Şimdi Ara

Renkler karışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarda oyun oynarken renkler karışıyor değişik üçgenler oluşuyor görüntü kayıyor alt tab yapıp masaüstüne gelince düzeliyordu fakat git gide arttı ve artık alt tab yapınca bile bozuk kalabiliyor yada 1-2 gün bozuk kalıyor bıktım artık en son size başvurayım dedim.Yardımcı olabilecek arkadaşlar şimdiden teşekkürler.

Ekran kartım Nvidia 9800 GT ( Nvidia sitesinden dün 9 series güncelleştirmesini yaptım hangi seriye girdiğini bilmiyorum )
    Kasayı temizledim.
    Directx güncelledim.
    Ekran kartı sıcaklığım 55-65 C ( Diğer parçalar 40-50 C civarında)

-Bunlardan sonra bir kere daha oldu dün akşam.

• Ekran kartı yerine tam oturmuş mu?
  • yüklediğiniz driver uyumlu driver olduğundan eminmisiniz güncelleme yaptıysanız uyumlu olmayabiliyor. Ayrıca sıcaklıktan da olabilir diyorum RivaTuner programı ile fan değerlerini hızlandırın. Bir de slotla alakalı bir sorun olabilir başka bir ekran kartı takıp deneyin ya da sizin kartı başka anakarta takıp deneyin.
  • Ekran kartı oturmuş durumda anakartlada uyumlu fakat sıcaklıtkan şüpheleniyorum bende dediğiniz programı deniyip cevaplandırıcam
  • 9800 lerde genellikle chip arızası oluşmaktaadır maalesef. belki sizde de aynı sorun olabilir. vga kablonuzu kontrol ettinizmi peki? başka monitör hatta deneyiniz
  • Hala aynı sorun devam etmekte hiçbir çözüm yok mu ? Ayrıca araştırma yaptım çoğu kişide zamanında olmuş bir hata yada alt tab yapınca düzelmiş nüks etmemiş bende ise gittikçe artmakta çözüm bulamadım hala sıcaklıktan dolayıda bir sorun yok
  • başka oyunlarda sorun yok o halde. demek ki oyunla alakalı problem var. oyunu yemiyor olabilir ekran kartınız.oyun sistem gereksinimlerini kontrol ediniz. işletim sistemini tekrar kurmayı deneyiniz.ekran kartınızın driverini en son kurunuz.
  • Hayır tüm oyunlarda oluyor tabi grafik ve efektleri iyi olan oyunlarda çok fazla eskiden gta 4 gibi bir oyunda bile yapmazken şimdi mount blade css gibi bir oyunda çok sık yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killer01 -- 10 Eylül 2012; 18:52:05 >
  • ekran kartınızı başka pc de deneyiniz. eğer güncel driver kurulu olduğu halde yine sorun yaratıyorsa maalesef ekran kartınız gitmiş demektir.sorun çıkartmıyorsa eğer işletim sisteminizi tekrar kurun ve güncel driver yükleyiniz.
  • Son olarak bu noktaya geldi

http://i47.tinypic.com/34ifw41.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killer01 -- 11 Eylül 2012; 19:34:54 >
  • bu yazılımsal bir sorun olduğunu söylüyor. driver kaldırıp kurdunuz mu son olarak. nasıl bir işlem yapıyorsunuz anlamadım ki ??
  • Driver'ı kaldırmadım sadece güncel olanı yükledim ayrıca o sorun bir daha gelmedi karşıma şuan nasıl bir durumla karşı karşıyayım anlamış durumla değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killer01 -- 13 Eylül 2012; 9:59:28 >
  • işletim sisteminiz nedir.bilgisayar bileşenlerinizi de tam olarak yazabilirmisiniz. kesinlikle sistem yedeğinizi alın ve sistemem tekrar bir format atın olmazsa. kesinlikle sonuç alacaksınızdır.
  • AMD Phenom(tm) II X2 545 3.01 Ghz işelmci 2gm ram 512 ekran kartı Nvidia 9800 GT
  • formatladım ve sonuç hala aynı ve kötüleşiyor
  • sorununu zbüyük olasılıkla yazılım gibi duruyor. güncel driver kullandınız mı. bir de kartınızı başka sistemde deneyiniz. herhangi bir sorun varmı bakınız. var ise eğer kartınız arızalanmıştır. yakında olsaydınız kartınızı onarabilirsim. ama uzak düşüyor. yakınınızdaki bir bilgisayarcıya veriniz. işin uzmanına verin her pc tamiri yapılır denen yere gitmeyin
  • Başka bilgiayar olarak laptop var ona da takılmayacağı için bilgisayarcıya götürmekten fayda var ama dediğiniz gibi adam bu kart ölmüş al sana yeni kart satıyım diyecek gibime geliyor iyi bir bilgisayarcı bulmak zor gibi :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.