli yan sanayi.kartuşları ilk kullandım sıkıntı yok hatta sonradan 270gr ve 300gr lık kalın resim kağıtları aldım.ilk başlarda güzel bastı ama sonradan resim çıktıktan sonra siyahlıklar mavi renge dönüşüyor 1 dk içinde renk değişiyor 300 gr epson kağıdı vardı onda bile aynı şeyi yaptı acaba neden böle bişey yapar.resim ilk çıktığına renkler normal ama sonradan maviye dönüşüyor bunun sebebi ne olabilir?

Sorun kağıtta değilde siyah mürekkebi bir test edin. Siyah beyeaz
     renk sorunu

bunla bir çıktı alın

• fotoğraf kağıdına renk testi yaptım dediğin gibi ve direk bariz belli gözüküyor siyahın rengi değişiyor ama fujifilm 190 g lık kağıtta bastığımda renk normal gözüküyor ama diğer tarafta 300 g lık epson kağıdında renk değişiyor.resmi ekledim ordada gözüküyor

renk sorunu
  • bir de baskı yaparken kağıt seçenekleri olması epson matte gibi. oralardan denesen çözüm bulabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.