Şimdi Ara

RENO CLIO 4 BENZINLI MI DIZEL MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
2
Favori
13.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar ben de bu araçla ilgileniyorum fakat motor seçimi konusunda kararsizim. 0.9 turbo motorun performansi ile 1.5 90 bg lik motorun performansi arasinda fark varmidir varsa ne kadardir?
    Yakit tuketimi olarak turbo motor ort 4,5 lt , dizel motor 3,6 lt yakiyomus. Bu fark bence cok degil.. acikcasi benzinli turbo motor daha hesapli ve cazip geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AreScHaraKoU

Arkadaşlar ben de bu araçla ilgileniyorum fakat motor seçimi konusunda kararsizim. 0.9 turbo motorun performansi ile 1.5 90 bg lik motorun performansi arasinda fark varmidir varsa ne kadardir?
    Yakit tuketimi olarak turbo motor ort 4,5 lt , dizel motor 3,6 lt yakiyomus. Bu fark bence cok degil.. acikcasi benzinli turbo motor daha hesapli ve cazip geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz ?

Benzinlinin okadar az yakacağını düşünmüyorum.
  • Ayrıcada şöyle bir video ya denk geldim baya iyi hızlanıyor..

• 0.9 motorun hiç de söylendiği kadar az yakmadığı söyleniyor sahiplerince..
    1.2'ye yakın tüketimden bahsediyorlar. Fakat performans olarak artısı var tabi.

Ben olsam 1.2 bakardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

quote:

Arkadaşlar ben de bu araçla ilgileniyorum fakat motor seçimi konusunda kararsizim. 0.9 turbo motorun performansi ile 1.5 90 bg lik motorun performansi arasinda fark varmidir varsa ne kadardir?

Renaultun sitesinden bakabilirsin. Yakit tuketimi dedigim gibi..

• quote:

Ayrıcada şöyle bir video ya denk geldim baya iyi hızlanıyor..

Cidden hiç de fena değil.
  • quote:

quote:

quote:

Benzinli motorda o yakıt tüketimini yakalayamazsınız. Dizelde de yakalayamazsınız ama dizel 1 lt çok yakar benzinli 1.5 lt çok yakar. arada da 1 lt fark var normalde tolamda 2.5 lt fark olur tüketimde aşağı yukarı. 2.5 lt fark demek de 100 km de 14 tl fark demektir. ( 4.5 lt dizel - 7 lt benzin fiyat farkı )

Toplam yaptiğiniz km için 100km de 14 tl lik tüketim farkını çarparsınız, yıllık mtv ve bakım farkını düşersiniz kaç km sonra kar ediceğiniz ortaya çıkar.Yılda 10.000 km yapiyorsanız 1400 tl fark ediyor yılda ki ne bakım ne mtv o farkı kapatamaz. Dizel alırken daha pahalı ama satarken o farkın 3/2 sini geri alıyorsunuz. Yani atıyorum dizel 5 bin tl pahalıysa satarkende 3 bin tl sini alıyorsunuz o farkın size 2 bin tl ye gelmiş oluyor. Hepsini hesaplar bakarsınız 40 bindemi kapanıyor neyse artık o zamanakadar satmıycaksanız dizeli tercih etmeniz mantıklı olur.

Ek : Hızlanma videosunda kadranda 106 yazdığında 100km hıza anca gelmiş oluyor. Ona göre performans değerlendirin. %5-%7 sapma oluyor kadranlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 15 Nisan 2013; 19:26:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ayak kokusu

quote:

Ayrıcada şöyle bir video ya denk geldim baya iyi hızlanıyor..

Cidden hiç de fena değil.

Aynen 2 de falan patiye asılması gayet güçlü bişey olduğunu gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

quote:

quote:

quote:

Benzinli motorda o yakıt tüketimini yakalayamazsınız. Dizelde de yakalayamazsınız ama dizel 1 lt çok yakar benzinli 1.5 lt çok yakar. arada da 1 lt fark var normalde tolamda 2.5 lt fark olur tüketimde aşağı yukarı. 2.5 lt fark demek de 100 km de 14 tl fark demektir. ( 4.5 lt dizel - 7 lt benzin fiyat farkı )

Toplam yaptiğiniz km için 100km de 14 tl lik tüketim farkını çarparsınız, yıllık mtv ve bakım farkını düşersiniz kaç km sonra kar ediceğiniz ortaya çıkar.Yılda 10.000 km yapiyorsanız 1400 tl fark ediyor yılda ki ne bakım ne mtv o farkı kapatamaz. Dizel alırken daha pahalı ama satarken o farkın 3/2 sini geri alıyorsunuz. Yani atıyorum dizel 5 bin tl pahalıysa satarkende 3 bin tl sini alıyorsunuz o farkın size 2 bin tl ye gelmiş oluyor. Hepsini hesaplar bakarsınız 40 bindemi kapanıyor neyse artık o zamanakadar satmıycaksanız dizeli tercih etmeniz mantıklı olur.

Ek : Hızlanma videosunda kadranda 106 yazdığında 100km hıza anca gelmiş oluyor. Ona göre performans değerlendirin. %5-%7 sapma oluyor kadranlarda.

Diyosunuz ki 6000 tl farkı verip dizel alın.. hmm biraz dusuneyim..

• Benim 0.9 7.1 yakiyor 1500 kmde su an.

• dizel motor bozulur demek çok saçma bir yorum. bence al dizel arabanı gönül rahatlığıyla bin. bende clio 3 dizel var ve çok memnunum.
  • Yapacağın yola bağlı sonuçta hergün okula gidip geleceksen ve evin okula yakınsa daha fazla para verip dizel almana gerek yok.. Ama eğer yok ben ayda 4000 km yol giderim diyorsan dizel almanı tavsiye ederim..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.