Şimdi Ara

AMOLED EKRANLARIN RENK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • böyle amoled ekranlı telefonlarda renkler çok yapay oluyor pastel boya gibi mesela bir futbol oyununda amoled olmayan ekran orjinale yakın bir renk deneyimi yasatirken amoled ekran bize cirtlak bir renk sunuyor.gerçeğe daha yakın olan renkleri kullansalar olmuyormu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: St.Francisco

böyle amoled ekranlı telefonlarda renkler çok yapay oluyor pastel boya gibi mesela bir futbol oyununda amoled olmayan ekran orjinale yakın bir renk deneyimi yasatirken amoled ekran bize cirtlak bir renk sunuyor.gerçeğe daha yakın olan renkleri kullansalar olmuyormu?

Gerçeğe yakın kullansalar ekranımız güzel daha alımlı diye nasıl savunacaklar? :)

• O daha çok renk yazılımından kaynaklanıyor. Samsung ve LG abartılı renk skalası kullanmayı severler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feedbask

quote:

böyle amoled ekranlı telefonlarda renkler çok yapay oluyor pastel boya gibi mesela bir futbol oyununda amoled olmayan ekran orjinale yakın bir renk deneyimi yasatirken amoled ekran bize cirtlak bir renk sunuyor.gerçeğe daha yakın olan renkleri kullansalar olmuyormu?

Gerçeğe yakın kullansalar ekranımız güzel daha alımlı diye nasıl savunacaklar? :)

renkler öyle olunca isterse ultra hd ekran olsun kötü duruyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Feedbask

quote:

renkler öyle olunca isterse ultra hd ekran olsun kötü duruyor.

Ama bunu sadece bazı kişiler anlayabiliyor. Örneğin sony bi telefon hadi z1 olsun onun yanına s3 ü dahi koy bunun ekranı daha güzelmiş daha kaliteliye benziyor adamlar çalışmış yapmış diyecek yüzlerce adam tanıyorum :)

• ilk defa görecek kişilere amoled ekranlar çok daha çekici gelir kesinlikle çok canlı renk veriyor. ips lcd ler çok soluk ve mat kalıyor yanında.. amoled ekrana alışan biri için ips ekran hiç birzaman çekici gelmez.. arkadaşımdaki 2k ekranlı g3 e bakınca içim kararıyor.. arkadaşım bile şaşırıyor benim 720 p amoled ekrana bakınca o ne kadar canlı ekran diye
  • Amoled ekran sadece beyazlarda ips ekranlara göre geride bana göre. Onun haricinde siyah rengi 0 değerinde vermesi ve diğer tonların canlılığı amoledi tercih etmeye neden. Ama ips daha gerçekçi olduğu doğrudur. Bir de ekranın türünden mi yoksa Samsung'un sağladığı bir özellik mi bilmem ama amoled ekranlar çok daha parlak ips'e göre. Mesela bendeki galaxy e7 yüzde 20 parlaklıkta, çoğu ips ekran telefonun yüzde 50 seviyesinden daha parlak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OLED TV Ekran yanigi meselesi
    4 yıl önce açıldı
    İps ekran parlaklık sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nerden hortlattiniz konuyu nereden buldunuz.Bu arada hala ips kullaniyorum amoled teknolojisine gecemedim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.