Merhaba arkadaşlar üzerinde çalıştığım projenin front-end kısmı bitti. Back-end'e geçtim ve biraz uğraştıktan sonra çakıldım. Listelemek istediğim tablonun yapısı aşağıdaki gibidir:
Üst Kategori ....Alt Kategori ....Alt Kategori ....Alt Kategori Üst Kategori ....Alt Kategori ....Alt Kategori ....Alt Kategori
Şeklinde listelemek istiyorum, nasıl bir yol izlemeliyim? Mantığını açıklamanız kâfi benim için.
Tam olarak nerede zorlandiniz ?
Listeleyecek SQL sorgusu mu yoksa Data-structure kurgulamak mi ?
Bir de ustKategori ile kategori arasinda one-to-many iliski var degil mi ?
Cigarette Smoking Man
kullanıcısına yanıt
Merhaba webformdan nefret etme sebeplerimden biride bu gibi durumlardır. repeater da varmı bilmiyorum ama listview'da olduğunu hatırlıyorum ItemDataBound eventini inceleyebilirsiniz.
Ya da nesneleri tutuğunuz sınıfın şu şekilde olduğunu varsayıyorum.
class Category { int id {get;set;} string Name {get;set;} IEnumarable<Category> SubCats {get;set;} }
IEnumarable<Category> Categories{get;set;} diye bir propertynin olur ve page in load eventinde o propertyi doldurursun.
sonra ön tarafta basit bir nested loop ile çözersin.
<ul> <%foreach(var item in Categories) {%> <li><%=item.Name%></li> <li> <ul> <%foreach(var subitem in Categories.SubCats) {%> <li>subitem.Name</li> <%}%>
</ul> </li> %}%> </ul>
converttoint32
kullanıcısına yanıt
Cevap için teşekkürler hocam. Sırf bir kontrol kullanmak zorundaymışım gibi hissetmiştim, döngüyle çözdüm işi.
Cigarette Smoking Man
kullanıcısına yanıt
Koşullu şartlanmamak lazım işte bendede çok oluyor o stajyere falan bile sorduğum oluyor ayrı bir bakış açısı çok iyi oluyor bazen