Şimdi Ara

OLED TV Ekran yanigi meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba. Bu mesele yuzunden oled tv alamiyorum. Heryeri inceledim ve buldugum sonuc 2- 3 yildan sonra burn in meselesi ortaya cikiyor. Bu mesele galiba kesin cozume kavusmadan almamak en iyisi gibi ama suan alinabilecek en iyi tvde bu gozukuyor.

Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu forumda bu konuyla ilgili bir çok farklı cevap verildi ama tekrar bir oled kullanıcısı olarak cevap vereyim.

Oled teknolojisi şuan için belli bir kesime risksiz kullanım sunuyor. Bu kesim zaten Film Dizi gibi içerikleri en top seviyede izlemek için kullanıyor. Burada kullanıcı Oled almadan önce kendisinin izleme alışkanlıklarını analiz etmesi gerekiyor. Klasik bir aile televizyonu olacaksa yani yüksek süreli karasal haber kanalları vs izlenecekse yanma Riski oluşacaktır. Tam örneği olmasa bile Ferrari alıp İstanbul trafiğine girmek gibi bir risk diyelim. Gitmez mi gider ama bozuk yollardan daracık sokaklardan geçerken sağa sola değme yada altını vurma riskin var...

Bu yanma riski oranınını artıran azaltan ise panel ayarları oluyor. Mesela piksel kaydırma, logo karartma yüksek ayarında açık kalırsa ve karasal yayınlarda kullanılan görüntü modunda oled ışığı 50 veya altında olursa bu oran ciddi biçimde düşük olacaktır. Çünkü oled teknolojisinde görüntünün tutulması için ledlerin yüksek ışık kaynaklı aynı ışığı uzun süre veriyor olması gerekiyor.

Ben mesela Oled alırken kendime şunu dedim " eşimle çalışan insanlarız haberleri Twitterdan vs takip ediyoruz karasal yayın belkide günde maksimum 1 saat açık kalacak bizim ana kullanım amacımız 4K film ve dizi izlemek, smart özellikleri ile kullanmak youtube izlemek vs olacak doğal olarak bunlarda sabit logo ve görüntüler olmayacak bundan dolayı mantıken ekranda tutulacak görüntüde olamaz bu yüzden en güzel görüntüyle izleyelim" ben hatta yinede kendimi sağlama alarak +3 yıl garanti yaptırdım. Zaten 5 sene sonra bu tvleri beğenmez hale geleceğiz bu bir aşikardır. Mesela 5 sene önce aldığım lg nin 3D li sıfır çerçeveli smart tvsi şuan gözüme güzel gelemiyor.

Kısacası kendinizi analiz edin eğer ki ben bu Oled teknolojisinin handikaplarına karşı gelecek şekilde bu televizyonu kullanırım diyorsan zıtlaşmaya gerek yok

Oled teknolojisi yeni bir teknoloji ve geliştikçe fiyatları düşecek ve çok daha performanslı hale gelecekler. Geçenlerde örnek vermiştim aynısını veriyim. SSD ler gibi düşünün ilk çıktığında çok pahalı ve kullanım süresi anlamında (yazma okuma sayıları) az bir ömür sunuyorlardı ardından m2 ssdlerin yaygınlaşması ile teknoloji çok daha ilerleyip artık tüm yeni çıkan bilgisayarlara entegre hale geldiler. Emin olun ilerde tüm çıkacak Laptop monitörler tvler vs Microled gelene kadar Oled olacaklardır. Eskiden IPS monitörler, laptoplar yoktu şuan çıkanların çoğu öyle mesela...

Günümüzde oledi kullanmak isteyenler kendi kullanma şekillerine göre karar versinler. Bir çok B7 C7 kullananlar var sıfır yanıkla kaç senedir en iyi görüntü teknolojisini severek kullanıyorlar. Şimdiden alacağınız televizyon hayırlı olsun.
  • Şuan için Oled en iyisi ama bazı sorunları var. O yüzden şuan oled almak riske girmek demek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BVBLİFE

Şuan için Oled en iyisi ama bazı sorunları var. O yüzden şuan oled almak riske girmek demek.
    Tvde oyle iki yilda bir degisen cihaz degil. Urunlerin garantisi de 2-3 yillik. Ek garanti ile 5 diyelim. Herkeste ek garanti yapmiyor. Garanti bitince oled yanigi olsa panel parasi kilitleyecekler. Mesela 10 yillik oled panel garantisi uygulamasi da kimse yapmiyor. Bu sebeplerden beko oled kampanyalarindan faydalanamiyorum.

• 1 ay önce çıkan lg cx de bile yanık şikayetleri başladı. Forumda C9 da A haber logosu yanığı olan var yani oled de her an yanık olabilir 1-2 ayda da olabilir 2-3 yıl sonrada şansınıza kalmış artık
  • Bu forumda bu konuyla ilgili bir çok farklı cevap verildi ama tekrar bir oled kullanıcısı olarak cevap vereyim.

Oled teknolojisi şuan için belli bir kesime risksiz kullanım sunuyor. Bu kesim zaten Film Dizi gibi içerikleri en top seviyede izlemek için kullanıyor. Burada kullanıcı Oled almadan önce kendisinin izleme alışkanlıklarını analiz etmesi gerekiyor. Klasik bir aile televizyonu olacaksa yani yüksek süreli karasal haber kanalları vs izlenecekse yanma Riski oluşacaktır. Tam örneği olmasa bile Ferrari alıp İstanbul trafiğine girmek gibi bir risk diyelim. Gitmez mi gider ama bozuk yollardan daracık sokaklardan geçerken sağa sola değme yada altını vurma riskin var...

Bu yanma riski oranınını artıran azaltan ise panel ayarları oluyor. Mesela piksel kaydırma, logo karartma yüksek ayarında açık kalırsa ve karasal yayınlarda kullanılan görüntü modunda oled ışığı 50 veya altında olursa bu oran ciddi biçimde düşük olacaktır. Çünkü oled teknolojisinde görüntünün tutulması için ledlerin yüksek ışık kaynaklı aynı ışığı uzun süre veriyor olması gerekiyor.

Ben mesela Oled alırken kendime şunu dedim " eşimle çalışan insanlarız haberleri Twitterdan vs takip ediyoruz karasal yayın belkide günde maksimum 1 saat açık kalacak bizim ana kullanım amacımız 4K film ve dizi izlemek, smart özellikleri ile kullanmak youtube izlemek vs olacak doğal olarak bunlarda sabit logo ve görüntüler olmayacak bundan dolayı mantıken ekranda tutulacak görüntüde olamaz bu yüzden en güzel görüntüyle izleyelim" ben hatta yinede kendimi sağlama alarak +3 yıl garanti yaptırdım. Zaten 5 sene sonra bu tvleri beğenmez hale geleceğiz bu bir aşikardır. Mesela 5 sene önce aldığım lg nin 3D li sıfır çerçeveli smart tvsi şuan gözüme güzel gelemiyor.

Kısacası kendinizi analiz edin eğer ki ben bu Oled teknolojisinin handikaplarına karşı gelecek şekilde bu televizyonu kullanırım diyorsan zıtlaşmaya gerek yok

Oled teknolojisi yeni bir teknoloji ve geliştikçe fiyatları düşecek ve çok daha performanslı hale gelecekler. Geçenlerde örnek vermiştim aynısını veriyim. SSD ler gibi düşünün ilk çıktığında çok pahalı ve kullanım süresi anlamında (yazma okuma sayıları) az bir ömür sunuyorlardı ardından m2 ssdlerin yaygınlaşması ile teknoloji çok daha ilerleyip artık tüm yeni çıkan bilgisayarlara entegre hale geldiler. Emin olun ilerde tüm çıkacak Laptop monitörler tvler vs Microled gelene kadar Oled olacaklardır. Eskiden IPS monitörler, laptoplar yoktu şuan çıkanların çoğu öyle mesela...

Günümüzde oledi kullanmak isteyenler kendi kullanma şekillerine göre karar versinler. Bir çok B7 C7 kullananlar var sıfır yanıkla kaç senedir en iyi görüntü teknolojisini severek kullanıyorlar. Şimdiden alacağınız televizyon hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Y.E.B.

Bu forumda bu konuyla ilgili bir çok farklı cevap verildi ama tekrar bir oled kullanıcısı olarak cevap vereyim.

Uzun yaziniz icin sagolun lakin evde illa ki logolu kanallar izleniyor. Aksam diziler 2-3 saat suruyor. Tabi reklamlarda kanallar degisiyor ama bunun etkisi piksel duzelmede cok az diyorlar. Bunun aksina youtube ve ps, netflix gibi seylerde kullaniliyor. Siz kanal izlenmiyorsa pek sorun gorulmeyebilir diyorsunuz ama bircok kullanici da izlememesine ragmen sorunu yasamis. oledler zaten parlak panel degil. Birde daha fazla parlaklik azalirsa o zaman gunduz gorunmez iyi olarak

• Hocam valla ben Türkiye ve yurtdışında ekran yanıklarında oluşan yanıkları hep inceledim ekranda tutulan görüntüler genelde haber kanallarının KJ ekranları veya logoları oluyor.

Ben hiç bir dizinin, filmin bir sahnesinden ekrana yapışan bir görüntü görmedim. Ben filmi izlerken durdurup unutsam bile 2 dk sonra ekran koruyucu devreye giriyor.

Benim dediğim tv kapanınca yapılan piksel temizleme değildi bu arada yeni panellerde siz fark etmeden tüm pikselleri sağa sola belli aralıklarla kaydıran bir özellik var bu ciddi oranda yanığı engelleyen bir teknolojidir. Ayrıca 50 olan oled ışığında ekrana doğrudan pencere vurmuyorsa gayet güzel bir görüntü alabilirsiniz test ettim bilginiz olsun.

Ekranında A haber veya cnn Türk logosu kalan kullanıcılar 1-2 saat izledim yapıştı diyor ama ya onlar doğruyu demiyor yada rtings c7 gibi bir eski panelde yaptığı kaç günlük testlerde yalan diyor. Şayet 1-2 saatte bunlar olsaydı piyasada yanmayan oled kalmaz lg bugün iflas etmiş olurdu...

Burada herkes doğal olarak negatif örneklerle geliyor ama milyonlarca satan oledlerde milyonlarca yanık oluşmadı tabii ki olmadı demiyoruz ama yazımda bahsettiğim gibi zaten bu küçük ihtimalleri bu kadar dert ediyorsanız hiç yanaşmayın neden kendinizi stres edeceksiniz ki...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oled TV mi Nanocell TV mi ?
    6 yıl önce açıldı
    Lg tv pembe ekran sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • OLED teknolojisi çalışma karakterinden dolayı bu soruna tamamen çözüm bulması zor.

ABL,logo karartma,stand-by'da piksel tazeleme vs gibi işlemci veya yazılımla bu durumu minimuma indirgemeye çalıyorlar.
  • 2020 LG GX sahibiyim. Burn In den korksaydım oled almazdım. Böyle takıntılarınız varsa oled den uzak durun paranoyak olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philipp_Plein -- 24 Temmuz 2020; 19:59:18 >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    benim gx önümüzdeki hafta kurulacak tavsiyeniz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: payda

Hayır yok kurdur ve keyfine bak dehşet bir tv ölü piksel vs hiçbir sorunu yok.

• quote:

Gerçekten de duvarda çok şık duran bir TV. Hayırlı olsun.

• gözümü karartıp acaba 65gx mi alsam diyorum ama 2 tane 55gx parası istiyorlar

• quote:

gözümü karartıp acaba 65gx mi alsam diyorum ama 2 tane 55gx parası istiyorlar
    10inc icin degmez o kadar para.

• ` quaD. kullanıcısına yanıt
    10 inç yüzde 40 büyüklük farkı yaratıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.