Şimdi Ara

resellermi yoksa colocationmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi oyun sitem var ama sharehostingde barındığından hitleri de artınca cpu yüzünden kapı dışı edildik
    ne lanet şeymiş bu cpu gerçi sonra öğrendimki başkasının hakkına giriyormuşum siz olsanız hangisini alırsınız

bumu

http://www.markum.net/site/page.asp?dsy_id=1287

yoksa

http://www.markum.net/site/page.asp?dsy_id=1684

gerçi reseller ve colocation arasındaki farkıda pek bilmiyorum amcaoğlu sayesinde girdik bu işe oda askerde şuan birde bana ikisi arasındaki farkada değinirseniz gönüldostları memnun olurum

• Size co-location da resellerda önermiyorum. Sizin ilacınız kesinlikle vps.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf okur

Size co-location da resellerda önermiyorum. Sizin ilacınız kesinlikle vps.
    Reseller alırsanız yine aynı sorunu yaşarsınız.
    Fakat Co-Location(Hat) kiralarsanız bir sunucuya(PC) sahip olmanız gerekli.
    VPS alırsanız ki çok dikkat edin VPS konusuna bazı kişiler Harddisk üzerinden ram üretip satabiliyorlar hatta çok bilindik bir türk hosting firması(DC Sahibi olan bir firma) bunu yapıyor.
    Dedicated(Sunucu + Hat) kiralayabilirsiniz çok ucuz bir dedicated 1 site için yeter de artar bile ileride farklı projelerinide aynı dedicated server üzerinden yayınlayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speedlayer

Reseller alırsanız yine aynı sorunu yaşarsınız.
    Fakat Co-Location(Hat) kiralarsanız bir sunucuya(PC) sahip olmanız gerekli.
    VPS alırsanız ki çok dikkat edin VPS konusuna bazı kişiler Harddisk üzerinden ram üretip satabiliyorlar hatta çok bilindik bir türk hosting firması(DC Sahibi olan bir firma) bunu yapıyor.
    Dedicated(Sunucu + Hat) kiralayabilirsiniz çok ucuz bir dedicated 1 site için yeter de artar bile ileride farklı projelerinide aynı dedicated server üzerinden yayınlayabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Hangi firma acaba İzmirli olanmı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bLuEbLooD®

Hangi firma acaba İzmirli olanmı :)

Alıntıları Göster
    Hehe evet :)
  • quote:

Hehe evet :)

Alıntıları Göster
    vps yi hiç önermem ama senin işini vps de görür. ama yok param var dersen istersen co-location yap yani önce kendi sunucunu ayarla sonra co-location veren yerlerle görüş yada sunucu al. hepside senin işini görür. resellere sakın yanaşma normal hostda cpu yiyoyrsan resellerdede şutlanırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Webalsat

vps yi hiç önermem ama senin işini vps de görür. ama yok param var dersen istersen co-location yap yani önce kendi sunucunu ayarla sonra co-location veren yerlerle görüş yada sunucu al. hepside senin işini görür. resellere sakın yanaşma normal hostda cpu yiyoyrsan resellerdede şutlanırsın

Alıntıları Göster
    Resellerla co-locationın farkını bilmeyen birine co-location önermek çok mantıksız. Size tek çözüm managed hizmetli bir vpsdir. Saygılar.
  • quote:

Resellerla co-locationın farkını bilmeyen birine co-location önermek çok mantıksız. Size tek çözüm managed hizmetli bir vpsdir. Saygılar.

Alıntıları Göster
    amerika odaklı firmalarda rahat edersiniz veya düşünürseniz uygun fiyatla türkiye merkezli dedicated hizmeti saglıyabiliriz

aylık 50-60 dolara türkiyede server sahibi olabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: gmail83

amerika odaklı firmalarda rahat edersiniz veya düşünürseniz uygun fiyatla türkiye merkezli dedicated hizmeti saglıyabiliriz

aylık 50-60 dolara türkiyede server sahibi olabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    co-location koymak kolaymı sanıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: emil.halilov

co-location koymak kolaymı sanıyorsunuz

Alıntıları Göster
    niye markum.net düşüüyorsunuz ping üreleri 10 un altında ama baya yavaş açılıyor sitelerwww.harmankaya.orgwww.filmtr.org ikisinede bakabilirsiniz hangisi daha hızlı açılıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kostebek

niye markum.net düşüüyorsunuz ping üreleri 10 un altında ama baya yavaş açılıyor sitelerwww.harmankaya.orgwww.filmtr.org ikisinede bakabilirsiniz hangisi daha hızlı açılıyor

Alıntıları Göster
    Öncelikle ping süreleri konusunda bir açıklık getireyim.
    Çoğu arkadaşımız ping süresi düşük olan serverlar daha hızlı açılır diye bir kanıya varmış.
    Ping süresi 5ms bile olsa hatta onu bırakın localde deki bir bilgisayara ping atsanız bile sadece gidiş tarihi -----> varış tarihi arasındaki zaman dır ping attığınızda aslında belirtilen süreyi 2 ile çarpmak gerekir çünkü her gidişin birde dönüşü vardır. 10 ms ise aslında 20ms dir gidiş geliş.
    ama tabi bu sadece kablolar arasındaki iletişim süresi.
    Önemli olan serverın load oranı açtığınız sitenin içerisinde bulunan aplikasyon kodları işlemcinin bu kodları kaç saniyede işleyeceği o sırada işlemci kullanımı yüksekse diğer işlemlerin bitişinin beklenmesi mevcut HTML çıktısının boyutu 1 MB lık bir html çıktısı var serverın bunu size yollaması eğer hattı boş ve sizinde hattınız boş ise 512 kb lık bir bağlantı da 12 saniye civarında bir sayfa açılmasını beklerseniz.

• quote:

Öncelikle ping süreleri konusunda bir açıklık getireyim.
    Çoğu arkadaşımız ping süresi düşük olan serverlar daha hızlı açılır diye bir kanıya varmış.
    Ping süresi 5ms bile olsa hatta onu bırakın localde deki bir bilgisayara ping atsanız bile sadece gidiş tarihi -----> varış tarihi arasındaki zaman dır ping attığınızda aslında belirtilen süreyi 2 ile çarpmak gerekir çünkü her gidişin birde dönüşü vardır. 10 ms ise aslında 20ms dir gidiş geliş.
    ama tabi bu sadece kablolar arasındaki iletişim süresi.
    Önemli olan serverın load oranı açtığınız sitenin içerisinde bulunan aplikasyon kodları işlemcinin bu kodları kaç saniyede işleyeceği o sırada işlemci kullanımı yüksekse diğer işlemlerin bitişinin beklenmesi mevcut HTML çıktısının boyutu 1 MB lık bir html çıktısı var serverın bunu size yollaması eğer hattı boş ve sizinde hattınız boş ise 512 kb lık bir bağlantı da 12 saniye civarında bir sayfa açılmasını beklerseniz.

Alıntıları Göster
    bu izmirli firma hostcini mi arkadaşlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: headhunter18

bu izmirli firma hostcini mi arkadaşlar ?

Alıntıları Göster
    Artık herkes kimin ne olduğunu anlamış

Neyse yusuf beyin dediği gibi benimde size önerim kesinlikle VPS olacaktır. Ancak eğer server'dan pek anlamıyorsanız VPS hizmetnin yanında managed bakım hizmeti almalısınız. Çoğu yer (biz dahil) serverlarda bu hizmeti vermez fakat ek ücret ile verirler..

Saygılarımla ,

• quote:

Orijinalden alıntı: D!Gé

Artık herkes kimin ne olduğunu anlamış

Neyse yusuf beyin dediği gibi benimde size önerim kesinlikle VPS olacaktır. Ancak eğer server'dan pek anlamıyorsanız VPS hizmetnin yanında managed bakım hizmeti almalısınız. Çoğu yer (biz dahil) serverlarda bu hizmeti vermez fakat ek ücret ile verirler..

Saygılarımla ,

Alıntıları Göster
    VPS demek projelerinizi tehlikeye atmak demektir diğer hesaplardan dolayı oluşacak donanımsal sorunların sizede yansıması demektir. Kesinliklede VPS önermiyorum önerenide anlamıyorum satanıda anlamıyorum ben önermiyorum ve birgün şu VPS satanlardan bi VPS alıcam bakalım kaç saat dayanabilecek sunucuları bize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedlayer -- 16 Mayıs 2007; 10:37:01 >

• quote:

VPS demek projelerinizi tehlikeye atmak demektir diğer hesaplardan dolayı oluşacak donanımsal sorunların sizede yansıması demektir. Kesinliklede VPS önermiyorum önerenide anlamıyorum satanıda anlamıyorum ben önermiyorum ve birgün şu VPS satanlardan bi VPS alıcam bakalım kaç saat dayanabilecek sunucuları bize.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Speedlayer

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Ben dediklerinize katılmıyorum.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

aynen. birde sorun yaşamamayı düşünüyorsanız alacagınız vps işlemcisi cok iyi olmalı ve maximum 4 parçaya bölünmüş olmalı bana kalırsa birde ram vs oranı yüksek olmalı ki cogu vps satan kişiler plesk kullanmakta plesk inde ram i yüksek tükettigini herkez bilmekte. bu şartlarda da alacagınız vps zaten 60-70 dolar ve üzeri civarında olmalıdır. yani bir dedicated fiyatına yakın bir tutar.

bunun yerine dreamhost veya servage den normal shared host alsanız sizin için hem daha karlı hemde daha iyi olur en azından teknik olaylarla ugrasmazsınız sunucuda sorunlar olsa kafanız agrımaz vs vs vs

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yusuf okur

quote:

Peki neden katılmıyorsunuz ?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yusuf okur

quote:

Peki neden katılmıyorsunuz ?

Alıntıları Göster
    fiyat bakımından makul bir firma önerecegimwww.sundedicated.com

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Ne alakası var ?

Siz burda yada başka yerlerde VPS satan yerleri, bazı yabancı veya türkiye'de satış yapan 15 euro ya 512 ram verebilecek kadar düşük fiyat veren yerler ile karıştıyorsunuz sanırım. Onlar bir makinayı en az 20 parçaya bölüyor sahte ram olayı var bilmem bilirmisiniz. Hatta tek işlemcili bir server'ı bile bölüyorlar o yüzden bu kadar ucuza satış yapabilmekteler zaten. Ve bu sayede performans inanılmaz düşük oluyor VPS'in ismi karalanıyor açıkçası Ki zaten satış yapanların çoğu neredeyse hepsi kimin VPS, kimin dedicated alması gerektiğini biliyor Bence siz bu konularda fazla kafanızı takmayın VPS kullananlar ve satanlar memnun oldukça

Eğer VPS almayı düşünürseniz bekleriz..

Saygılarımla ,

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.