Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] formatta ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar canımı sıkan bir sorun var ve 2 gündür bu sorunu aşamadım. acil yazmamın sebebi de şuan laptopumu kullanamamaktayım ve internet kafeden yazıyorum mazur görün :)

sorun başlıkta da değindim gibi format atarken işlemci ısınıyor ve kendini kapatıyor. önce laptopumdan bahsedeyim. acer aspire 5100 modelini kullanıyorum ki kendisi bayağı eski bir modeldir. yaklaşık 6 yıllık bir laptop ve son 3 yıldır da ben kullanıyorum. biliyorum miadı çoktan doldu ama şuan üni 4. sınıfım ve bu aletin beni en azından yaz sonuna kadar idare etmesi gerekiyor :)

laptopun işlemcisi AMD Turion 64 mobile tech. MK-38, 2.2 Mhz, 512 kb L2 önbelliği var.

öncelikle şunu belirteyim özellikleri eski bir laptop ve bildiğiniz üzere windows kullandıkça çekilmez hale geldiği için ort 1-2 ayda bir format atarım (xp).

gelelim ısınma sorununa konunun tozlanmayla alakası olduğunu düşünmüyorum. çünkü 1-2 ayda bir laptopu açar temizlerim. malum öğrenci evi biraz tozlu olur :) onun dışında önceden de bu sorunla karşılaşıyordum ve çözümü basitti. kapıyı pencereyi açar içeride kutup havası estirirdim ve laptop ısınmazdı haliyle. ancak son zamanlarda laptop çok ısınır oldu. dün gece saat 5 sularında afyonun o soğunda kapı pencere açtım içeride montla oturuyordum laptopu da pencerenin dibine dayadım. o soğukta windows dosyaları kopyalanması %10 lara kadar geldi ve kapandı. laptopun her yeri buz gibi dokunmaya eliniz donar. ancak işlemcisi cayır cayır yanıyor durumda. acaba işlemci ömrünü mü tamamladı?

laptoptan fazla birşey beklemiyorum beni bi 6 ay kadar daha idare etsin yeter. bu konuda her türlü yoruma, fikre, çözüm önerisine açığım.

yardımlarınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al1yuks3l -- 19 Şubat 2013; 2:10:44 >

• Böyle benzeri bir durumda ben format attım.power düğmesine basmadan fanın olduğu yere saç kurutma makinesiyle soğuk havasını açtım ve formatı tamamlayana kadar kapatmadım.windows yüklendikten sonra basit bir soğutucuyla laptop halen çalışmakta
  • İcini temizlerken egsoz fanin pervanelerine sicak hava cikisinin izgarasina kadar heryerini temizleyin, altina da coolermaster veya onun gibi aliminyum yapili ve bol fanli bir sogutucu koyun, sogutmaya yardimci olacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hp Pavilion dv6 da format atarken komik gelebilir ama bilgisayarı buzdolabına koyuyorum dondurucuya değil yanlış anlaşılmasın.Deneyin işe yarayacaktır.Alttan soguk gelmedikçe format yemez o makine neticede işlemci vs ısınıyorsa hertürlü kapatır kendini.Ama buzdolabında öyle bir şansı yok
  • hepinize çok teşekürler arkadaşlar. ilginç fikirler geldi :) bu windows xp denen meret işlemciye acaip yükleniyor. bende windows 8 yüklemeye karar verdim. yükleme esnasında fanın çalışmasına gerek bile kalmadı desem yeridir :) ancak windows 8 in benim ekran kartı ile uyumlu driverı olmadığı için win 8 üzerinden win 7 yüklemek zorunda kaldım. [win 7 de dvd rom dan boot edilince de kapanıyordu işlemci]

ilgilenen herkese teşekkürler yalnız bir dahaki sefere ilk önceliğim buzdolabı olcak
  • Bende de bu bilgisayarın 2MHz hızında olan modeli var.
    Benim derdim de ram. Ben bu bilgisayarda 2 tane 512 667mhz ram ile kullanıyorum.
    Ama buna 800mhz 2*2gb toplamda 4 gb ram takmak istiyorum. Sorun olur mu sizce?
    Çünkü sayfasında 533mhz ve 667 mhz destekler diyor.
  • Sıkıntı aynı işine yarayacaktır. Buyur ;
    http://forum.donanimhaber.com/m_84309834/f_//tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.