Şimdi Ara

Reset problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir bilgisayar toplamak için sistem tavsiyeleri bölümünü takip etmeme rağmen forumda yeniyim. Konuyu yanlış yere açmışsam lütfen kusura bakmayın.

Geçen hafta Kadıköy Exa'dan bir sistem topladım. Sistem şu şekilde,

AMD Phenom II Q4 810
    Gigabyte MA790X-UD4
    HIS HD4890 1GB Turbo
    A-Data 4gb 1066
    Gigabyte Isolo 500W kasa
    WD 500 GB 7200 RPM 16MB

Bilgisayar sık sık kendine reset atıyor. Oyunlarda daha sık oluyor bu. Özellikle oyunlara girince kasadan cızırtıya benzeyen bir ses geliyor. Ekran kartından geldiğini düşünüyorum. Aynı cızırtı masaüstündeyken İnternet Explorer kullanırkan mouse scroll'u kullandığımda da geliyor.

Bir de bilgisayar kapalıyken kasadan -galiba güç kaynağından veya ona yakın bir yerlerden- çınlamaya benzer bir ses geliyor. Bu ses bilgisayara kabloyu ilk taktığım gün de, bilgisayar kapalı olduğu halde gelmişti.

Bir ısınma sorunu ise yok gibi. Yine de bu konuda sağlıklı bir şey söyleyemiyorum. Güç kaynağının sisteme yeterli gelip gelmeyeceğini merak ediyorum.

Bu saydıklarım anormallik mi bilmiyorum. Yine de bunları aynı şeylerin sizlerde de olup olmadığını merak ettiğimden ve bu bilgilerin sorunun çözülmesinde işe yarayabileceğini düşündüğümden yazmayı uygun gördüm.

Yarın bilgisayarı, aldığımız yere geri götüreceğiz. Burada ve başka forumlarda sık sık Exa'nın teknik servisinin sorun çıkarabildiğini ya da ilgisiz davranabildiğini okudum. Böyle bir tavır karşısında nasıl davranmamı tavsiye edersiniz ya da yasal haklarım nelerdir bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Not: Ayrıca özel mesaj yoluyla kendisine danıştığım Mkayan'a, gece geç bir saatte sorunumu çözebilmem için bana yardımcı olduğu ve içtenlikle ilgilendiği için tekrar teşekkür ederim.

• Yok mu yardımcı olabilecek birileri?
  • Bu arada oyunlarda bazen VPU Grafik hızlandırıcı sıfırlandı diye bir hata oluşuyor.
    Neden olabilir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.