Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] PC'de texture yükleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
13.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunu oynarken özellikle araba sürerken eçvredeki binalar yollar çok geç yükleniyor işin garibi FPS değerleri normal denilecek düzeyde. Nvidia'nın GTA için olan sürücüleri yüklü herşey güncel ama neden böyle bir sorun var bilmemiyorum. Ben bir çözüm bulamadım fakat benim gibi aynı sorunu yaşayan arkadaşlar burada birbirimize yardım edebiliriz. Bu videoyu kendi sistemimden çektim;http://youtu.be/PC-NFqG635Q
    Benim bilgisayarımın özellikleri: intel i5-4210M 2,6GHz, 12GB Ram, Nvidia Geforce GTX850M 2GB
    Resimlerde bunlar:

[ÇÖZÜLDÜ] PC'de texture yükleme sorunu [ÇÖZÜLDÜ] PC'de texture yükleme sorunu [ÇÖZÜLDÜ] PC'de texture yükleme sorunu

Çözüm için deneyebileceğiniz yöntemler, bu yöntemler işe yarayadabilir yaramayadabilir sadece okuduğum veya keşfettiğimiz çözümleri bir yerde toplamak istedim, sorumluluk tamamen size aittir;
    1.
    quote:

Orijinalden alıntı: necrospiritus
    Bende işe yarayan yöntem;
    1.NVIDIA Denetim Masasından gtav.exe için Düşey Senkronizasyonu "3D uygulama ayarlarını kullan" yapıyoruz ve Güç yönetimi modunu "Maksimum performans" yapıyoruz.
     [ÇÖZÜLDÜ] PC'de texture yükleme sorunu
    2.Oyuna girince grafik ayarlarından V-Sync ayarını "Half" yapıyoruz.
    3.Görev Yöneticisinden gtav.exe'ye Yüksek işlem önceliği veriyoruz ve sıkıntımız çözülüyor.

Çözümü bulduğum video:https://www.youtube.com/watch?v=XzRpYV1NxWs

2. İşletim sisteminiz W8 ise gtav.exe'yi W7 uyumluluk moduna alabilirsiniz.
    3. İşletim sisteminiz W8 ise silip oyunu W7'ye kurabilirsiniz.
    4. Oyunun RSGC yani steam olmayan versiyonuna sahipseniz dosyalarını bu sayfadaki talimatlar ile doğrulayabilirsiniz:http://www.reddit.com/r/GTAV/comments/32q76p/python_script_to_verify_pc_install_integrity/
    5.Oyunu düzgünce kaldırıp baştan yükleyebilirisiniz.
    6.HDD kablonuzu SATAIII portuna bağlayabilirsiniz, BIOS'dan IDE yerine ACHI moduna alabilirisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necrospiritus -- 26 Nisan 2015; 1:21:20 >

• Aynı problem daha önce gta4 de vardı ancak gpu belleği veya ram yetmediği zaman oluyordu. Shadow gibi bir çok ayarı low a alıp tekrar deneyebilirsen sevinirim çünkü teknik bi hata değil ben hiç rastlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

Aynı problem daha önce gta4 de vardı ancak gpu belleği veya ram yetmediği zaman oluyordu. Shadow gibi bir çok ayarı low a alıp tekrar deneyebilirsen sevinirim çünkü teknik bi hata değil ben hiç rastlamadım
    Bende 7 işlemci, 8gb ram ve 4gb gtx960m ekran kartı var.
    Oyunda dağlık arazilere gittim mi oraları yükleyemiyor ve o yüklenmeyen bölgelerde boşluğa düşüyor karakter.
    Onu geçtim, dağlık arazide yüklenen yerlerde giderken pat diye oyundan atıp hata veriyor. Reinstall mı öyle bir şeyler yazıyor.
  • Aynı olay bendede var takip.
  • quote:

Aynı problem daha önce gta4 de vardı ancak gpu belleği veya ram yetmediği zaman oluyordu. Shadow gibi bir çok ayarı low a alıp tekrar deneyebilirsen sevinirim çünkü teknik bi hata değil ben hiç rastlamadım

Düşük ayarlarda da aynı sıkıntıyı verdi sanki bir darboğaz oluşuyor grafiksel verilerin yüklenmesinde. Ve şöyle bir mantıksızlık var oyunda uzak cisimlerin kalitesi düşük yakın cisimlerin kalitesi yüksek oluyor uzaktaki cismin yanına gittiğimizde onun kalitesi yükseğe çekiliyor yani detayı artıyor bunda bir sıkıntı yok ama oyunda araba ile misal uzaktaki cismin yanına gittiğimizde düşük kalitedeki cisim(bina/yol vs.) yok oluyor boş görüyoruz ardından yüksek kalitesi yükleniyor.
  • quote:

quote:

Düşük ayarlarda da aynı sıkıntıyı verdi sanki bir darboğaz oluşuyor grafiksel verilerin yüklenmesinde. Ve şöyle bir mantıksızlık var oyunda uzak cisimlerin kalitesi düşük yakın cisimlerin kalitesi yüksek oluyor uzaktaki cismin yanına gittiğimizde onun kalitesi yükseğe çekiliyor yani detayı artıyor bunda bir sıkıntı yok ama oyunda araba ile misal uzaktaki cismin yanına gittiğimizde düşük kalitedeki cisim(bina/yol vs.) yok oluyor boş görüyoruz ardından yüksek kalitesi yükleniyor.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu sorun çözülemez mi?

• quote:

quote:

Demek istediğinizi gayet iyi anlıyorum , gta 4 2008 yılında ilk çıktığında ATi X1650 512mb kartım ve 4gb ram'im vardı. Sanki boşlukta gidiyormuş gibi oluyordu her yer sonrasında 4650 1gb ile oynamıştım hiç bir sorun olmamıştı , acaba diyorum grafik kartının sürücüsünü tamamen silip yeni bir sürücü kursanız , 800 serisi mobil ekran kartları hakkında pek bilgim yok ama belki 2gb paylaşımlıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ezicioyuncu kullanıcısına yanıt
    Gta iv hiç oynamadığım için tecrübem yok :) Sürücüleri kaldırıdım tekrardan gta için çıkan sürücüleri kurdum ama nafile ekran kartım paylaşımsız , haydi paylaşımlı olsun 12gb ram var nesine yetmiyor hafıza. Bence Hafıza boyutunan ziyade hafızanın kullanımında sıkıntı var. Kocaman eve taşındığınızı düşünün ve evin bir tane kapısı var o eşyalar ne hızda geçer o kapıdan ne kadar sürede taşınır bütün eşyalar.
  • quote:

Gta iv hiç oynamadığım için tecrübem yok :) Sürücüleri kaldırıdım tekrardan gta için çıkan sürücüleri kurdum ama nafile ekran kartım paylaşımsız , haydi paylaşımlı olsun 12gb ram var nesine yetmiyor hafıza. Bence Hafıza boyutunan ziyade hafızanın kullanımında sıkıntı var. Kocaman eve taşındığınızı düşünün ve evin bir tane kapısı var o eşyalar ne hızda geçer o kapıdan ne kadar sürede taşınır bütün eşyalar.
    Oyunu sildim tekrar indiriyorum bir gelişme olursa haber vereyim. Ancak 60 kb/s la indiriyor. 4 gün falan sürer sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtgkhn

Oyunu sildim tekrar indiriyorum bir gelişme olursa haber vereyim. Ancak 60 kb/s la indiriyor. 4 gün falan sürer sanırım.

Alıntıları Göster
    Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar ekran kartınız ne acaba? Merak ediyorumda sadece mobile nvidia gpu'larında mı bu sorun var?
  • quote:

Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar ekran kartınız ne acaba? Merak ediyorumda sadece mobile nvidia gpu'larında mı bu sorun var?

AMD HD5570 hocam kartım.FPS sıkıntısı yok obje ve textureler gelmiyor.Oyunun problemi bence bu.R* Supportta millette yazmış ticket atmış.Mümkünse bizde atalımda daha hızlı gelsin güncelleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnei -- 14 Nisan 2015; 21:41:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtnei

quote:

AMD HD5570 hocam kartım.FPS sıkıntısı yok obje ve textureler gelmiyor.Oyunun problemi bence bu.R* Supportta millette yazmış ticket atmış.Mümkünse bizde atalımda daha hızlı gelsin güncelleme.

Alıntıları Göster
    Ben atmıştım zaten ticket cevap bekliyorum atmak isteyen olursa buyursun:https://support.rockstargames.com/hc/en-us/requests/new

• quote:

Ben atmıştım zaten ticket cevap bekliyorum atmak isteyen olursa buyursun:https://support.rockstargames.com/hc/en-us/requests/new

Alıntıları Göster
    ticket örneği var mı
  • reikideiki kullanıcısına yanıt
    Böyle dedim ben; My system is Intel i5-4210M 2,6GHz, 12GB Ram, Nvidia Geforce GTX 850M 2GB. I have a problem with textures. I already installed nvidia driver for gta v. FPS is between normal values but texture loading is very problematic. Like in this video :http://a.pomf.se/igojtq.webm
  • Repair yapınca düzeliyormuş beyler.

Ben deneyemedim daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtnei

Repair yapınca düzeliyormuş beyler.

Ben deneyemedim daha.
    Repair'i nasıl yapacağız ki steam olmayan versiyonlarda? :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necrospiritus -- 15 Nisan 2015; 13:35:29 >
  • quote:

Repair'i nasıl yapacağız ki steam olmayan versiyonlarda? :(

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar sorun sanırım çözüldü steamde okudum bu çözümü bende işe yaradı. Çözüm şöyle ki oyunu açtıktan sonra alt+tab yapıp masaüstüne geliyorsunuz ve görev yöneticisini açıyorsunuz. Buradan gtav.exe yi buluyorsunuz (W8'de ayrıntılar sekmesinde) ve sağ tıklayıp öncelik ayarla'dan "Yüksek" i seçiyorsunuz ve görev yöneticisini kapatıp oyununuza dönüyorsunuz, bu kadar. :) Oyun işlemciden tam anlamıyla yararlanamıyor sanırım sıkıntı bu yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necrospiritus -- 15 Nisan 2015; 17:44:15 >

• necrospiritus kullanıcısına yanıt
    Yeniden yüklenecek sanırım RGSC için.

Ben yapıyorum şuan bakalım.

Bu arada kartınız 128 bit mi?
  • Evet 128-bit. Neden ki?
  • quote:

Evet 128-bit. Neden ki?

128 bit kartlarda oluyormuş bu sorun.Dediğinizi denemedim hocam deneyeceğim birazdan umarım düzelir.Bu arada işlemci ve ramınız ne?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.