Şimdi Ara

resellermi yoksa colocationmu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • VPS yi kaliteli yerlerden alırsanız sorun yaşamazsınız ama Reseller gibi VPS alırsanız tabiki sorun yaşarsınız,

Kaliteli yerden aldığınız vps ile herzaman başarılı sonuçlar elde edersiniz.

Saygılar.
  • quote:

Onlar bir makinayı en az 20 parçaya bölüyor sahte ram olayı var bilmem bilirmisiniz.

Sahte ram konusunu bu konuda yukarıda biraz önce belirttim zaten.
    quote:

Reseller alırsanız yine aynı sorunu yaşarsınız.
    Fakat Co-Location(Hat) kiralarsanız bir sunucuya(PC) sahip olmanız gerekli.
    VPS alırsanız ki çok dikkat edin VPS konusuna bazı kişiler Harddisk üzerinden ram üretip satabiliyorlar hatta çok bilindik bir türk hosting firması(DC Sahibi olan bir firma) bunu yapıyor.
    Dedicated(Sunucu + Hat) kiralayabilirsiniz çok ucuz bir dedicated 1 site için yeter de artar bile ileride farklı projelerinide aynı dedicated server üzerinden yayınlayabilirsiniz.

quote:

Bence siz bu konularda fazla kafanızı takmayın VPS kullananlar ve satanlar memnun oldukça

Tabiki ucuza hizmet alan ve maliyeti düşük kar marjı yüksek kalitesiz hizmet satan menun olur merak etmeyin. Ben hiç bir hizmete maddi açıdan bakmam teknik açıdan bakarım benim için ters bir hizmet sadece bunu belirttim ve ayrıca emin olun yurtiçindeki ve yurtdışındaki(avrupa) bu sektördeki çoğu firmanın çalışma prensiplerini çevirilen dolapları sizden daha iyi biliyorum ve yaşadım bu sektöre girmek için kaç gün düşündünüz ben tam 2 sene sektörü inceledim kimin ne çevirdiğine baktım kaçanı gördüm batanı gördüm onun için bana Türkiyedeki ve yurtdışındaki(avrupa) firmaları bana anlatmayın.(Sözüm mecilsden dışarı)
    İyi Çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedlayer -- 24 Mayıs 2007; 19:05:36 >

• Ben hiçbir firmayı size anlatmıyorum. Bu hizmeti sizin düşünmediğiniz kadar burda yada başka yerlerde iyi veren yerler var. Ve bunu ileri götüren yerlerde var tabi hemde kaliteli hizmet veren. Öyle bir makinaya 20 tane VPS bölüp satmayan. Türkiye'de de ismi duyulmuş çok firma sayarım size böyle yapan ve şaşırırsınız. Neyse ben sizin burda saygısızlık yaptığınızı düşünüyorum. Bu hizmeti hakkıyla veren ve müşterisini memnun eden kişilere bir anlamda saygısızlık yapıyorsunuz.

quote:

Tabiki ucuza hizmet alan ve maliyeti düşük kar marjı yüksek kalitesiz hizmet satan menun olur merak etmeyin.

Hele bu sözü duymadım farzediyorum ve bu konuyu da burda kapatıyorum. İnsanlara bilip bilmeden çamur atmak kolaydır. Ama tabi hizmet alan yada veren haricinde kimse bilmez kimin ne olduğunu. Bilmem anlatabildim mi. Neyse ben ne kadar konuşsam siz bildiğinizi okuyacaksınız. Ama bu hizmeti veren yerlere, insanlara bilip bilmeden çamur atmayı, küçük düşürmeyi keserseniz iyi olur.

Saygılarımla ,

• quote:

kar marjı yüksek kalitesiz hizmet satan

Bakın siz bile söylüyorsunuz demişimki kar marjı yüksek kalitesiz hizmet satan konuyu saptırmayalım lütfen ve ayrıca ben kimsenin ekmeği ile oynamayı sevmem sadece şahsi düşüncelerime göre vps ters bir olay çünkü sonuçta çalışan 1 makina var ve bunun işlemcisini kullanan kernell olarak bölünmüş ortak hesaplar var sadece yazacağım 10 satır kod ile kimse engellemez ise sunucunun işlemcisinin veya işlemcilerinin toplam kapasitesinin %70 - %80 e kadar kullanırım bu yüzden tek 1 serverda bölünmüş kernel bence tehlikeli bir yapı ve ben sadece windows vpsler için söylüyorum linuxlar hakkında birşey söyleyemem.
    Neyse yanlış anlaşılmış olabilirim. Her ne kırıcı lafım olmuşsa özürdilerim sizden.
    İyi Geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedlayer -- 25 Mayıs 2007; 0:26:14 >

• quote:

kimse engellemez ise

Bu söz herşeyi bitiriyor zaten. Satan kişi yada kişiler bunu düşünmüştür. Sizin yazacağınız 10 satır kod ile bu iş olmaz yani

Neyse..

Saygılarımla ,
  • Öyle bir bitirirki siz bile şaşarsınız emin olun ben daha fazla uzatmıyorum.
    İyi Çalışmalar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speedlayer

quote:

kar marjı yüksek kalitesiz hizmet satan

Bakın siz bile söylüyorsunuz demişimki kar marjı yüksek kalitesiz hizmet satan konuyu saptırmayalım lütfen ve ayrıca ben kimsenin ekmeği ile oynamayı sevmem sadece şahsi düşüncelerime göre vps ters bir olay çünkü sonuçta çalışan 1 makina var ve bunun işlemcisini kullanan kernell olarak bölünmüş ortak hesaplar var sadece yazacağım 10 satır kod ile kimse engellemez ise sunucunun işlemcisinin veya işlemcilerinin toplam kapasitesinin %70 - %80 e kadar kullanırım bu yüzden tek 1 serverda bölünmüş kernel bence tehlikeli bir yapı ve ben sadece windows vpsler için söylüyorum linuxlar hakkında birşey söyleyemem.
    Neyse yanlış anlaşılmış olabilirim. Her ne kırıcı lafım olmuşsa özürdilerim sizden.
    İyi Geceler.

Size sunulan işlemci ram ve hdd oranını aştığınız az emin olun windows server için diyorum virtuozzo sizi öyle bir suspend ederki 10 satır kod değil 1000 satır kod yazsanıda kar etmez..

Şu anda 30 dan fazla server 50 den fazla vps bakımı yapıyorum bu kadar saçma bir laf görmedim. eğer iddialıysaız dige den aselhosttan bir vps alın ve 10 satır kodla işi halldin bakalaım. fikrican bey beni tanır burdan diyorum kensdisine ücretsiz açın vps i parasını ben verecem sadece arkadaş 10 satır kodu ispatlasın..

Ne kolay ya 2 kelime öğrenip caka satmak..

Konuy açan arkadaşa gelince reseller ile colocation arasındaki farkın eğer farkında değilsen ne sen uğraş ne biz. çünkü benzer bir yanı yok arada dağlar var..

Saygılarımla,

• Tamam Ozaman görmek ve öğrenmek isteyen sizsiniz. hesaplarımı açın bilgilerini pm ile bekliyorum.
    Ayrıca olacaklardan ve zararlardan beni sorumlu tutmayın
    Ayrıca " Ne kolay ya 2 kelime öğrenip caka satmak.. " ön yargılı olmayın.
    Ben sadece görüşlerimi ve yaşadıklarımı paylaştım hatta yukarıdaki mesajımda eğer yanlış anlaşıldıysam özürdiledim.

Hakan bey Windows hakkında bilginiz var ise bırakın virtuozzo gibi 3. parti yazılıma sırtınızı yaslamayı bırakın sizin dağıttığınız windows serverları ben toparladım. Nasıl sunucu yönettiğinize bizzat şahit oldum sizin haberiniz yok bilen iyi bilir.Bana söyleyin hangi sertifikalarınız var ben sunucu yönetiyorum hizmet veriyorum diyebiliyorsunuz? Hangi üniversiteden mezunsunuzki işin temelini burdan öğrendim diyorsunuz? Bana karşı lütfen tutum almayın ben insalara karşı tutum almam ve almayı sevmem.

Eğer uygun alt yapıyı hazırlarsanız haziran 2(Cumartesi) - 3(Pazar) gecesi içinde hep birlikte izleriz işlemciyi. Ama yukarıda bazı kriterler belirttim bunları göz önünde bulundurmanız gerek.

Varsa bir saygısızlığım hepinizden özürdilerim.
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedlayer -- 26 Mayıs 2007; 14:26:35 >

• Sonuçları sabırsızlıkla bekliyorum :)

Umarım kısa sürede başlar..

Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speedlayer

Tamam Ozaman görmek ve öğrenmek isteyen sizsiniz. hesaplarımı açın bilgilerini pm ile bekliyorum.
    Ayrıca olacaklardan ve zararlardan beni sorumlu tutmayın
    Ayrıca " Ne kolay ya 2 kelime öğrenip caka satmak.. " ön yargılı olmayın.
    Ben sadece görüşlerimi ve yaşadıklarımı paylaştım hatta yukarıdaki mesajımda eğer yanlış anlaşıldıysam özürdiledim.

Hakan bey Windows hakkında bilginiz var ise bırakın virtuozzo gibi 3. parti yazılıma sırtınızı yaslamayı bırakın sizin dağıttığınız windows serverları ben toparladım. Nasıl sunucu yönettiğinize bizzat şahit oldum sizin haberiniz yok bilen iyi bilir.Bana söyleyin hangi sertifikalarınız var ben sunucu yönetiyorum hizmet veriyorum diyebiliyorsunuz? Hangi üniversiteden mezunsunuzki işin temelini burdan öğrendim diyorsunuz? Bana karşı lütfen tutum almayın ben insalara karşı tutum almam ve almayı sevmem.

Eğer uygun alt yapıyı hazırlarsanız haziran 2(Cumartesi) - 3(Pazar) gecesi içinde hep birlikte izleriz işlemciyi. Ama yukarıda bazı kriterler belirttim bunları göz önünde bulundurmanız gerek.

Varsa bir saygısızlığım hepinizden özürdilerim.
    Saygılar

Estafurullah asıl bizim bir saygısızlığımız var ise özür dileriz sizden.. yazdıklarınıza cevap vermeyecem haklı yanınızda var haksız yanınızda. en iyisi deneyip görmektir benim bilmediğim bir şey var ise sizden öğrenmek sizin bilmediğiniz bir şey var ise benden öğrenmeniz son derece normal hatta güzel bir şeydir.

Tek bir şeye cevap yazacam;
    "sizin dağıttığınız windows serverları ben toparladım." demişsiniz. server satışlarımız yok server satmıyoruz, 30 ün üzerinde managed bakım yaptım şimdiye kadar şikayetçi olan olmamıştı sadece bu hafta bir bakım var idi anlayamadım bir türlü birirtibat kopukluğu yanlış anlama vb.. memnun kalmadı hizmetten. ama bunun dışında managed bakımımdan şiakyetçi olan kimse çıkmadı.

Bilginize,

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.