Bildirim
Repeater ve wifi adaptör tavsiyesi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
amacın sadece masaüstü bilgisayara internet ulaştırmak ise powerline adaptör al. wifiadaptörle repeater la fln ugrasma. tek bi cihazda çok daha hızlı ve stabil calısan bi çözüm üretmiş olursun -
Araştırmalarımda ben de tplink marka bir power line gördüm. Aslında sadece masaüstü için kullanmıcam 2 odada telefon vb. cihazlar da çekmiyor. Ama powerline olayına çok uzağım. Mesela powerlineın 2 parçası var. bunları 3lü prize falan taksam sorun olur mu? Çünkü pc ve modemin yanında duvardaki prizler dolu. Pc yanında 6lı switchli priz var. Modem yanına da 3lü koymam gerekecek.
Ayrıca bu pc yanına koyacağım kısmını hem wireless hem de kablolu olarak kullanabilir miyim?
Anladığım kadarıyla powerline hiç hız kaybı olmadan kullanmamı sağlıyor doğru mudur?
Bir de prizler aynı sigortada olmazsa çalışmaz diye duydum doğru mudur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBOYH -- 14 Ekim 2014; 12:07:38 > -
Neden iki cihaz aliyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayni hat uzerinde olmasi lazim dogru.
hic kayip olmadan degil ama minimum kayipla calisir. Fakat 3 lu prize takarsan kayip fazlalasir.
hem kablolu hem kablosuz alabilirsin pc tarafinda.
eger priz icin musait yerin yoksa gürültü filtreli yani uzerinde priz girisi olan powerline al. Ama bunlar kablolu oluyo genelde. Wifisi olmayan modellerde var bu olay. Yani prize powerline i takip 3 lu prizi onun uzerine takabilirsin. Kayip yasamazsin. Wifiye cevirmek icinde pc tarafındaki powerline a accespoint baglarsin. Hem wifi verir hemde 4 kablo baglantisi sağlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i'm insane -- 14 Ekim 2014; 14:04:35 >
Yada tplink 8200 gibi bi adaptor al. Ayni daire icinde cekmeme sansi pek yok. Pc acik oldukca pc uzerinden paylasirsin wifi olarak gelen sinyali. Yada fazla ethernet karti varsa pc uzerinde kabloluda cikis verirsin
O zaman powerline mantıklı değil gibi geldi bana. Tabi 3lü ve 6lı prizlere rağmen tplink powerline hala adaptör+repeater kombinasyonundan daha iyi olur diyorsanız yine de tercih edebilirim. Ama gürültü gidericili alman gerekir diyorsanız o access pointle birlikte 300tl yi aşar hem de ortalık cihaz dolar.
O zaman adaptör olarak ya TP-LINK TL-WN951N yada TP-LINK TL-WN8200ND ve repeater olarak da TP-LINK TL-WA850RE alabilirim. Adaptör konusunda kararsızım.
Eğer powerline alırsam TP-LINK TL-WPA4220KIT alacağım. Masaüstü ethernetle bağlanacak bu durumda. Ama kayıp daha çok olacaksa buna gerek yok. Birde dediğim gibi sigortalar aynı mı bilmiyorum bakmam lazım.
Bu arada belirtmeyi unuttum online oyun oynayacağım için ping önemli. -
Onleni oyun oynicaksan gurultu filtreli powerline tavsiye ederim. Ortaligin cihaz kaynicagi bi durum yok. Powerline lar zaten priz gibi duvarda duracak. Uzerine 3lu yu takcan. Eski modemin varsa evde kullanmadigin accespoint olarak kullanirsin. 200 tl ye kapatirsin powerline i. Yoksa eski bi cihazinda 50 liraya alsan bi cihaz 250 tl ye kapatirsin. Performans istiyosan cozum bu.yada iyi bi wifi adaptorle ucuza cozersin isi. Repater aldiktan sonra wifi adaptor almanin esprisi ne anlamadm.
E wifi adaptör olmadan masaüstü bilgisayar nasıl görcek kablosuz interneti :D
Gürültü filtreli powerline satılıyor mu türkiyede? Benim bu hafta elime ulaşması lazım alacağım ürünlerin.
Bir de gürültü filtresiz powerlinea ethernet ile bağlanmak mı yoksa repeater+wifi adaptör mü daha iyi performans verir.
Az önce kontrol ettim modem ve odalar ayrı prizde yadi powerline kullanmam mümkün değil. Adaptör+repeater alacağım. Umarım verim alırım
Yardımlarınız için teşekkürler. Tp link 8200nd aldım ve hiç çekmeyen odada tam çekiyor şu anda. Ne hız kaybı ne de ping var. Fakat repeaterdan hiç verim alamadım iade edeceğim. 2 yan odaya sinyal yollayamıyor. Alacaklar bunu düşünerek alsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X